Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (435)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Vsadím se, že v dekadentním Římě na úpadu chodili zabíjet čas během čekání na rozvrat říše koukáním na filmy jako je tento. Ze všech těch filmů nesoucích se na vlně nostalgie po časech privilegovaného bílého muže (U.N.C.L.E. a Kingsman a tak) mi tenhle přišel nejvíce nepřirozený a násilně tlačený, a nebýt účasti Paula Bettanyho, tak bych se po prvních pár minutách asi ani neobtěžovala vydržet do konce, ale nakonec za to ani ten Paul moc nestál. A dokonce i Ewanova roztomilost zůstala nevyužitá, no kde to jsme. Koepp by měl zůstat u obskurních béček, protože s těma těžkýma prachama si očividně vůbec neví rady. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp je jako několikrát vylouhovaný čaj, přestává mít sílu, barvu i chuť... Špatná filmová adaptace dobrého literární předlohy, z níž se někam záhadně vytratil onen nosný odér typicky suchého britského humoru, tohle byl nějaký trapný pokus o jeho nápodobu...ale Američani prostě nemohou natočit typicky britskou komedii, ať se snaží sebevíc! Grandiózně mimo! ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už z traileru jsem neočekvál, že to bude kdo ví jaká šupa a i přes mraky výtek, dám stejně 3*.Koepp není dobrý režisér, což už několikrát dokázal, ale je slušný scénárista, bohužel Mortdecai není podle jeho scénáře a to je kámen úrazu.Aronson je nikdo a tak jeho situační scénář plný křečovitého humoru a Koeppovu nijakou režii vytahuje nahoru výtečný Johny Depp.Scénář ač se snaží být zamotaný, je fádní, humor je takový mix totálního retardovaného šovinismu a zbabělosti Charlieho Mortdecaie s britskou suchou elegenancí a situačním fekálem.Místy jsem se řechtal, místy se ušklébl a místy byl genitálně zcela v klidu.S takovým obsazením by se daly jistě vykouzlit jiné čáry, ale to by musel mít celý ten ansábl v rukou osobitější režisér s jiným scénářem.Pořád je to ale slušná a svižná zábava, která rychle uteče a od Johnyho Deppa už takový jeho standart, který můžeme vidět ve filmech Temné stíny, Transcendence, Rumový deník atd. Sakra Johny, dělej se sebou něco.65%. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem oboduji tento film s oblíbenci - Johnnym Deppem, Ewanem McGregorem a Gwyneth Paltrow průměrnými třemi hvězdičkami. Líbilo se mi jak film spojovaly zajímavé letecké záběry a nějaké ty situace - jako dávivý reflex nebo třeba přestřelka apod. Ale na co jsem si už delší dobu odvykla je suchý britský humor, který místy chápu, ale spíše po delší době si připadám jako hlupák, který ho natolik dobře nedokáže strávit. Ovšem spíše než to, že film obsahoval spoustu britského humoru mě podivilo to, že Johnny Depp byl ve své roli skoro k nerozeznání. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V tomto dynamicko-obrazovom filme so suchou londýnskou atmosférou sme svedkami čudných obchodných praktík, precíznej kostýmovej práce, takisto ale aj premárnenej šance spracovať po obsahovej stránke z knižnej predlohy. Namiesto toho sa dočkáme lingvistických tančekov ohľadom Charlieho závislosti na dokonalých fúzoch, prehnanej Deppovej mimiky a oku lahodiaceho doplnku v podobe sexi židovky Gwyneth Paltrow. Neznámy režisér David Koepp sa bezhlavo zameral na Johnnyho Deppa a stroskotal v príbehovej nude a neefektívne vysoko nastavenom vizuáli. Nedokáže vykryť scenáristickú hluchotu, ani trápnu anti-akčnú Charlieho motoriku. Všetko sa odohráva v neatraktívnom povznášajúcom duchu, akoby práve štýl mal zatieniť to strašné príbehové prázdno, v ktorom aj Deppove herecké kvality miznú v kŕčovitej grotesknosti a mylne vedú divákove kroky k televízoru, že tam hrá jeho obľúbený herec. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Producent chcel do hlavnej ženskej role obsadiť Carice van Houten, ale nakoniec bolo účinkovanie v tomto filme ponúknuté Gwyneth Paltrow. (misterz)
  • „Nemiř na mě tou věcí.“ řekne Johanna (Gwyneth Paltrow) na konto Mortdecaiova (Johnny Depp) kníru. Stejně se jmenuje první kniha, ve které se Charlie Mortdecai objevil. (D.Moore)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama