Reklama

Reklama

VOD (1)

Olympijský vítěz v zápase Mark Schultz (Channing Tatum) žije v chudobě a zapomnění ve Wisconsinu. Nečekaně se mu dostane pozvání od bohatého dědice Johna du Ponta (Steve Carell), aby se nastěhoval do jeho okázalého sídla, kde má sestavit a trénovat zápasnický tým pro olympiádu v Soulu v roce 1988. Schultz, který touží vykročit ze stínu svého slavného staršího bratra Davea (Mark Ruffalo), vyhlášeného zápasnického trenéra a taktéž držitele zlaté medaile. Du Pont, jenž se snaží získat respekt svých vrstevníků a zapůsobit na svou odmítavou matku (Vanessa Redgrave), se s ohledem na své rozsáhlé finanční prostředky a špičkové technické vybavení, které má na farmě Foxcatcher k dispozici, staví do pozice hlavního trenéra celého týmu. Jak Mark svého mecenáše stále silněji začíná vnímat coby otcovskou postavu, mění se i vztah mezi nimi. Du Pontova nevypočitatelná povaha a psychologické hrátky ale začínají velmi výrazně nahlodávat Markovo již tak nejisté sebevědomí a negativně ovlivňovat výkony, které je schopen na žíněnce podávat. Když začne du Pont upřednostňovat jeho bratra Davea – který má autoritu i sebevědomí, jež Mark i du Pont postrádají – je celé trio na cestě vstříc tragédii, kterou nikdo nedokázal předvídat. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 9

Recenze (344)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok o bohatej, myslením spomalenej, "Šílene smutné princezne", ktorá si našla svoj objekt záujmu a následne s ním zaobchádzala podľa vlastného uváženia, ako s "dokonalou" hračkou, ktorú nemožno pokaziť. Princ na bielom koni v podobe brata, ktorého tieň nemožno prekročiť prichádza ako záchranca, aby spasil takmer vyhasnutú dušu mladšieho súrodenca. O tom, že peniaze otvárajú mnoho dverí, že si za ne možno kúpiť už takmer všetko, vieme všetci. Na tento film som sa veľmi tešil, no popravde, nie tak celkom som dostal to, čo som aj očakával. Snímok vytrhla z biedy až záverečná pol hodinka, ktorá postupne docielila nástup toľko očakávaných emócií, ktoré bohužiaľ vo "Foxcatcher" veľký priestor nedostali. Áno, snímok nahnevá, rozčaruje, keďže si pri závere divák uvedomí, že vyobrazený príbeh je podľa skutočnosti, no presto všetko, dúfal som vo viac. Na záver už len vystrúham pochvalu hereckému výkonu Steva Carella, ktorý stvárnil Johna du Ponta. Ten by si zaslúžil facku na celú hlavu hneď v prvý záber, kedy sa na obrazovke objavil. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Netradiční sportovní thriller s dokonale padnoucími herci. Tatum jako "nevděčná opice" podává životní výkon a Carell je vysloveně hnusný. Samotné zápasení je i díky hudbě temné a pohlcující. Užíval jsem si jak se z klasické patriotické sportovní propagačky stává děsivý thriller dvou trosek, které to neměli v hlavě v pořádku. Režisérsky dokonalá práce, Miller tohle umí. Znovu platí, že ideální je nevědět o tom víc než bylo v traileru. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

FOXCATCHER FARMA bude sprístupnená pre obidvoch bratov Schultzových,olympijských víťazov vo voľnom štýle,ak by som to mal upresniť presne,tak je to takto:freestyle zápasníci.Aby najprv urobil nepredvídateľný multimilionár John Eleuthère du Pont, niekoľko zásadných rozhodnutí svojho života.Naschvál neskáčem na koniec.Hobby:ornitológ, filatelista,tréner,tak mať tohto uznávaného,je z časti šťastím,z časti zlým,osudným rozhodnutím...Dvaja bratia ho spoznajú,jeden z nich bude ním zastrelený pred svojim domom.Nebude to Mark,ale Dave.Spoznáva ho ako prvý Mark,ktorý príde trénovať na farmu FoxCatcher,kde sa jeho osobnosť mení radikálne od základov,kontakt s Johnom bude nemilosrdným zoznámením sa s odlišne inou životnou kultúrou,jeho brat Dave má manželku a dve neplnoleté deti.Vždy som vedel,že Mark je pre Johna len cvičenou opičkou,a že po celý čas chcel vlastniť Davea,závidel mu,chcel sa mu podobať,chcel byť ako on,keď ho skrátka nemohol vlastniť,nemohol si ho kúpiť za žiadne peniaze,tak bol psychický labilný,tak jedného ranného zimného dňa nasadol so spoločníkom do auta,ktorý nevedel,čo sa chystá urobiť,autom zamieril k Daveovi,vytiahol zbraň a vypálil naň a je mŕtvy! S otvorenými ústami a nemým výrazom pozerám na STEVEA CARELLA,ktorý je ako John du Pont na nepoznanie,maskéri mali určite viac roboty,aby spravili zo Stevea presne ten charakter,ktorý stelesňoval ten skutočný,a ja mám nepríjemné mrazenie v kostiach,lebo výkon je to taký presvedčivý,že ašpiruje na niekoľko významných filmových cien,jednoducho životný výkon,až na neuverenie!Komediálny herec,ktorý by sa mal zdržovať v týchto žánroch! CHANNING a MARK sú extrémne výborní,z prvého menovaného sa vykryštalizoval charakterný herec,ktorý má naviac,že obsmŕdať v komédiach nie je preňho,i keď viem,že sa tam vráti.Režisér BENNETT MILLER si napravil reputáciu po Moneyball,CAPOTE je jeho najlepším filmom s najlepším výkonom nebohého P.S.HOFFMANA,ale v tomto prípade sa začína čoraz viac zlepšovať a Foxcatcher je nespochybniteľným filmom,ktorého výpoveď v podobe hereckých výkonov je nezmazateľný!Podľa skutočných udalostí.Načo nezabúdam,je špičkový CASTING!Trefa do čierneho!!! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bennett Miller se začíná stávat specialistou na sportovní snímky, když po vynikajícím basebalovém Moneyballu natočil neméně vynikající zápasnický Hon na lišku. Film, který zpočátku vypadá jako sociální drama, se po expozici ustálí v rovině artový sportovní snímek, s krásnou retro atmosférou, ovšem to nejlepší přichází s druhou polovinou filmu - osobitá studie prázdnoty člověka z vyšší vyšší společnosti, který se do nezměrného bohatství rodí a kvůli hraní správné role v mašinérii rodinného majetku se vytrácí to nejdůležitější, ostatní lidé, přátelé, rodina... Tvůrci také skvěle popsali mechanismus provázanosti kapitánů průmyslu a sportovních hvězd, tu potřebu být ,,mentory" sportovního úspěchu... Hon na lišku je vlastně odpovědí na otázku, proč si Abramovič pořizuje Chelsea, Bakala cyklistickou stáj Omega Pharma-Quick Step, nebo všichni ti další potentáti investují do sportu. Amerika 80. let není reflektována pozitivně, úplně zmizel patos (jinak nedílná součást podobných filmů), Hon na lišku je v podstatě taková filmová antiteze k Rockymu, film, který nemá slepě motivovat, ale historicky revidovat. Už se těším na další Millerův snímek... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nepodařilo za celu dobu pochytit smysl toho, co se nám film vlastně snaží sdělit, a už vůbec se mi nedostává pochopení, proč trval přes dvě hodiny. Není to o ničem, námět přece vychází ze skutečné události (doufám že slyšíte tu ironii) a objímá motivy touhy, morálního i sportovního úpadku, bratrské lásky a vraždy, ale stejně je film jako celek strašlivě nesjednocený a jeho myšlenky nejednoznačné, uspořádané vyloženě chaoticky. Ty dvě hodiny sledujeme zarputilého troubu Tatuma a od pohledu narušeného milionáře Carella a s rostoucí netrpělivostí očekáváme, jak se jejich vztah vyvine a jak vyvrcholí, jenže se nestane vlastně nic. Nic z pohledu scénáře, který nedokáže absolutně vygradovat, a nic i z pohledu herců, kteří s výjimkou Ruffala prochází příběhem s neměnným výrazem a nedávají divákovi možnost k žádnému emocionálnímu prožitku. Vznešená, slavnými jmény zaštítěná nuda, kterou už opravdu nechci niky více vidět.. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (42)

  • Na olympiáde v roku 1984 boli Dave Schultz a Mark Schultz obvinení z prehnanej brutality v ich zápasoch. Dvaja z ich protivníkov išli priamo zo zápasov do nemocnice. Mark zlomil ľavý lakeť Resitovi Karabacakovi 30 sekúnd po začiatku duelu hneď v jeho prvom zápase na turnaji. Turek už následne do turnaja nezasiahol. Dave poslal Juhoslovana Šabana Sejdiho do nemocnice so zranením kolena. (megajalec)
  • Keď išiel Du Pont do väzenia, Mark Schutz sa vyjadril, že za ním domov poslal súkromného detektíva, aby pomohol Du Pontovi vyjsť z väzenia. Schutz si ho nakameroval, treskol dverami a pásku poslal prokurátorovi. (megajalec)

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Tatum rodičem na plný úvazek

Tatum rodičem na plný úvazek

01.06.2015

Channing Tatum se hodně drží akčních filmů a komedií, ve Vedlejších účincích nebo Honu na lišku ale předvedl, že zvládne i dramatickou roli. Kde se bude o oscarovou nominaci rvát příště? Jeho zájem… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama