Reklama

Reklama

Apokalypsa: Válka světů

(seriál)
  • Francie Apocalypse : La guerre des mondes 1945-1991 (více)
TV spot

Epizody(6)

Obsahy(1)

Období mezi lety 1945 a 1991 bylo definováno konfrontací dvou světů a dvou režimů. Kapitalistický Západ s USA v čele na straně jedné a komunistický Východ pod vedením Sovětského svazu na straně druhé. Obě strany drží atomovou bombu, nicméně ani jeden z nich ji nemůže použít, protože by riskoval vlastní zkázu. Permanentní atmosféra strachu ovšem paradoxně zajistila desetiletí míru a prosperity Západu. Aby bylo v rámci této studené války trochu zmírněno napětí, dochází k řadě zástupných konfliktů v Asii, v nichž se supervelmoci střetávají a skrze jiné národy vedou nemilosrdné bitvy. (National Geographic)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (15)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Cyklus Apocalypse se vrací se sérií mapující doposud nejnedávnější historii; to nejžhavější období studené války. Ač síle světových válek se nerovná, tak laťka kvality se drží vysoko, fokus je tu hlavně na dění v Indočíně (tj. dobrý prequel k Burnsově Vietnam War) a v Koreji. Poslední dva díly už to berou hodně hopem, není problém doplnit si vývoj po roce 1960 jinde. A hele, aktuálně máme doomsday clock jen 100 vteřin do konce :) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Nejslabší seriál celého projektu. Projevila se tu národnost tvůrců, takže se většina první epizody točí okolo tehdy ještě francouzské Indočíny, a stěžejní události v Evropě jsou přiblíženy jenom letmo. Kdyby to byla jediná vada, tak bych byl smířlivější, jenže bohužel se autoři neudrželi podruhé a nepokrytě sympatizovali s jednou stranou. Je to o to bizarnější, že během povídání o dvou světových válkách si udrželi odstup, ale při popisu událosté studené války už se jim to nepovedlo. Asi od všeho uplynulo příliš málo času. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Históriu píšu víťazi. Vždy keď pozerám takéto dokumenty, ktoré sú o konflikte medzi viacerými mocnosťami, chodí mi po rozume, čo je na čom pravda, a ako by nato zareagovala druhá strana. Nádych dokumentu je jasný, no mne to celé príde ako: Všetci chcú mier, no všetci zbroja. Všetci sa bránia, no zároveň útočia. To je ako v tej "dnešnej" ekonomike, kedy je každý každému dlžný. Inak dobrý dokument. Koniec koncov ako všetky z kolekcie APOKALYPSA. ()

Wencek 

všechny recenze uživatele

Opět perfektní dokumentární série. Do detailu propracovaný nástup komunismu a s ním spojené boje v Asii až do 70.let. Teda až na absenci bojů v Kambodži a celkově skoro žádné informace o Rudých Khmérech a války mezi Čínou a Vietname. Co mě docela zklamalo je, že se vše točí hlavně kolem Indočíny, nic proti, ale chtělo by to víc probrat z širší perspektivy. Chybí mi tam celkový pohled na Afriku a pád kolonií, vliv komunismu a západu v této oblasti. Nic o Střední a Jižní Americe. Chybí pohled na blízký východ a jeho přerod v silně fanatické muslimské země. A bohužel v posledním díle se to vše vzalo dost hopem, takže Afghánistánu si skoro vůbec neužijeme a celkově rychlý pohled na pád komunismu je také dost zklamání. Ale celkové zpracování a spousta nových informací z toho stále dělají velmi dobrý dokument. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie je to top Apokalypsa, ale stále je špičková. Vzbudila u mňa záujem o ázijské dejiny, ktoré som ako študent histórie naozaj nemal rád. No tentokrát sa to naozaj dalo pozerať, hlavne kvôli tým záberom, ktoré boli často naozaj dych berúce a šokujúce. Najmä vojna vo Vietname. Čo sa týka studenej vojny, tá je popísaná tak, že nedozvieme sa úplne všetko nové, ale sú tu naozaj zaujímavé detaily a obrázky. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama