Reklama

Reklama

Vychytralý pan Hlava (F. Filipovský) rád chodí do kavárny na kulečník. Během jedné partie vypráví svému kamarádovi o tom, jak jsou lidé hloupí a sednou na lep kdejakému prodejci, který se je pokouší ošálit a okrást. On sám tvrdí, že má všechny nekalé obchodní praktiky v malíčku a že se mu to samé nikdy nemůže přihodit. Jenže, jak to tak bývá, pýcha předchází pád. A když pan Hlava dostane nabídku na koupi úžasně výhodných kalendářů, neodolá a v tu chvíli už je svému vlastnímu pádu blíž, než sám může tušit… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Napálený podvodník. Pokud mě paměť neklame, vyprávěl tuto příhodu v lehce pozměněné podobě scénárista František Vlček již v šedesátých letech v populárním rozhlasovém cyklu Sedmilháři. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Sebejistý starší pán, který rád poučuje druhé, protože má pocit, že ho nikdo nemůže doběhnout a že ví všechno nejlíp, naletí sám podvodníkovi a ještě přitom nechtěně odhalí svůj sobecký charakter. Docela vtipná miniatura, která má i patřičný spád, i když je to všechno přitažené za vlasy. U komedie se to ale může. A navíc mi to i někoho konkrétního připomnělo, takže figurka hlavního hrdiny byla dobře odpozorovaná ze života i přesvědčivě zahraná Františkem Filipovským. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama