Reklama

Reklama

Apokalypsa: Vzestup Hitlera

(seriál)
  • Česko Apokalypsa - Hitler (více)
Francie, 2011, 1 h 50 min (Minutáž: 55 min)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Adolf Hitler v roce 1924 napsal, že „silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Nikdo ale nepředpovídal, že by se z něj mohl stát německý diktátor a samozvaný „Vůdce“. Ve válečných zákopech první světové války pochopil zneuznaný umělec a samotář Hitler své poslání: zachránit Německo. Nejdříve byl pro většinu Němců pouhým bláznem na pokraji politického pole. Rozhodujícím okamžikem obratu se stala hospodářská krize roku 1929. Ve strachu z chaosu a nebezpečí ze strany „rudých“ volila většina občanů Hitlera. Mladá demokracie je ohrožena a není tu nikdo, kdo by ji bránil. Nacistický diktátorský režim začíná svou nelítostnou éru. Hitler prohlašuje, že jeho přáním je mír, ale připravuje se na válku. Na Apokalypsu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Úderný, rychle plynoucí dokument. Koukala jsem jako blázen, že Hugo Boss šil esesákům uniformy a Henry Ford jim věnoval svoji tržbu za Německo a auta. Dokonce mu i pomohl jakýsi pilot letadel...Nikdy v životě nepochopím tak ochromující blbost - chcete-li víru v někoho tak nevyrovnaného a psychicky labilního jako byl Hitler. Jak může někdo dvakrát bezhlavě vstoupit do války aniž by vyhrál? Jak mohl být německý národ tak zahleděný do sebe a nechat si namluvit, že jako árijci(mimochodem naprostým neárijcem dost možná s židovskými kořeny)jsou něco víc než zbytek světa....Dost by mě zajímal třeba dokument ve kterém by se vyjádřili Němci nyní jaký mají postoj k válčení a jestli by se do něčeho podobného pouštěli a proč... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vzestup Vůdce, který do zuboženého německého lidu zasel sémě nenávisti a tak rozpoutal druhou světovou válku. Těžko říct, jak bychom se v té době zachovali my, lidé jsou prostě jako "hloupá žena se kterou lze snadno manipulovat" a v těžké době děláme rozhodnutí, která bychom jinak neučinili. Každopádně zajímavý dokument s dobovými záběry, o kterých jsem ani netušila. Zajímavé, že i po tolika letech ten podmračený dědek s otřesným knírem stále nahání hrůzu.. A mimochodem dost mě šokovalo, že se na tom šílenství podílel i slavný Hugo Boss nebo Ford. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Aby vlk dosáhl svého, musí se tvářit jako beránek. Detailní rekapitulace událostí v Německu od začatku 30. let. V barvě lze onu monstróznost a děsivost cítit ještě více. Vzácné záběry amatérských kameramanů a detaily ze soukromí různých vlivných osob. Bezchybné zpracování se skvělým hudebním doprovodem. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kterak se z maminčina mazánka stal obdivovaný řečník a politik, jehož názory a myšlenky vedly k nejhrůznějším událostem novodobé historie. Velmi poutavě natočený historický dokument obsahuje velké množství i méně známých autentickým materiálů a informací o okolnostech vzestupu nacistického diktátora. Takovými dokumenty bych rozhodně nepohrdl na hodinách dějepisu. 90% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Jeden z nejlepších dokumentárních cyklů o ikoně 2. světové války, Adolfa Hitlera. Velkou chloubou tohoto cyklu jsou bezesporu zrestaurované, barevné dobové scény. | 1.díl (90%), 2.díl (90%) > Průměr: 90% (5*) | ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama