Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V žonglování nikdy nevynikal a popravdě ho ani nikdy nezkoušel, teď ale bude muset vybalancovat partičku solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, mezinárodní teroristy a také svoji manželku s nekřesťansky dlouhýma nohama. Charlie Mortdecai, světem protřelý obchodník s uměním a na částečný úvazek i podvodník, se zapojuje do honby za ukradeným obrazem. Pro svou zemi, pro královnu ... a pro peníze. Obraz by totiž měl být vodítkem k utajenému sejfu až k prasknutí naplněnému nacistickým zlatem. Vyzbrojen věrným komorníkem a výstavním knírem drží v ruce hlavní trumf. Sebe. „Za studií na poměrně slušné druhořadé internátní škole jsem přišel na to, že ve rvačce může vyhrát celkem každý, pokud je připraven vrazit soupeři prst do oka," říká ke svému stylu sám Mortdecai. Nonšalantní milovník umění, svůdce žen, občasný násilník a od přírody bonviván není až tak statečný, aby se dobrovolně pouštěl do nějakých pitomých dobrodružství. Přesto do nich docela často narazí a v tom filmovém neztvárňuje Mortdecaie nikdo menší než slovutný Johnny Depp. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (435)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Mordechuj: Gaydiózní případ je učebnicový příklad toho, co moderní filmově-teoretická věda naprosto pregnantně kategorizuje sofistikovaným pojmem „Buzerantská trapárna“, kterýžto může být nedostatečně erudované veřejnosti také znám pod laickým termínem „Homomédie“. Ať už však toto „veledílo“ determinujeme odborně či neodborně, pořád zůstane něčím, u čeho nutně musí každý hormonálně vyvážený divák s přirozenou sexuální orientací jen nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jak takové zrůdné zvěrstvo, vyvolávající až akutní záchvaty studu, může někdo vůbec financovat, natočit a vyjma Emana Mek Řehoře i osadit jindy dobrými a populárními herci. Obzvláště nechápu, čím vydírali Deppkoidního Jeníka, aby místo důstojného čekání na další miliardu od mentálně nezaopatřených nezletilců za následující Kokoty z Karibiku ze sebe udělal ještě většího pičuse a naprosto se ztrapnil postavou, která nepříjemně evokuje akorát tak Ližkulese Poarota, mladšího a teplejšího bratra slavného belgického detektiva Kristovy Agáty, co přijel pomoci řešit komplikovaný případ absolutní homodemence četnictvu ze Séntropé. Jediné, co se mi při téhle zrůdnosti honilo hlavou, byla představa plného kina hihňajících se transek při londýnské premiéře v Soho, smíchy slzících a rozmazávajících si oční stíny nad všemi těmi ukrutně třeskutými tumory. Při tom přelinkovávání a přepudrovávání nosů tam pak muselo být po skončení představení na chlapských hajzlech fuckt narváno. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevydržel jsem sledovat celé naráz. Tohle je pitomější než kniha, a to je co říct. Ona ani kniha není moc vtipná a dějová, ale tohle je prostě naprostá nuda. Vtipy jak pro kojence s občasným vtipem pro puberťáky (sluhovy zálety), dějová linka mizerná, a ani Gwyneh už to holt tak nesluší. Navíc nesnáším voice over, když jde o film, a ne rozhlasovou hru. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

I keď Mortdecai z princípu vďaka umnej réžii funguje bez zadrhávania, suchý neživotný humor a kŕčovité herectvo Johnnyho Deppa ho nezaslúžene sťahujú ku dnu. Čo váhy naopak dostáva do rovnováhy je casting zvyšného osadenstva a globálny rozmach, ktorý dostatkom akcie a hráčov v honbe za obrazom úspešne eliminuje nudu. Nevýhodou Koeppovho filmu je jeho neobjavnosť, výhodou, že i keď v jednotlivostiach kolísa, do celku jednotlivé kúsky úhľadne zapadajú. Viac v recenzii. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tluče se to, strašně se to tluče. Co? Obludná imbecilita scénáře s okouzlujícím a vypiplaným vizuálem. Ovšem do toho krásného vizuálu nepočítám postavy; Depp (tedy jeho postava) je téměř nesnesitelný, McGregor přinejlepším otravný, Paltrow nafrfňaná buržoazní (vlastně feudální) mrcha na zabití. Štve mě, že tak obrazově hezký film je o takových nesympatických a protivných s prominutím dementech a má tak s prominutím idiotský děj, škoda peněz a tvůrčího potenciálu na točení podobných filmových exkrementů. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Začal som to sledovať a myslel som, že väčšiu kravinu som asi nikdy v živote nevidel. Prvá polhodina bol asi moment, kedy sa film potreboval nejako zdvihnúť, lebo som neustále mal pocit, že niečo tu nie je v poriadku. A z nejakého dôvodu ma tá komédia vôbec nebrala. Potom sa to ale celkom zdvihlo. Alebo teda aspoň jemne a začalo to viac mať nádych komédie. Osobne ak však chcete lepšiu komédiu so špiónom, tak viac stojí za to vidieť "Muž Z Acapulca" alebo "Johny English." Vyzeralo to s filmom zo začiatku horšie, nakoniec to ale bolo celkom stráviteľné. Som rád, že som to videl, nemyslím si, že sa k tomu niekedy vrátim. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme máme možnosť vidieť viac áut značky Rolls-Royce. Samotný Charlie Mortdecai (Johnny Depp) vlastní Silver Cloud 1958. Ďalej uvidíme Silver Wraith, Phantom Drophead Coupe Convertible či Phantom. (stoper8)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Reklama

Reklama