Reklama

Reklama

Země přežila devastující mimozemský útok, je zničená a je jasné, že příští invaze bude totální a její výsledek definitivní. Lidstvo se proto rozhodne vycvičit novou generaci geniálních dětí na válečníky a vojevůdce, kteří mají misky vah v příští nevyhnutelné bitvě naklonit na naši stranu. Ti nejlepší a nejnadanější jsou vybráni a posláni do Válečné školy na orbitální stanici v kosmu, kde musí podstoupit mnohaletý výcvik a nekonečnou soutěž o to, kdo se nakonec stane hlavním velitelem mezinárodních sil. V atmosféře násilí a neustálého srovnávání cvičí na vojenských simulátorech stejně jako ve vzájemných válečných hrách. Nejefektnějším je takzvaný "Battle room", kde se ve stavu beztíže tříbí strategické i fyzické vlastnosti a kde díky kombinaci inteligence a empatie vyniká právě Ender. Jako hlavní favorit se pak Ender přesouvá do velitelské školy a vede ostatní do boje v simulované válce. Ta opravdová válka se ale blíží rychleji, než se zdálo, a teprve  –náctiletý Ender se stává jediným velitelem mezinárodní flotily v boji o záchranu lidstva. A jeho inteligence ho nutí pochybovat... je tohle ta pravá cesta? (Bontonfilm)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (1 158)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ender, chlapec obdarovaný mimoriadnymi schopnosťami určenia stratégie boja je odvedený od svojej rodiny, aby v špecializovanej "armáde" pre talentované "deti" dotiahol svoje prednosti k dokonalosti. Ľudstvo čaká krutý boj s mimozemskými bytosťami zvanými "Termiti", v ktorom by mal "vyvolený" Ender zabezpečiť víťazstvo. Podarí sa mu zabrániť invázii? Dobrodružná sci fi rozprávka pre teenagerov. Napriek tomu, že pár efektov skutočne zaujalo a záver pomerne prekvapil, predsa len, fanúšikov si tento film nájde najmä v nižšej vekovej kategórii. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Knizku jsem sice necet, ale jak to tak bejva s kultovnima dilama, od filmu podle nich neni radno mnoho cekat, takze ani ja jsem toho moc necekal a v podstate se na film ani nijak zvlast netesil a to mam sci-fi hodne rad. Ale nakonec jsem byl prijemne prekvapenej. Je sice fakt, ze dej je lehce stereotypni, Ender vzdy nekam pride a musi dokazat, ze za neco stoji a vesmirny bitvy vypadaj trochu jak videohra, coz je ale dany tim, ze se jedna o vycvik. Ale jinak si nemam na co stezovat, ackoliv tu neni buhvijak komplikovanej dej a myslenka na deti ve velitelskejch pozicich neni buhvi jak dobre rozvedena, celej film pusobi nadupane, nalehave a svizne. Navic tu jsou az na par detailu skvely triky, perfektni hudba a prijemny herci a to prekvapive i vcetne detskejch roli, Asa hodne mile prekvapil. Takze pro me sice nic s nabehem na kultovnost, ale dve hodiny straveny u prijemnyho sci-fi, takze jsem spokojenej. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KVŮLI TOMU JSEM SE NARODIL, ŽE ANO?…“ /// Enderovi to prej myslí. Takticky, strategicky a jistě i politicky. Vždyť se kvůli tomu narodil… Vesmírnej válečnej intr, kde každý patro je to třetí. To by mohlo mládež zaujmout. Stejně tak by mohla bavit technická stránka, páč to CGI je …fšude a dosytosti. Su překvapenej, že příběh, postavenej na parchantech, co maj zachránit svět, není ani pro mě (celkem dospělýho) tak blbej. (Vlastně proč?) Svižně to běží a nakonec je tady i nějaká myšlenka. Pudu vejš, aby mě někdo nenutil si to přečíst… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román, kterej v roce 1985 napsal Orson Scott Card, jsem nečetl. 2.) Mám rád filmy s H.Fordem. (I ty, ve kterejch není vůbec důležitej.) 3.) Toužím po svý armádě zmetků. 4.) Thx za titule ,,Bac“ a ,,Clear, efvendy, nexM4rky“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Uplácat ze zajímavé, poměrně drsné a psychologicky namakané předlohy Hostitelské Stmívání v Bradavicích může jen naprosté, nekulturní hovado. A povedlo se! Dvanáctiletí smradi zase mohou do kina bez dozoru, Majer s Metrem a Godvynem si namažou macatější vrstvu jeseteřích jiker na macesy, protože skvěle zacílili, já jen hodím kosu z Májky a už teď hrůzou nespím, až začnou restartovat a přizpůsobovat assbookové mentalitě třeba Vetřelce. Taková náctiletá Riplyjová, osudově zamilovaná do vetřelčí matky, co se množí tak, že rozsévá mezi lidmi Amorovy čípky a pak jim z pupíků vylétávají růžové bublinky s ňuňu mimozemskými štěňátky, to bude čtvrtý jezdec filmové apokalypsy, já se na to vyseru úplně a půjdu raději zamořit nějaký knižní web. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem sice nečetl, a po tomhle filmu se do toho ani moc nehrnu, ale takhle nějak si vzhledem k její reputaci představuju zprasenou adaptaci. Zde totiž ze scénáristického hlediska nefunguje vůbec nic. Ano, celkem hezky se na to kouká, první hodinka ještě plyne docela slušně, efekty a soundtrack to drží i v těch horších pasážích a Harrison Ford je po sportovním 42 tenhle rok opravdu ve formě. Jenže příběh nedává vůbec smysl a ke konci se mi ze všech těch nesmyslů skoro točila hlava. Linky a vztahy, které jsou v předloze evidentně nějak rozvíjeny, se zde odbydou pár větami a hlavnímu hrdinovi jeho vývoj a emoce divák nesežere. A nemůže za to jen prkenný Asa Butterfield, ale nohy mu právě podráží i scénář. Dialogy vás navíc ve své druhé půlce již začnou definitivně uspávat a u závěrečné akce už jsem regulérně klimbal. Ze sci-fi klasiky se tak stala pouze nemastné neslané scifko pro teenagery, což je dost velká škoda. 50% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (30)

  • Název literární předlohy byl inspirací pro film Benderova hra (2008), příbuzný známému seriálu Futurama (od r. 1999), do jehož čtyř epizod byl také rozstříhán. S příběhem knihy ani filmu však neměl mnoho společného. (nopud)
  • Důstojníci U.S. Marine Corps mají knihu "Enderova hra" na seznamu doporučené literatury. (Cheeker)
  • Několik měsíců před premiérou se rozhodla podstatná část fanoušků knihy kvůli bigotním homofobním výrokům autora předlohy Orsona Scotta Carda film bojkotovat. Studio Lionsgate se od jeho výroků okamžitě distancovalo. (Brousitch)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Reklama

Reklama