Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 1

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (371)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Takový ten malý komorní survival ala Rambo, Muž proti muži, nebo The Hunted. Bohužel z posledně jmenovaného si to vzalo i to nejvíce negativní, tedy přiblblou a nevěrohodnou sondu do války v Bosně, ze které následně čerpá celý scénář a kde má být patrný onen myšlenkový přesah, který zde ve finále jednoduše není. Kdyby to byla čistě syrová záležitost boje o přežití, bylo by to o stupeň lepší, protože jak De Niro, tak Travolta jsou pošušňáníčko. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ty úvodní tři minuty si klidně mohli odpustit. Travolta vypadá opravdu zle. CITÁT - Lov. Jedu na lov........... Prvních půl hodiny je to takové oťukávání, ale pak to začne. Pravda při dvou scénách jsem trochu zavíral oči, já mučení moc nemusím. Ale tady se to dá vydržet. CITÁT - Už se připozdívá.......... Vždycky mě překvapil ten dějový zvrat. Jak se tak říká "Každý chvilku tahá pilku". CITÁT - .....a vy víte, jak rád mluvím.......... Má to dobrou hudbu (zazní i Johny Cash) a povedené ozvučení. Zvláště scéna v kostele okolo 66 minuty je dobrá. CITÁT - Požehnej mi otče, ale neodpouštěj...... A i kamera si udělá pár krásných záběrů. Dokonce jsem uvažoval o pěti hvězdách, ale to by asi nebylo fér. Nakonec celkem velká spokojenost a povedený koncert Travolta vs. De Niro. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

"Story se točí okolo Benjamina Forda a Emila Kovace. Kdysi Ford měl misi v Bosně, kde vyvraždil se svojí jednotkou skoro celej oddíl a rodinu Kovace. Ten však přežil a žije pro pomstu. Najde si bydliště Forda, někde v odlehlém lese, vodopády oku lahodící a poklidná atmosféra. Tu však vcucne souboj mezi veterány. Dočkáme se krátkého hand to hand comba, pár brutálních scén a skvělého férového konce. Celý film je podepřen zajímavými dialogy, charizmatem obou borců a solidní muzikou." ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, u mě dobrý ... Za málo peněz hodně muziky (dva honořáře a úplatek ochráncům přírody ..). Oldschoolový pomalý, dusný, exploitační survival thriller. Duel dvou perfektně vycvičených bývalých vojáků v rozhlehlých lesích Apalačských hor. Už příroda je super. Drsný souboj mezi frajery mezi herci je fakt paráda a konečně jsem se u filmu pořádně bavil. Je to sice takový malý, komorní akční thriller, ale je to dobré, kvalitní a potěší. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slušný film - rychlý, jasný, co chce říct, řekne (a výsledek asi nikoho nepřekvapí), a víc toho není. Ne že bych víc potřeboval. Nejzajímavější pro mě je, že od Marka Stevena Johnsona se mi zatím nelíbilo vůbec nic, a najednou je tady Sezóna zabíjení, která mě zajímá od začátku do konce. Samozřejmě je to zásluha obou hlavních herců, ale režie má také více než dobré momenty (De Nirova ranní rutina za doprovodu Johnnyho Cashe, pak třeba scéna s vínem nebo ta s osolenou citronovou šťávou), navíc vše se odehrává v krásné přírodě, a to je také plus. Kdyby se Travoltova postava v závěru nechovala jako úplný hňup, bylo by to snad ještě lepší. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Původně mělo jít o volné pokračování thrilleru Tváří v tvář (1997), když ale z projektu vycouval Nicolas Cage, byli tvůrci nuceni příběh přepracovat. (Olík)
  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama