Reklama

Reklama

Prášek je malé práškovací letadlo s bohatou fantazií a velkými cíly. Chce se zúčastnit slavného závodu Letem světem, a proto pilně trénuje rychlé přelety nad kukuřičnými poli i kličkování mezi stromy. Díky přetěžování motoru mu pravidelně shoří těsnění ložisek motoru. Práškova kamarádka ho varuje, že dlouhodobé přepínání motoru může mít tragické následky. Prášek by rád zdokonalil své dovednosti, jeho kamarád mu proto doporučí, aby požádal o pomoc bývalého leteckého instruktora a válečného hrdinu, Skippera. Ten však odmítne s tím, že Prášek nemá v závodě žádnou šanci. Závod se blíží a Prášek musí projevit obrovskou odvahu a vystoupat do výšek, o nichž se mu nikdy ani nesnilo. (TV Nova)

(více)

Videa (57)

Trailer 1

Recenze (298)

dom156 

všechny recenze uživatele

Na Práška a spol. se vcelku dobře dívalo a i děj, který byl předvídatelný se mi celkem líbil. Řemeslně se celý animovaný film povedl, žádné vady na kráse jsem si nevšiml. Nicméně sympatický hlavní hrdina a fakt, že je to dobře uděláno již nezaručí nadprůměrné hodnocení, jelikož takovýchto animáků dostaneme za rok mraky a těžko pak hodnotit, když všechny vypadají skoro podobně. Takže bud musí tvůrci přijít s něčím inovativním či se člověk budu muset rýpat v detailech. Za mě průměr. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Auta v bledě modrém, no možná trochu bledším. S Pixarem to jde s kopce, rozhodně to není jako dříve - co film, to pecka. Auta jsem také nikdy neměla příliš v lásce, Letadla jsou ještě o úroveň níž, protože opakují vše, co už tu bylo, a samozřejmě to dělají hůře. Schematický příběh, kdy přesně odhadnete, co se bude dít, není tím, co by vás upoutalo. A ano, chápu, že je to pohádka s jistými žánrovými konvencemi. Jenže ono to je místy neskutečně pitomé. A není to ani vtipné. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vcelku milá závodní podívaná ze světa Aut, i když taková "nízkooktanová". Především příběhově nemá tisícístotřicátáosmá variace na splněný sen přátelského nadšeného outsidera z "balíkova", který to natře naduté, špinavě hrající hvězdě (viz první Auta, Turbo), vůbec čím zaujmout. Na druhou stranu, rychlé letecké manévry v exotických prostředích ve slušné grafice vyhlížejí velmi dobře. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Není to nic světoborného. Je to klasický (moderní) předem předvídatelný, průměrný animák, který už prostě nedokáže ničím překvapit, protože je to všechno tak ohrané. Ale převelice se mi zde líbil soundtrack, např. Dusty Steeps Into History a spousta dalších, za hudbu dávám velký palec nahoru. ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Další poměrně zbytečný animák, který nepřináší nic nového a pouze rozšiřuje svět Aut. Děj je neoriginální a předvídatelný. Animace je naopak na velmi slušné úrovni. Pár vydařených vtipů se tam také najde. Přesný průměr, který nezatíží, ale po odchodu z kina ho rychle vypustíte z hlavy. Pro pobavení dětských duší, to však stále stačí. 50% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (20)

  • Bojový veterán Skipper je vymodelován podle otce Jonha Lastera, bývalého mariňáka. (erazmus)
  • Dustyho mal pôvodne nahovoriť Jon Cryer, no po istom čase od projektu odstúpil. (odmocnina)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama