Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zachycuje nechvalně známého Al Caponeho (Tom Hardy) v jeho 47 letech. Al Capone si odpykával svůj trest ve věznici v Atlantě ve státě Georgia a následně v Alcatrazu. Příběh zachycuje dobu, kdy je předčasně propuštěn z důvodu jeho zhoršujícího se zdravotního stavu. Capone nyní trpí vážnou demencí na následky prodělané syfilidy a jeho manželka Mae (Linda Cardellini) je momentálně to jediné, co má, načež ho začíná stíhat jeho násilná minulost. (Kuzmik)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Potenciál byl mnohem vyšší. Mě by totiž bavilo dívat se na syflem prožranýho a napůl dementního Ala Caponeho a Hardy v té roli vypadá dobře. tedy vypadá jak dobytek, ale to je právě dobrý. Kdyby ten film byl víc mrdlej, tak by to mohla být solidní bizár. Takhle ale převládá nuda. Hardy nemá moc co hrát a scénář je naprosto prázdnej. Scény, ve kterých Capone blouzní asi odkazují ke Caponově minulosti. nelze říct, že by byly nějak reflektovány, protože Capone si během posledního roku života nepamatuje ani sám sebe, natož epizody ze svého života. Tématu znalý člověk by si spojil dvě a dvě, ale žádné pozdvižení by to v něm nevzbudilo. Neznalý divák si to zhruba domyslí, ale je mu to jedno, protože nic v tom filmu nemá žádnej větší význam. Je to jenom povrchní vytrácení se labilního gangstera v sídle na Floridě. Mohla to být prdel, kdyby se trank trochu odvázal. Já bych mu už ale nic nesvěřil. Očividně nemá co nabídnout. To neplatí o Hardym. je to dobrej herec a neměl by promarnit svá nejlepší léta ve filmech, který nestojí za jeho čas. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svojim spôsobom bol Al Capone veľmi nešťastný muž. Prečo? Jednoducho mal smolu už na samotnom začiatku. Nakaziť sa syfilisom už v pätnástich fakt smola. Film po obsahovej stránke síce nie je nič moc, no treba uznať, že Hardy to zahral parádne. On si takéto postavy skrátka vyslovene užíva, to bola šťastná voľba. A miestami sa do pamäte vryje aj pamätihodná scéna ako napríklad tá, keď uslintaný Hardy s mrkvou v ústach, župane a vygajdaných plienkach strieľa do ľudí so samopalom. Viem, niečo strašné, hrozné, no ten pohľad vás núti šialene sa rehotať. Na priemer to stačí.60/100 ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak se ve figuře ztrouchnivělého mafiána, který absolutně nemá kontrolu nad svým životem a je vlastně jen svědkem svého rozpadu, vidí dle propagačních rozhovorů i výsledku sám Trank. Číst jinak mě to moc nebaví, i když je odvážné, jak tu Hardy vlastně není plnohodnotnou postavou, jako spíš nelidským monstrem z body hororu, které je jen pasivním strašákem i ve svých vlastních snových vizích. Trank si tímhle asi zase tak trochu sám nasral do postele, což ale pořád je nějaký autorský statement. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem jeden z mála, co na Joshe Tranka nezanevřeli ani po letech a na Caponeho jsem byl hodně zvědavý (nebudu zastírat, že Tom Hardy je stále i pro mě velký tahák) a drastické ohlasy mě teda hodně překvapily. Takže jsem moc nečekal a ne, že bych moc nedostal, ale námět snímku mi nepřišel extra zajímavý, kdo by taky chtěl sledovat možná největšího gangstera s plenama. Trank, jež se postaral komplet o celý film včetně například střihu, zjevně tento životopis koncipoval záměrně nejednoznačně, až bych řekl mysteriózně, ale přiznám se, že jsem po čase úplně přestal řešit co je reálné a pouhá vize a začal se celkem dost nudit. Škoda velké promarněné příležitosti, když už tu šanci dostal...5,5/10 ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Inšpiroval ma jeden odpadový komentár, ktorý sa tučným písmom blahosklonne snaží kritizovať vlastnosť filmu, ktorá je v konečnom dôsledku veľkou výhodou - zo všetkých gangsteriek, ktoré som zatiaľ videl, Capone glorifikuje mafiána zďaleka najmenej. Nuž ale nejedno dieťa, ktoré pred telkou čakalo s hračkárskou pištoľkou, je teraz sklamané. Keď chcete Hardyho ako mafiána vo forme, pustite si The Take alebo Legend, kde sa vám testosterónu dostane požehnane. Vždy lepšie, ako vyplakávať pri psychologickom filme, že nie je akčný. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Snímek nesl původně pracovní název „Fonzo“. Tvůrci se rozhodli název změnit na Capone, pravděpodobně z důvodu vyšší sledovanosti. (Kuzmik)

Související novinky

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama