Reklama

Reklama

Ig Perrish (Daniel Radcliffe) měl skvělý život, bohatou rodinu, i ženu svých snů, krásnou rusovlásku Merrin Williamsovou. Merrin byla však za neobjasněných okolností zavražděna. Z Iga je najednou hlavní podezřelý a nikdo, ani vlastní rodina, v jeho nevinu nevěří. Zlomený a neprávem obviněn žije ze dne na den a své neštěstí zahání alkoholem. Jednoho dne se probudí a zjistí, že na čele mu vyrůstají podivné rohy. Že by to bylo znamení a podaří se mu vraha vypátrat? Spolu s rohy totiž získal zvláštní schopnost a rozhodne se udělat vše pro to, aby vraha své lásky našel. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (607)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

ARE YOU HORNY? Knížku jsem nečetl ale geny Kinga v tom poznat jsou. Horor to samozřejmě neni, spíš romanťák, ale když to srovnáte s tou hromadou romantickejch sraček podle knižních předloh jakejch se dnes točí tuny tak je tohle fakt jak růže mezi hnojem. Radcliffe opět dokazuje že ho užije spíš na tyhle role než na přiteplený čaroděje. Příběh šikovně poskakuje z přítomnosti do minulosti (trademark staršího Kinga o vyprávění z dětství se zřejmě dědí), atmosféra maloměsta funguje a celkově je to taková letní pohodovka. Jde to proti očekáváním (masař Aja se zde skoro vůbec nepředvede - je zde jen jedna ustřelená palice) ale mě to překvapilo příjemně. A samozřejmě to má naprosto luxusní soundtrack. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Hillův román je parádní knížka. Jablko prostě nepadlo daleko od stromu, a jak je vidět i s Kingovým synem budou mít filmaři docela problémy. Ale i přesto bych řekl, že Aja to natočit líp možná ani nemohl. Nebýt toho přepáleného konce, bylo by to ještě veselejší. 6.5/10 ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Postava Daniela Daniel Radcliffa mě přišla zajímavější, než v jakémkoliv díle Harryho Pottera. Mě se líbila ta krutá pravdomluvnost postav na které narazil. Kdybych četl knihu, byl by film asi větší průser. Taková oddychovka, kterou nemůžete brát vážně. ()

Zmrv 

všechny recenze uživatele

Proti předloze to neobstojí, obzvlášť protože spousta vážných až depresivních scén z knihy je ve filmu hozenejch do úsměvna (hlavně přiznání okolí). Ale jinak je to celkem fajn film a rozhodně to není ztráta času se na nějpodívat. 65% ()

MaaaR@ 

všechny recenze uživatele

!KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY! Tak jsem původně chtěl napsat dvě oddělená hodnocení, jedno za film samotný, druhé za film jako adaptaci. Chápu, že v rámci snesitelné stopáže je potřeba některé linie vynechat nebo zjednodušit. Na druhou stranu mě ale u všech snímků podle knižní předlohy neskutečně vytáčí, když se mění některé detaily naprosto zbytečně. Přesto jsem si, když Lee přišel o prsty namísto poškození oka, sice poznamenal černý puntík, ale jen tak pro sebe a hodnocení jsem tím nemínil nijak zatěžovat. Postupně se ale objevovaly další a další věci (Terry odvezl Merrin od bistra sám a Lee na ně pak náhodou narazí uprostřed lesa, celá tahle scéna se klidně mohla odehrát podle knížky, jenže režisér/scénarista měl asi nutkavý pocit, že by měl do filmu vložit něco svého a tak se rozhodl na pár minutek divákům neznalým předlohy naservírovat možnost, že vrahem je Terry) až po naprosto zprzněný finále, po kterém jsem se rozhodl, že nemůžu hodnotit, jako by tu žádná předloha nebyla. Taky mi dost chyběla ta psychologie ďábla v každým z nás, která je v knize daleko znepokojivější a celkem důležitá. No a co třeba Lee, kterej Iga "zachránil" omylem a experimentoval na vlastní umírající matce, kam až je schopen zajít? Když se někdo pustí do adaptace, měl by se držet předlohy alespoň v tak zásadních bodech, jako jsou hlavní části zápletky, pohnutky jednotlivých aktérů nebo konečné zúčtování. Pokud má pocit kreativní nevybouřenosti, ať si zfilmuje něco svého. A tak, i když Rohům jako izolovanému celku nemůžu vytknout nic zásadního, s ohledem na knihu je to velké zklamání. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Daniel Radcliffe opäť v hororovo ladenom filme. Hm, znelo to lákavo, trailer vyzeral dobre a samotná zápletka filmu podľa knižnej predlohy je čisto hororový žáner niečo nové. Či sa to niekomu bude páčiť alebo nie, treba uznať že filmári natočili kvalitný film. Alexandre Aja je skusený režisér, zvládol všetko na jednotku, aj ked tu nieje veľa horových scén kde by mohol ukázať svoje kvality. Je tu aj zaujímavá atmosféra, ktorú tvorí hlave príbeh. Ako som spomínal je iný, kombinuje drámu, horor aj thriller a sú tu aj nejaké fantasy prvky(napr. samotné rohy) . Vedel by som si film predstaviť kratší, s rýchlejším tempom, ale aj týmto štýlom ma to bavilo. Horns je vcelku iný, dobre natočený horor a hlavne celkom príjemná zmena. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Zas ďalší veľmi zľahka nadpriemerný Aja. Okrem Zrkadiel (Mirrors) ma tento chlap stále nepresvedčil o svojich kvalitách, hoci viem, že talentu má na rozdávanie a raz mi poškriabe zrak poriadnym ostrím. S krvou to vie ako nikto široko ďaleko, len s tým ostatným stále zaostáva. Ale možno je problém niekde inde, napríklad v scenároch, prípadne v hercoch alebo, čo je najskôr nepravdepodobné, vo mne samotnom (pche). Už Hillova predloha nebola nič extra, a to myslím nič extra medzi solídne napísanou rutinou, takže asi sa zrejme nebolo moc čoho zachytiť lenže kniha obsahovala aj nejaké tie napínavé scény, dokázala vydolovať čo to z emócií alebo vytiahla zo spomienok huncútstva, ktoré som ako decko povyvádzal (pri scéne jazdy na vozíku som si vybavil svoju jazdu na podobnom kovovom monštre v starej schátranej tehelni na okraji obce). Film toto všetko postráda, hoci dal zas vyniknúť zábavným scénam, ktoré pre zmenu v písanej forme nezabrali ako mali. Aja, ja stále čakám. ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

Dlho som si nebol istý či sa pozerám na predstaviteľa Froda alebo Harryho Pottera. Títo dvaja exoti sa mi tak trochu pletú. Ale ku podivu Daniel Radcliffe čo-to aj zahral. Veľmi divný žáner a občas riadne psycho. Hlavnému predstaviteľovi začnú rásť na hlave rohy, ide na chirurgiu si je dať odstrániť, zobudí sa z narkózy, vidí pílku zaseknutú v jednom svojom rohu, zatiaľ čo lekár si to vedľa rozdáva so sestričkou. A takýchto wtf scén tu je viac. Trochu ma síce rušili prvky kresťanskej mytológie, ale potešila tiaživá atmosféra thrilleru a hlavne moja najobľúbenejšia herečka, takže 90%. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Docela mě baví zápletka o tom, jak hlavnímu hrdinovi narostou rohy a všichni lidé v okolí se mu zničehonic začnou svěřovat se svýma nejtajnějšíma touhama a všelijakejma skrývanejma zvrhlostma. To je dobře ujetej nápad. Taky mě baví, že se rozhodne díky těmto "schopnostem" vypátrat, kdo mu sejmul holku. Ale ani ne tak proto, že je jedinej z tej vraždy podezřelej, ale především proto, protože je z toho děsně v prdeli. Prostě zápletka je ok. Horší je, že ve filmu je několik strašně hluchých míst, který celej film dělaj podstatně nudnějším, než si scénář zaslouží. Na druhou stranu, jsou tam i zbytečný scény, který mě hodně pobavily (třeba Kelli Garnerová a její dilema s koblihama). Závěrečné odhalení kdo je vlastně vrah mě nechalo chladným a Radcliffe s andělskejma křídlama (plus několik dalších digitálních prostocviků) mě spíš otrávil. Takže nejvíc mě nakonec zaujalo romantické rozuzlení mezi ním a jeho mrtvou přítelkyní. Jo a konečně se zase Heather Grahamová objevila v něčem co není totální průser. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Tento filmíček by som tak prirovnal svojím príbehom ku takému teen thriller. Prvých 50 minút sa to celkom dobre rozbieha a nebyť tých fantasy prvkov a hlavne rohov bolo by to oveľa zábavnejšie. Stačilo by, keby mal Igg svoje schopnosti a nenarastú mu rohy ako koze hruborohej. Lenže zápletka sa dala dosť jasne prekuknúť a tým pádom dej strácal na svojej napätosti a atraktivite. Redlicliffe rovnako ako aj v osobnom živote, tak aj tu má problémy s chlastom a práve preto sa dostáva do nemilosti mesta. Po dlhom čase som sa ním stretol opäť a bol mi vcelku sympatický. Záver s štýle fantasy je už dosť prepísknutý, ale ja som milovník podobných žánrov tak som sa zľutoval a udeli 4*. Vizuálne tiež to mohlo byť na vyššej úrovni. Ako plus považujem krásne prostredie, do ktorého bol celý film zasadený. ()

iampatrik 

všechny recenze uživatele

45% Mám chuť napsat, že mě Aja zklamal, což ale asi není úplně pravda, možná jen proto, že si vybral tuhle věc na zfilmování (knihu jsem ale nečetl). Docela pěkně to vypadá, hudba dodává solidní podkres, herci v čele s Potterem taky nesnižují zážitek. Přesto jsem se strašně nudil. Nudil nudil nudil. Co za to může? Příběh. Nudný nudný nudný. Škoda. ()

Savel 

všechny recenze uživatele

ARE YOU HORNY? Nejdivnější a nejrozporuplnější film letošního roku. Mytologická fantasy? Pohádka pro dospělé? SATYRická černá komedie? Superhrdinský krimi thriller? Náboženská kritika nebo propaganda? A umí Ig hadí jazyk? UMĚNÍ LHÁT říznuté VRÁNOU v duchu TWILLIGHT, které má s horrorem společného asi tolik jako MALÁ VELKÁ BRITÁNIE s cestopisem. Film náročnějšímu dívákovi může nabídnout pouze dvě věci !SPOILER!: 1) skutečně silnou emotivní scénu přiznání rodičů a 2) zjištění, že démoni s vizáží na úrovni levnějších televizních fantasy seriálů jdou snadno zabít vidlema ()

Dyas 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh s hrozným mixem podivuhodných situací. Musím ale přiznat, že to bylo poutavý a Radcliffe s rohy mě pobavil. Nicméně, vraha jsem tipnul rychle, ale naštěstí mi to film vynahradil tím koncem. Celkově vzato se ten film povedl a člověk se u něj i zasměje. A to jsem se chvíli bál, že to bude mít odporný scény, kde bude Ig vypadat fakt hrozivě hnusně. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Příjemně netradiční oddychovka, která diváka nikam netlačí a zároveň ho udrží tak akorát napjatého. No a pokud by si snad někdo bral k srdci to žánrové zasazení znějící jako horor, tak ho musím zklamat, protože je to asi tak stejně strašidelné jako třeba Hellboy :D Každopádně pokud je chuť na něco trochu neotřelého, tak Horns určitě nemůžou zklamat. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Pro mě teda překvapení roku!!! Kdybych na to náhodou později zapomněl, rád bych zatleskal ve stoje D. Radcliffovi, protože podobný výkon si nic jiného nezaslouží. Bravo. J. Temple nádherná!! A film? Knihu teda neznám, nebo komiks, či co tomu bylo předlohou, ale tento krimi, fantasy horůrek měl fakt náboj. Parádní, bezchybné, oslnivé, překvapující. Fakt jsem byl nadšený a atmosféra mě naprosto pohltila. ()

Hadriel 

všechny recenze uživatele

V první řadě na tom není vůbec nic hororového. Podle původních náznaků jsem čekal nějakou lehkou kravinu. Vyklubal se z toho ale docela solidní počin. Radcliffe je fajn, umí i jinak než jenom Pottera. Příběh je zajímavý, udržuje si tempo, slušné zvraty. Jde to trošičku odhadnout, ale i tak jsem si film výborně užil. Rohy super. Vtipné momenty, silnější drama momenty. Juno Temple nějak moc nemusím, ale tady byla výborná. Není to plných 5*, ale dávám je, film si zaslouží být v "červených číslech". ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

"Dafuq did I just saw?" Podivuhodná zmes žánrovej rozpoltenosti, počínajúc romantickou drámou, cez teenagerskú komédiu až po vyslovene nechutné scény s hororovým nádychom. Na "ploche" bezmála dvoch hodín stopáže sa skutočne stihne vystriedať hneď niekoľko filmových polôh, ktoré pod záštitou predvídateľného príbehu zanechajú výsledný WTF moment. Hodnotenie u mňa pendluje medzi 3 a 4*. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Tady se chtělo řídit heslem "méně je někdy více". Horns je vcelku povedené drama s fantasy prvky, které dokáže bavit, občas svou zdravou ulítlostí i rozesmát. Druhá polovina k velké škodě nejen ztrácí na vtipu, ale snaží se až příliš táhnout na branku poháněn přeplácaností za použití koňské dávky klišé. Chtělo to trochu prostříhat a scénárista si měl dát větší práci s vyvrcholením svého díla. Jako nenáročné, hezky barevně provedené, guilty pleasure však tento film poměrně funguje. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Horns je specifický a už jen to vnáší do hodnocení plusové body, protože to není oprýskaný a laciný film. D. Radcliffe v dost neobvyklé roli celkem zvládnutelné, nebyl špatný. V závěru trochu vzniká chaos a trošku to snímku ubírá, přesto má Horns v sobě něco, co by stálo za shlédnutí. ()

Související novinky

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

12.12.2011

Filmová adaptace bestsellerového románu Horns, jehož autorem je syn Stephena Kinga Joe Hill, našla režiséra. Nečekejte decentní filmařinu, projekt dostal na starost francouzský masakrátor Alexandre… (více)

Reklama

Reklama