Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zachycuje nechvalně známého Al Caponeho (Tom Hardy) v jeho 47 letech. Al Capone si odpykával svůj trest ve věznici v Atlantě ve státě Georgia a následně v Alcatrazu. Příběh zachycuje dobu, kdy je předčasně propuštěn z důvodu jeho zhoršujícího se zdravotního stavu. Capone nyní trpí vážnou demencí na následky prodělané syfilidy a jeho manželka Mae (Linda Cardellini) je momentálně to jediné, co má, načež ho začíná stíhat jeho násilná minulost. (Kuzmik)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

LEATHERFAC

všechny recenze uživatele

Za prvé Hardy vypadá úplně jinak než Capone - ten měl mnohem blíž ksichtem k Danymu De Vitovi, než k Hardymu a maskéři tomu taky moc nepomohli. Narozdíl třeba od Nejtemnější hodiny, kde byl podobný problém, bo Oldman se na Churchila taky zrovna dvakrát nepodobá, navíc má asi o 50 kil míň, leč maskéři si s obojím poradili znamenitě. Tady teda vůbec. Ale ideálně bych to obsadil někým úplně jiným, kde ta podoba aspoň trochu je. Sorry. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Takže Tom Hardy mal zahrať dementa, to mu to teda vyšlo, on sa vie ale zhostiť ďaleko zložitejších rolí, ako neustáleho potenia sa, kašľania, pľutia a posierania sa. O čom je ten celý námet? Koľko ľudí povie, že sa o Caponeho zaujíma kvôli jeho poslednému roku života? To je to isté, ako by točili film o Leninovi a zamerali by sa len na to ako sedí na konci života priposraný pri vozíku, ale nič čím sa "preslávil" by neukázali. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Tohle bolí. Capone sedí a mručí, vidí přeludy, neudrží stolici a místo doutníku chroustá mrkev, a celé je to tak okázale nezajímavé, až jsem nestačil žasnout. Šeď a nuda vytrhnutá jen občas násilnou temnotou a především Tomem Hardym, který se opět dokázal parádně převtělit a udržet svým odevzdaným projevem diváckou pozornost na jakž takž bdělém stavu. Trank se začíná pomalu přesouvat do televize a může být rád, že ho koronavirus ušetřil dalšího selhání v kinech. 40% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Toma Hardy jako Capone propuštěný z Alcatrazu v poslední fázi svého života. Čekal jsem gangsterku, ale dostal se mi psychologický film o trosce se syfilem, demencí, paranoiou, kterému se honí všelijaké myšlenky a občas se pokadí. Vše se odehrává jen v jeho hyperluxusním sídle na Floridě. Dám slabé tři hvězdy - jednu za výkon Hardyho, jednu za obsazení Kyle MacLachlana ( Městečko Twin Peaks, Showgirl ) a za ten parádní palác a zlatej samopal. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Je to podivný a mapuje nijak sexy poslední rok v životě gangstera, který už je celý zasyflený, napůl dementní, posírá se, trpí, blouzní a mrmlá v sídle na Floridě. Jaksi z toho mohla být skvělá šílenost typu Bronson, portrét zmrda na sklonku života místy i baví a upoutá (v kategorii srandovní/ nechutný), ale v celku prostě žádná velká sláva, co by měla drive, držela pohromadě a stála vyloženě za to. Kéž si Hardy hodlá vybírat lepší projekty. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Snímek nesl původně pracovní název „Fonzo“. Tvůrci se rozhodli název změnit na Capone, pravděpodobně z důvodu vyšší sledovanosti. (Kuzmik)
  • Natáčení filmu probíhalo na území New Orleans ve státě Louisiana. (Kuzmik)

Související novinky

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Reklama

Reklama