Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (120)

strikeman 

všechny recenze uživatele

Trošku nevyvážený film. Celou dobu se tváří ukrutně vážně a před koncem přiletí šutr jak z komedie s Jackie Chanem. Hromadné souboje v prvních dvou třetinách jsou takové nijaké, nepřehledné, finálové bitky jeden na jednoho jsou však famózní. V momentě, kdy už čekáte konec filmu, přijde asi 10 minut zbytečně nastavované kaše. Jinak jsem se ale docela solidně bavil ... 69% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Původní anime jsem neviděl, ale námět byl přesně podle mého gusta. Excelentní legendární šermíř se snaží vykoupit ze své temné minulosti a zapomenout na potoky krve, jež jí provázely. Co se zpracování týče, tak akce a šermířské souboje jsou vážně prvotřídní, ovšem příběhová vata okolo se především ve druhé půli začíná až nepříjemně táhnout a dokážu si představit, že by před závěrenou ztečí padouchova doupěte zaúřadovaly střihačovy nůžky. Z celkového pohledu tak trochu pokulhává délka filmu v porovnání s jeho obsahem. I přes tyto drobné výtky se Kenshin Japoncům povedl a další podobnou záležitost budu s chutí vyhlížet. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pro mě jakožto fanouška anime série Rurouni Kenshin: Wandering Samurai byl hraný film velké překvapení, které do poslední minuty splnilo mé očekávání a budu ve skrytu duše doufat, že se dočkám dalšího dílu. Dobře propracované souboje(hlavně katana vs. wakizaši byl vynikající), dobré kostýmy i příběh, který v sobě spojil hlavní postavy z prvních cca 8 dílů seriálu. 80% ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Snímků o udatném muži s obráceným ostřím vzniklo v průběhu let několik a každý má něco do sebe. Nehledě na neuvěřitelný atletický výkon hlavních protagonistů hrají roli nádherné exteriéry, vychytané kostýmy a půvabně zachycené vztahy mezi jednotlivými postavami, zejména pak mezi Kenšinem a jeho vyvolenou. A kdo má rád akční nářez a trochu té extravagance, ten bude chrochtat blahem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvod naznačoval, že sa vrátim do samurajských čias, ale už po pár minútach som prekvapivo zistil, že sme v úplne inej dobe. Rovnako "vylízaný " ako prachatý zloduch mi pripadal i scenárfilmu, ktorý vlastne nevieo čom chce rozprávať. Nenašiel som v tom žiaden poriadny dej. Akoby všetky scény iba smerovali k ďalšej samurajskej sekanici. kto je vlastne ten vylízaný parchant, ako sa k nemu dostal záhadný zabiják, prečo necháva krvavé papiere na miestach vraždy, prečo vlastne vraždí atď...K mnohým nadhodeným témam sa nevrátime. otázky by som mal, ale nebavilo ma hľadať odpovede. Nudil som sa. Keď sa dvaja spojenci vydajú do stráženého sídla pána "vylízaného" presekajú sa desiatkami možno stovkami samurajov, ktorých si pracháč najal. Opakujem SAMURAJOV!, nie pekárov ani záhradníkov, čo držia katanu prvýkrát v ruke. V 5 minútovej scéne ich rozsekajú na kusy...Správne som tušil , že už onedlho sa každý z nich stretne s bojovníkom, s ktorým bude bojovať 20-30 minút. Pre koho sú tieto rozprávky? Ako čítam tie nadšené recenzie , tak zisťujem, že asi pre každého, len nie pre mňa. Vrah hovorí vrahovi, že vražda je vražda? Niekedy som nemohol počúvať tie nezmysly. Videl som už nejaké samurajské filmy,ale toto je suverénne najhorší. U mňa 40%. Ak chcete sekanicu je tu podstane lepší film 13 samurajov a ten naj samurajský? Paradoxne ten, v ktorom krv netečie - Súmrak alebo trochu drsnejšie a psychologickejšie Harakiri. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)

Reklama

Reklama