Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota: Invaze

  • Japonsko Starship Troopers: Invasion (více)
Trailer 2

Vojenská základna Fort Casey, která se nachází ve vesmíru daleko od Země, je přepadena obrovskými vesmírnými brouky. Vesmírná loď Alesia vyšle na Fort Casey mobilní vojáky, kteří mají za úkol pokusit se brouky pozabíjet. Podaří se jim zmocnit se základny a zachránit přeživší? (TV Nova)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (119)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Aramaki a jeho tým stále umí - a díky technologickému pokroku umí stále lépe;) Bohužel to ale platí jen o vizuální stránce čehokoliv, protože jak Appleseedy (respektive hlavně dvojka), tak Invasion neoplývají nijak pozoruhodným scénářem - dokonce bych se nebál říct, že to, čeho se nám dostalo nyní, by se bez zde přítomného natahování vešlo do dvou epizod Roughnecks/Chronicles. A je to vlastně docela dobré přirovnání, protože Roughnecks byli CGI animovaní, a Homefront Campaign byla o Královně a jejím útoku na Zemi (ačkoliv dokončení seriálu jsme se nedočkali). Ono to není ani tak přirovnání jako obvinění z vykrádání, a to nejenom vlastního univerza Starship Troopers. Zbraně, výstroj a uniformy Flotily podezřele evokují Killzone, design Královny zase zjevně odkazuje na Mass Effect 2 (Collector General, I presume...?). Nebýt fanoušek Starship Troopers, a nezajímat mě, jak tentokrát skončí osudy Rica, Ibanezové a Jenkinse, ztratil bych zájem o zápletku filmu už někdy při druhém probíhání nitrem křižníku John A. Warden. Tuctové postavičky dirigované přesně podle té nejbéčkovější šablony sice jsou působivé na pohled (ne, nemyslel jsem tím jenom nepřirozené poprsí Ice Blonde), ale jakmile vám prvním dialogem prozradí svoji příslušnost, na 90% máte jistotu, jak dopadnou. Takže ano, byla to docela zábava a moc dobře se na to dívalo - ale dívalo by se ještě daleko, daleko líp, kdyby někdo proboha konečně najal pořádného scénáristu a poslouchal, co říká. Takhle nemůžu dát víc než 70%. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní prezentace mobile infantry Aramakiho, která si nebere jako inspiraci dílo gaijina Verhoevena ale spíš zůstává věrná Uchū no senshi. S čímž nemám vůbec žádný problém, jen jestli do té animace trochu nepromluvil pan Kojima protože Rico dostal takovou fazónu, že kdyby ho potkal Solid Snake tak by si nejspíš chvíli myslel, že hledí do zrcadla nebo na svůj klon. :-)) Každopádně jsem rád, že po halo, které mi moc nesedlo se Aramaki vrátil ke kvalitě Appleseedu. Víceméně je to jedno velké klišé ale působilo tak přirozeně, že mě to až překvapilo. Je to takový mashup Starship Troopers, FF- The Spirits Within, Aliens, Dead Space a Event horizon. Někdo bz mohl namítnout, že je to zbytečně natahované a nevím co ještě, ale dle mého názoru by to klidně ještě 10-15 minut navíc klidně sneslo. :-) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $193,425▐ Akčný masaker skoro bez prestávky, dojem ale kazia počítačovo chladné tváre, tam sa teda moc animátory nepretrhli, ostatné veci v rámci animácie ušli, ináč to vo viacerých momentoch pripomenie film Votrelci. /40%/ ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Využití CGI animace pro fenomén Starship Troopers a hlavně pro dospělé téma a žánr. Za to patří tvůrcům moje velké díky. Zachování všeho toho universa a designu hvězdé jednotky - drsní opancířovaní vojáci a vojačky, kde se nehraje na etiketu a rozdíl v pohlaví (alespoň v boji), pohrdání zbabělostí a čest umřít v akci, kde není čas na nářky nad mrtvými a hledání obvazů, obdiv k silnějšímu... k hrdinovi. Což někdy zavání onou diskutovanou propagací "fašismu" u tohoto knižního díla i filmových zpracování. Zde se naštěstí dočkáme hlavně skvělé nonstop akce, chlapáckých hlášek i emocí, které by nevykouzlil ani živý herec. Graficky velmi pěkné a všechny ty bump mappingy, specular, distortion, refraction textury jsou oku lahodící při bluray verzi. Pohyb postav je však kostrbatý. Dočkáme se známých, počítačem upgradovaných tváří i hmyzí útočné fauny a telepatické podsatité královny. Tvůrci si vyhráli se záběry a labužnicky servírují zpomalovačky, včetně jedné parádní freeze scény. Jako fanouška této série i hráče PC strategické verze mě potěšila finální akce generála Rica oblečeného v ultimátním Mechbattlesuit a sniperská mstitelka Triga. Snad se třeba povede vzkřísit ke kvalitám Verhoevenova prvního dílu i další pokračování či remake s NC-17 ratingem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tohle se ke mně dostalo čistě náhodou. Když jsem si to pouštěl, vlastně jsem ani pořádně nevěděl, že se jedná o animovaný film. Animace je na vysoké úrovni, jak už to u filmů, které jsou dělány v Japonsku nebo v jeho spolupráci bývá. 3D je zde skutečně dobré, nejvíce to pak ocení pánové ve chvíli, kdy se některé z hrdinek objevují nahé. Skutečně jim to sluší a člověk si říká, že doba, kdy se budou 3D snímky natáčet ve velkém a postavy budou opravdu uvěřitelné, až téměř reálné, zase není tak daleko. No dobře, to přeháním, ale některé sekvence vypadají skutečně krásně a já jsem přemýšlel, jestli se skutečně jedná o čistou animaci, nebo do toho zasáhlo i něco reálného. Příběh filmu je velmi jednoduchý. Vesmírná loď, která byla na misi za přerostlými brouky, se vrací. Její návrat však není jednoduchý, protože je cestou vyslána za dalším úkolem, i když se tedy nikomu už moc nechce. Nedá se nic dělat, armáda je armáda. Čeká je velké překvapení, jak už název snímku sám napovídá. Nejedná se o silný zážitek, já jsem hlavně obdivoval skvělou grafiku, která neztrácela ani v bojových scénách, spíš naopak. Příběh je jinak klišovitý a jednoduchý, ale tady jde především o akci, která je podána výborně. Nějaké proslovy na konci vás za srdce asi nechytnou, ale pokud máte rádi hru "StarCraft", myslím, že si tohle užijete a klidně si to zasadíte do vesmíru videohry od společnosti Blizzard. Návaznost na sérii "Hvězdných pěchot" zde zas tak zásadní není. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/08/parmeni-krysy-z-temnot-mi-4-blazniva.html ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Úvodní monolog je převzat z knižní předlohy. (HellFire)
  • Práce na produkci zabraly necelé dva roky. (HellFire)

Reklama

Reklama