Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (120)

Marys 

všechny recenze uživatele

Sympatický hlavný hrdina s jasným posolstvom, pekné zábery, ani príbeh by nemusel byť zlý, keby okolo neho nebolo veľké množstvo zbytočných dialógov, vaty a podivností, ktoré asi vyplývajú z anime predlohy, no v hranom filme nudili a nepôsobili veľmi premyslene. Výnimočne by filmu trochu viacej "Ameriky" neuškodilo podľa mňa. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

A pak prej, že manga nebo anime nejde převést do hrané podoby... Tohle je přesně to, co bych chtěl od akčního filmu, hodně akce, která není hloupá, ale naopak velmi promyšlená. Navíc i po hudební stránce nemám filmu, co vytknout... Z postav mě zaujali především Kenshin (Takeru Sató), Kaoru (Emi Takei) a Megumi (Yu Aoi). Výborný samurajský film z velmi převratného období japonských dějin, který si nezaslouží nic než chválu. - 100 % ()

Reklama

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Rurouni Kenshin jako anime je super. Tenhle film nebyl nějak špatně zpracován, to ne, ale tak nějak mi to vadilo. Nelíbily se mi scény, kde herci lítají vzduchem jako ve filmu Ang Lee Tyge a Drak :( V dnešní moderní době už to není taková parádička jako před 14ti lety. Hlavní zloun filmu se mi nelíbil vůbec, měla bych pro něj několik hanlivých označení. Hudební doprovod se mi zdál taky poněkud mimo mísu a Takeru Sató mi prostě na Rurouni Kenshina nesedí. Jinak by to i šlo, slušný akčňák se samuraji a tak, ale já jsem prostě přespříliš ovlivněná původním anime. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá Chybu !! Tenchu Power sakra! Hlavní hrdina vypadá jako nevinná holčička z Final Fantasy, ale vše co provádí s katanou si zaslouží oscarové ocenění, neskutečná řezba, potoky krve, stovky padlých nepřátel do toho závěrečný fight,který trvá asi půl hodiny a střetne se tam s největším samurajským hovadem všech dob.. Je to super, doporučuji všem ! ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Trošku nevyvážený film. Celou dobu se tváří ukrutně vážně a před koncem přiletí šutr jak z komedie s Jackie Chanem. Hromadné souboje v prvních dvou třetinách jsou takové nijaké, nepřehledné, finálové bitky jeden na jednoho jsou však famózní. V momentě, kdy už čekáte konec filmu, přijde asi 10 minut zbytečně nastavované kaše. Jinak jsem se ale docela solidně bavil ... 69% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)

Reklama

Reklama