Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (385)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Poučení z této pohádky: "Pokud někoho okradete a zabijete mu partnera, pak řešením je zabít i jeho." (jak řekl po zhlédnutí můj přítel a musím s ním souhlasit). Čekala jsem, že tento film bude slabší, ale tohle jsem opravdu nečekala. Byl to pro mě šok, jaký pohádkový paskvil spatřil světlo světa. Netuším jaký je původní divadelní muzikál (snad dává větší smysl...), ale tohle bylo upřímně něco strašného. S tím, že je dohromady splácáno několik pohádek, přičemž žádné není dán dostatečný prostor, abychom chápali příběh a pohnutky postav, s tím bych se ještě vyrovnala, ale že se tady všechny jednotlivé postavy chovají jako příšerní a téměř zlí lidé (včetně Popelky, Karkulky, pekaře a pekařky...), to se skousnout nedá. Možná až na Lociku tam má každá postava chvíli, kdy člověk musí kroutit hlavou nad jejím chováním. Kdyby to byla parodie, tak možná chápu, ale skutečně parodicky tam působila pouze pěvecká scéna dvou princů v agónii. Na zbytek se nedá koukat jinak než s nepochopením a nechutí. Všechny postavy jsou nehorázně protivné. A bohužel, na to, že je to muzikál, dojem nespravila ani hudba, právě naopak. Už první písnička byla příšerně dlouhá, otravná a monotónní.... a co hůř, brzy jsem zjistila, že téměř všechny písně tam znějí stejně a nemají pořádnou melodii (spíš jde o zpívané dialogy). Takže ani hudba film nepovýšila. Zbývají pouze někteří herci, kvůli kterým by to snad mohlo stát za vidění (a za to jediné dávám jednu hvězdu). Jenže ani Meryl Streep nedokázala spravit to, jak její postava čarodějnice je špatně napsaná. Od začátku do konce to nedávalo smysl. Dvě dlouhé ztracené hodiny mého života. ~(1,3)~ ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Nejednoznačná forma žánru s nejasným posolstvom zostáva nedotiahnutá. Druhá polovica filmu tak nerobí film vhodným pred deti a opatrnosť, uzavretosť a tvorivé obmedzenia vyplývajúce zrejme z požiadaviek štúdií nemôžu v plnej miere zaujať ani dospelé publikum. Pričom chvályhodný vizuál lesa dáva neuveriteľné vymoženosti filmárskej predstavivosti. Postavy odzrkadľujúce ambivalentnosť ľudských pováh pôsobia uveriteľne, no sympatie si nezískajú. Výnimkou je Emily Blunt v postave pekárovej ženy, ktorej part najviac obohacuje štruktúru charakterov. Po hereckej stránke takisto patrí k výrazným kvalitám snímky. Meryl Streep v úlohe čarodejnice podáva povšimnutiahodný, no na jej pomery štandardný výkon. Muzikál nemusí divácky účinkovať len ako ľahký žáner. Môže byť vypointovaný a hlboký ako "les". V tomto lese, nech je akokoľvek krásny, stratiť sa v hĺbke nedá. Morálka verzus živočíšne pudy, vysoký verzus nízky štýl, vážnosť verzus paródia sa neustále bijú v tomto chaose. ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Chmmm. Pohádky miluji, Disneyho zbožňuji a muzikály mi vykouzlí úsměv na tváři. Maryl Streep, Johnny Depp, Anna Kendrick a Emily Blunt. Na ty jsem se tak moc těšila! Dokonce i na Daniela Huttlestona, který je snad jediný dětský herec, který mi, díky Les Mis, neleze na nervy. Ale tohle byla, vážení, katastrofa! Začneme od toho nejzákladnějšího. Je to muzikál. Ale ta hudba?! Šílený. Všechny písničky uřvané, absolutně jednotvárné, splývají do hromady a většinou jsou úplně zbytečné. Kdyby místo nich normálně mluvili a napsali tam 3-4 songy jen tak na zpestření, bylo by to pro všechny lepší. Všichni herci, snad až na malého Jackla tam vypadali jak kdyby už chtěli být doma v posteli a ne na place natáčet takovou kravinu. Navíc, když už si říkáte, že to konečně končí a všechny postavy dostanou svůj happyend... a BUM! Máte před sebou dalších 40 minut běhání po lese, hledání obrů.. a kdo ví čeho ještě. Ten film je nekonečný, sama se divím, že jsem ho dokoukala. Zvlášť ta holka co hrála Karkulku. Je to její první film a já osobně doufám, že poslední. Otravný xicht, otravný hlas. A ještě jednou bych chtěla zdůraznit jak je ta hudba příšerná :D .. A vysvětlí mi někdo, jak po tom, co pekařka uřízla Rapunzel vlasy je zase Rapunzel měla, aby si vyzdvihla do věže prince? A pak je najednou zase neměla v té bažině... To jsem nepochopila. Skoro jako by tam byla chyba střihu a přehodili scény, ale je to divné... 1* Fakt pohroma :( A to mám věci tohoto typu velmi ráda! :( ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Into The Woods" je na môj vkus mix ambícií a nie veľmi správne zvolených možností. Projekt bol jednoznačne veľmi veľký na to, aby to dopadlo vynikajúco. Je to okey a myslím si, že humor celkom funguje, no nemôže to zakryť svoju teatrálnosť a zbytočné odbočky, ktoré filmu moc nepomáhajú. Skôr naopak. Možno tam nemuseli zakomponovať toľko tých príbehov. Najmä príbeh Rapunzel mohli tvorcovia vytiahnuť von a nič by sa nezmenilo. Alebo si vezmime len fakt, že vtáky oslepia Popoluškine zlé sestry. Čo to filmu pridalo? Vizuálne to nevyzerá zle, no musíme priznať, že fakt, že je to sfilmovaná divadelná hra urobí fakt, že v čase, kde by mal film skončiť, bude pokračovať ešte ďalších 45 minút. A myslím si, že potom to pôsobí trošku natiahnuto. Lebo film nevie kedy skončiť. Najlepším elementom na filme sú jednoznačne Emily Blunt a Anna Kendrick. Ostatní sú okey, no nič strhujúce. A neviem prečo bola Meryl Streep nominovaná v tomto filme na oscara. Moc tu toho nedala a mám pocit, že jej výkon (ako viac menej všetkých) je veľmi teatrálny a nie je veľmi uveriteľný. A to podľa mňa film ťahá dolu. Dá sa na to pozerať, muzika ma nerušila, no výnimočným muzikálom to rozhodne nebolo. Bolo to príliš ambiciózne. No mali sa tvorcovia asi držať trošku pri zemi. Hodnotenie: C+ ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tento film mi byl původně doporučen a přiznám se, že jsem do něj nakonec šel jen kvůli své oblíbené herečce ( Anna Kendrick) v jedné z hlavních rolí. Jedná se o vcelku průměrné provedení po všech směrech. Na nichž bych nejlépe hodnotil chytlavé písničky. Co se však příběhu a kostýmů týče, hodnotím Into the Woods jako dílo výrazně podprůměrné a nenápadité. Hodnotím tedy 55% neboť film považuji převážně za muzikál a očekávání co se hudby týče, byla splněna na výbornou. ()

Galerie (252)

Zajímavosti (22)

  • Snímka je prvou filmovou adaptáciou broadwayského muzikálu či hry v histórii spoločnosti Walt Disney Company. (beso74)
  • Několik písní bylo z filmové adaptace vyškrtnuto, ale například „No More“ a „Ever After“ se ve filmu objeví jako instrumentální skladby. (jezurka42)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama