Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (435)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení... Mortdecai připomíná Růžového pantera či Velkého blondýna, akorát je asi tak dvakrát rychlejší. Všechno je v něm obrovské, luxusní, barevné a velkolepé a všechno jsme to už v nějaké podobě viděli někde jinde. Samozřejmě roztomilé je pohrávání si s klasickými stereotypy věrného sluhy, inteligentní manželky která případ v podstatě na zapřenou vyřeší sama, klasicky neohrabané policie atp atd. Taky vykreslení národnostních rozdílů je často velmi trefné a samozřejmě, už jsme ho mnohokrát viděli jinde... Zkrátka a jednoduše, řemeslně dobře udělaná parodie, čsto velmi vtipná, ovšem taky se neustále pohybující na samé haně kýče... Celkový dojem: 65% ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Já však tajně doufal, že můj nový knír jí zvedne náladu.." Grandiózně nevtipný biják grandiózně mimo knižní předlohu slovinského Brita Bonfiglioliho.. Mortdecai snad nabídne pár vtipných momentů, ovšem coby adaptace i blockbuster platí za naprosto zoufalý projekt, jehož paradoxně a snad i překvapivě táhne ještě níž hvězdný, zde ovšem naprosto tragický, Johnny Depp, a to tím více, čím více se snaží.. Davida Koeppa sice lze považovat za veskrze výtečného scenáristu, ovšem jako režisér je občas opravdu bezradný, podobně jako zde téměř všichni jeho herci, kteří netuší, jak své role vlastně uchopit.. Navíc svou neschopnost poradit si s literárními adaptacemi již s Deppem potvrdil v jiném Případě, totiž Kingova Tajemného okna.. Jednoduše neskutečně příšerný film, v němž Depp navíc jednoho přímo irituje.. Napadá mě, že se zřejmě inspiroval Peterem Sellersem, ta asociace se přímo nabízí, který však byl jako blbec k smíchu, i když netlačil na pilu ani zdaleka tolik jako Depp.. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Obávám se, že bych měl přitvrdit, má drahá. - Prosím? - S tvým dovolením, samozřejmě." Moje první projekce 2015. Nečekal jsem nic a krásně jsem si film užil. Mortdecai připomíná Růžového pantera (2006), nebo spíš je to americký Panter se vším všudy. Absurdní a situační humor v tom nejlepším možném kabátku. Navíc s vytříbeným obsazením. Johnny Depp zběsile (a už i klasicky) přehrává, Ewan McGregor v parádní roli agenta MI5 a objeví se dokonce na minutku i Jeff Goldblum. Pak se samozřejmě musí i zmínit Gwyneth Paltrow, protože její role vnesla do filmu i trochu půvabu. Grandiózní případ je přesně ten typ komedie, nad kterou se nemá přemýšlet, ale naopak si to užít se vším všudy. Tak jako v případě Pantera je zde na pořadu absurdita i místy nechutnost scén. Nicméně Mortdecai umí, svou délkou nenudí a i do konce zbyde pár gegů a humoru. Samozřejmě vždy to může být lepší, ale je zbytečné kritizovat Mortdecaie za to, že se jen snaží jít v zajetých kolejích. Johnny Depp je prostě k sežrání a jeho "Jocku..." je i po několikáté stále k smíchu. Ano já jsem spokojený. Neumím si představit, jaké bude moje reakce po druhém zhlédnutí, ale napoprvé v kině to bylo skvělé. (80 %) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Mortdecai Kyrila Bonfiglioliho bývá přirovnáván k poetice P. G. Wodehouse a teoreticky by mohl bavit i příznivce jejich českých ctitelů Jirotky a Vavřincové. Ve filmové verzi je to spíš klasický zážitek pro die hard fandy Johnnyho Deppa. A ostatní hvězdy mu spokojeně přihrávají - Ewan McGregor jako klasický vedlejšák, který si myslí na paní Mortdecaiovou v podání stále nebezpečně krásné Gwyneth Paltrow, Jeff Goldblum karikuje sám sebe, Paul Bettany překračuje svůj stín a Olivia Munn nikdy nebyla atraktivnější. Občas prostě stačí nemít předsudky a nechat se filmem inspirovat k tomu, co si přečíst. Česky nám vyšly tři případy: Nemiř na mě tou věcí (1972), Pistole má přednost (1979) a zfilmovaný Mortdecaiův záhadný případ s knírem (1999, vyšel až posmrtně). ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak sa Vám páčila séria Ružový panter, tak tu máte k dispozícii niečo veľmi podobne pôsobiace. Na miesto legendárnych týpkov (Insp. Clouseau, Cato) dvojica v zložení Mortdecai, Jock. Majú podobne trapne netrapný šarm a chovajú k sebe rovnako "obhľaduplný" cit. Som rád, že som sa nenechal odradiť nízkym hodnotením a mohol som si tak odfrknúť u silne nevážnej vyšetrovačky. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • „Nemiř na mě tou věcí.“ řekne Johanna (Gwyneth Paltrow) na konto Mortdecaiova (Johnny Depp) kníru. Stejně se jmenuje první kniha, ve které se Charlie Mortdecai objevil. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském Los Angeles a Londýně. (Haretix)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama