Reklama

Reklama

Apokalypsa: Vzestup Hitlera

(seriál)
  • Česko Apokalypsa - Hitler (více)
Francie, 2011, 1 h 50 min (Minutáž: 55 min)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Adolf Hitler v roce 1924 napsal, že „silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Nikdo ale nepředpovídal, že by se z něj mohl stát německý diktátor a samozvaný „Vůdce“. Ve válečných zákopech první světové války pochopil zneuznaný umělec a samotář Hitler své poslání: zachránit Německo. Nejdříve byl pro většinu Němců pouhým bláznem na pokraji politického pole. Rozhodujícím okamžikem obratu se stala hospodářská krize roku 1929. Ve strachu z chaosu a nebezpečí ze strany „rudých“ volila většina občanů Hitlera. Mladá demokracie je ohrožena a není tu nikdo, kdo by ji bránil. Nacistický diktátorský režim začíná svou nelítostnou éru. Hitler prohlašuje, že jeho přáním je mír, ale připravuje se na válku. Na Apokalypsu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jestli netušíte jak se Hitler dostal k moci, je tento snímek dokonalým průvodcem co se tehdy stalo. Je neuvěřitelné čeho jsou lidé schopni když jim dáte sílu, mám namysli oddíly SA(hnědé košile), ale i kdo všechno stál u zrodu Hitlera, Hugo Boss, Henry Ford atd... jenže nejspíš to dělali i pro peníze a zviditelnění se, proč by jinak soucítili s tímto psychotickým mužem, který měl mnoho problémů z dětství se kterými se nedokázal srovnat do dospělosti.... A i když jsem o téhle době už četl a viděl dost materiálu, trochu mě překvapilo, že to zas tak Hitlerovi většina národa tzv. nežrala. Byla to především velká shoda náhod co zapříčinila 2.světovou válku... Určitě doporučuji tento dvou dílný dokument skouknout ... HODNOCENÍ: 93% (5*) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Kompletní informace o tom, jak se Hitler dostal k moci, končí se zde v roce 1936, takže válečná léta zde nejsou, ale na to je mnoho jiných dokumentů (navíc ještě ve stejném cyklu, i když rok vzniku 2.světové války je dříve). Samozřejmě jsou zmínění i ty, kteří byli vedle něj a bez kterých by to nešlo. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

„Silnější rasa vyhladí slabší rasy“. Ďalší skvelý dokument zo série Apokalypsa tento krát pekne mapuje cestu výborného rečníka Hitlera, ktorý si podmanil cele Nemecko a dostal sa až na vrchol. Už mi tam len chýbal jeho pád, ale dokument je o vzostupe. V dvoch dieloch nahliadneme nie len na voľby, kde sa vodca dostal k moci, ale aj na Hitlera v zákopoch prvej svetovej, ktorý už vtedy mal plán ako zachrániť Nemecko. Skutočne podrobný dokument mapujúci detailne cestu Führera od nuly až k vrcholu. 95% - 5* ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jako už je pravidlem, tak v těhle kolorovaných dokumentech s náskokem vede forma nad obsahem. Přitom obsahová stránka na tom není vůbec špatně. Vždyť záběry z Německa dvacátých a třicátých let mají občas větší sílu, než dávno známé obrázky z Druhé světové války. Jen by neškodilo kdyby měl seriál víc epizod, protože sled událostí se odehrává v poklusu, a není dost času všechno vstřebat. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vzestup Vůdce, který do zuboženého německého lidu zasel sémě nenávisti a tak rozpoutal druhou světovou válku. Těžko říct, jak bychom se v té době zachovali my, lidé jsou prostě jako "hloupá žena se kterou lze snadno manipulovat" a v těžké době děláme rozhodnutí, která bychom jinak neučinili. Každopádně zajímavý dokument s dobovými záběry, o kterých jsem ani netušila. Zajímavé, že i po tolika letech ten podmračený dědek s otřesným knírem stále nahání hrůzu.. A mimochodem dost mě šokovalo, že se na tom šílenství podílel i slavný Hugo Boss nebo Ford. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama