Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (385)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nefunguje to tak, jak by mělo. Souhlasím s venalce, stačí se podívat na první polovinu filmu. S čím jsem měla největší problém, bylo vynechávání scén, které jsou v těch pohádkách zkrátka pohádkové- Popelku vidíme vždycky utíkat z bálu, nikdy ji nevidíme tančit s princem (a propos, princové, oba dva, jsou na facku, to nefungovalo ani jako parodie..), hrabivého Jacka vidíme slézat stonek fazole, ale nespatříme svět obrů v oblacích, atd. atd... Červené Karkulce bych hned jednu natáhla, jak je nesympatická a ani čarodějnice Meryl nesplnila účel. Jakmile mám takové násilné představy už při sledování, nevěstí to nic dobrého. Jediní sympoši mi tak zbývají Emily Blunt a James Corden, kvůli kterým jsem se na Čarovný les dívala, slabý průměr. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pane pekaři, zachránil jste nás !! Nate !!" - "Opravdu ??" - "Jistě !! Třeba mi babička ušije novou pláštěnku z té vlčí kůže.." ;) Dost Deppresivní pláštěnka..;) A široko daleko ten nejhorší Depp za dlouhé roky, zvlášť v kontrastu k opravdu výborné Ann Kendrick, která prosvětluje celou tuhle umanutě manýristicky temnou, byť vizuálně podmanivou, podívanou Roba Marshalla, který se snad ještě veze na vlnách Disneyho podivna.. Nicméně přes všechny výtky platí Čarovný les za velmi příjemné překvapení, zejména v tom smyslu, že to vlastně mohlo dopadnout mnohem mnohem hůře.. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Tři bratři made in US (alespoň co se týče muzikálového konceptu a poslepování několika pohádek). Jako téměř vždy se amíkům nedá vytknout nic ve výtvarné a obrazové stránce, která z čarovného lesa dělá opravdu místo, kam byste na houby asi nešli. Další pozitiva už hledám obtížněji, osobně mám k muzikálům na plátně negativní vztah a tohle je bohužel další ukdákaný film, který by bez zpěvu byl mnohem lepší, děsivější a zároveň vtipnější, protože v muzikálu můžete vtipy pointovat maximálně tak do podoby rýmů. Co se týče postav a herců, tak se ani nedivím, že režisér sehnal takový ansámbl hvězd, muzikál v hollywoodu táhne. Pro mě je to bohužel na škodu, lituji velmi malého prostoru Johnnyho Deppa, který by se svojí postavou dokázal vyhrát mnohem lépe. Průměrný film, který zachraňuje krásné prostředí čarovného lesa a "neklasické" ztvárnění příběhu, jehož jednotlivé fragmenty každý dobře zná (červená karkulka, jack a obři, atd.). ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Námět by měl parádní potenciál, ne že ne. Povedla se hlavně ta vize čarovného lesa jako obdoby Las Vegas, kde zůstane vše, co se tam stane. O to větší škoda, že Into the Woods tak nemilosrdně zabíjí forma "muzikálu bez písniček". Zatímco jinde by každá hlavní postava dostala vlastní hit s chytlavým refrénem, tady se musí spokojit leda tak s vlastním aranžmá (pokud se zrovna jmenuje Popelka), které má patrně veškeré repliky automaticky dělat okřídlenými. Jak tohle vůbec někomu může přijít jako prima nápad, to mi je fakt záhadou. Achjo. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Riadny mišmaš. Ale začnem pozitívami - na rozdiel od väčšiny tu, sa mi niektoré piesne páčili, potešilo pár momentov, ktoré pôsobili ako paródia na rozprávky, príjemne to odľahčili a samozrejme herci (hlavne Meryl) boli výborní. Žiaľ úplne to zazdila posledná polhodina, ktorej zmysel som celkom nepochopil, vrátane toho, ako postupne odišlo zo scény niekoľko postáv, väčšinou úplne nezmyselne, ako keby scenáristu nasrali a on im vymyslel prvú vec, ktorá ho napadla. ()

Galerie (252)

Zajímavosti (22)

  • Film je natočen podle slavného broadwayského stejnojmenného muzikálu autorů Jamese Lapina, který se podílel na scénáři, a Stephena Sondheima, který stojí za hudbou a texty písní. (kudelicek)
  • Původně měla hrát červenou karkulku Sophia Grace Brownlee. Týden před začátkem natáčení však byla nahrazena Lilly Crawford. (jezurka42)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama