Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (120)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dobrá blbost, místy nudná, místy s filoz. kecama, proč nezabít, když se zabít musí. Další šikmooká hádanka, která chce řešit samurajský kodex a morální dilemata, ale spíše nudí než nutí zamyslet se nebo se u snímku bavit. A navíc souboje nic extra. Jo, a ten hlavní šermíř, to je teda zjev - dyť působil ještě víc žensky než nejhezčí ženská ve filmu. Hrůza. No, aspoň to má několik málo vtipných momentů. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá Chybu !! Tenchu Power sakra! Hlavní hrdina vypadá jako nevinná holčička z Final Fantasy, ale vše co provádí s katanou si zaslouží oscarové ocenění, neskutečná řezba, potoky krve, stovky padlých nepřátel do toho závěrečný fight,který trvá asi půl hodiny a střetne se tam s největším samurajským hovadem všech dob.. Je to super, doporučuji všem ! ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Původní anime jsem neviděl, ale námět byl přesně podle mého gusta. Excelentní legendární šermíř se snaží vykoupit ze své temné minulosti a zapomenout na potoky krve, jež jí provázely. Co se zpracování týče, tak akce a šermířské souboje jsou vážně prvotřídní, ovšem příběhová vata okolo se především ve druhé půli začíná až nepříjemně táhnout a dokážu si představit, že by před závěrenou ztečí padouchova doupěte zaúřadovaly střihačovy nůžky. Z celkového pohledu tak trochu pokulhává délka filmu v porovnání s jeho obsahem. I přes tyto drobné výtky se Kenshin Japoncům povedl a další podobnou záležitost budu s chutí vyhlížet. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Dosti nekonzistentní, skvělé momenty se střídaly s pasážemi o dvě třídy horšími. Chápu, že se tvůrci drželi předlohy, ale toho sadistického „Okamuru“ bych z toho vystříhal. Nic proti podnikání, ani proti nástupu éry Meidži a japonské průmyslové revoluci, ale mě prostě tahle linie kazila dojem z jinak zajímavě zpracovaného samurajského příběhu. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Znova ožila kovaná oceľ a jej lesk je ako zrkadlo v ktorom protivník vidí svoju vystrašenú tvár. Bývalí zabijak povstáva z popola ako bájny phoenix a aj keď, už nezabíja jeho boj je skutočne presvedčivý. Dalo by sa povedať, že príbeh spadá do klasickej a nie raz opakovanej predlohy o hrdinovi, ktorý nepozná premožiteľa a zaslúžene dosiahne vytúžený cieľ. Aj keď týmto nikoho neohúri, skrýva v sebe iné "tajuplné oriešky". Najviac zaujímavou vlastnosťou je skvelá kamera so správnym miestom, ktorá pár krát ozaj podáva senzačné zábery a v istých momentoch zapojenie sláčikového ozvučenia, vytvára harmóniu, ktorú môžme nájsť v tých najlepších filmoch. Aj keď súbojov je trocha pomenej prichádzajú v skvelom a rozumnom usporiadaní až kým nepríde konečný, nekompromisný boj. Boj o všetko a so všetkým, čo v takýchto chvíľach má prísť. Čo, ale robí filmu hanbu je komediálny a nepodarený obchodník s topánkami na vyvýšenej podrážke, ktorý uberá na vážnosti vznešeného samurajského príbehu. Jeho postava a scény v ktorých sa objavuje sú kvalitou úplne kdesi inde, kdesi mimo "hracieho poľa" akýmsi autom tohto filmu. Japonci sú v podobných filmoch ozaj zdatný producenti a tento s menšími nedostatkami hodnotím na 70%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)

Reklama

Reklama