Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (385)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Into The Woods" je na môj vkus mix ambícií a nie veľmi správne zvolených možností. Projekt bol jednoznačne veľmi veľký na to, aby to dopadlo vynikajúco. Je to okey a myslím si, že humor celkom funguje, no nemôže to zakryť svoju teatrálnosť a zbytočné odbočky, ktoré filmu moc nepomáhajú. Skôr naopak. Možno tam nemuseli zakomponovať toľko tých príbehov. Najmä príbeh Rapunzel mohli tvorcovia vytiahnuť von a nič by sa nezmenilo. Alebo si vezmime len fakt, že vtáky oslepia Popoluškine zlé sestry. Čo to filmu pridalo? Vizuálne to nevyzerá zle, no musíme priznať, že fakt, že je to sfilmovaná divadelná hra urobí fakt, že v čase, kde by mal film skončiť, bude pokračovať ešte ďalších 45 minút. A myslím si, že potom to pôsobí trošku natiahnuto. Lebo film nevie kedy skončiť. Najlepším elementom na filme sú jednoznačne Emily Blunt a Anna Kendrick. Ostatní sú okey, no nič strhujúce. A neviem prečo bola Meryl Streep nominovaná v tomto filme na oscara. Moc tu toho nedala a mám pocit, že jej výkon (ako viac menej všetkých) je veľmi teatrálny a nie je veľmi uveriteľný. A to podľa mňa film ťahá dolu. Dá sa na to pozerať, muzika ma nerušila, no výnimočným muzikálom to rozhodne nebolo. Bolo to príliš ambiciózne. No mali sa tvorcovia asi držať trošku pri zemi. Hodnotenie: C+ ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ten film pôsobí ako keď psíček s mačičkou piekli tortu .... a vznikol z toho rozprávkový guláš bez jednoznačnej chuti. Začiatok je ešte nádejný, kombinácia niekoľkých známych rozprávok (Popoluška, Červená Čiapočka, Zlatovláska a pod.) do jedného príbehu sa javí ako pútavý námet a vďaka slušnej výprave sa na Into the Woods aj celkom dobre pozerá. Postupne to však stráca akýkoľvek „kúzelný nádych“ alebo atmosféru, príbeh sa začne nezmyselne motať sám v sebe, nikam nesmerovať a pesničky znejú neustále na jedno kopyto, bez jedinej chytľavej, zapamätaniahodnej melódie, čo je u muzikálu podstatný problém. Druhá polovica je už vyslovene zdĺhavá, kde sa len neustále opakujú monotónne hudobné výstupy postáv a film sa zasekne v stereotypnom prostrední lesa (viď napríklad naťahovaná scéna s obrom, kde sa pol hodiny nedeje nič iné okrem toho, že sa postavy skrývajú alebo dohadujú). Navyše sa Into the Woods nevie rozhodnúť, čím chce vlastne byť. Chvíľu pôsobí ako nechcená paródia (scéna dvoch princov trhajúcich si košele a spievajúcich u vodopádu), chvíľu ako infantilná rozprávka a chvíľu ako film pre dospelých (keď rozprávkové postavy začnú v druhej polovici umierať alebo bez mihnutia oka riešia, že Janka Hraška obrovi obetujú). Problémom je, že deti u toho dve hodiny nevydržia, pretože tu nie je ani jedna veselá pesnička alebo hravý príbeh a na dospelý film to je až príliš málo ambiciózne a občas podivne úchylné (napr. postava vlka Johnnyho Deppa, ktorá hraničí až s pedofilom). Väčšinou kvitujem tieto moderné, trikmi hýriace spracovania rozprávkových klasík, ale v tomto prípade akoby sa Rob Marshall nevedel rozhodnúť pre koho mal byť film vlastne určený a tak natočil podivný mix, ktorý plne neocení ani jedna skupina divákov. Ako divadelná hra môže Inte the Woods bez problémov fungovať, ako film to je však len prapodivný mišmaš s peknou výpravou a prvotriednymi hercami, ale ktorý nijako zvlášť nebaví. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Bohužel, nefunguje to tak, jak by mělo. Souhlasím s venalce, stačí se podívat na první polovinu filmu. S čím jsem měla největší problém, bylo vynechávání scén, které jsou v těch pohádkách zkrátka pohádkové- Popelku vidíme vždycky utíkat z bálu, nikdy ji nevidíme tančit s princem (a propos, princové, oba dva, jsou na facku, to nefungovalo ani jako parodie..), hrabivého Jacka vidíme slézat stonek fazole, ale nespatříme svět obrů v oblacích, atd. atd... Červené Karkulce bych hned jednu natáhla, jak je nesympatická a ani čarodějnice Meryl nesplnila účel. Jakmile mám takové násilné představy už při sledování, nevěstí to nic dobrého. Jediní sympoši mi tak zbývají Emily Blunt a James Corden, kvůli kterým jsem se na Čarovný les dívala, slabý průměr. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Nesuď knihu podle obalu" aneb "Hvězdné obsazení není vždy zárukou kvalitního filmu", o čemž jsem se přesvědčil u této muzikálové polízanice, která absolutně vůbec nenaplnila moje očekávání, která ve mně vzbudil trailer. Celkově mi to přišlo takové hloupé a ujeté, nicméně v tom špatném slova smyslu, a abych byl upřímný, tak si nemohu vzpomenout na nějakou výraznější píseň, která by mi zůstala v hlavě, což je u filmu tohoto žánru vcelku problém. Zkrátka snímek lákající na pěkný obal, který ale ve většině směrech přinesl pouze zklamání. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je to sice hrůzostrašný znásilnění všech známých i neznámých pohádek, navíc otuplovaný muzikálem, ale já zas nemám až takovou potřebu se rozčilovat. Nějaký impotentní doslovný remake čehokoliv (klasické pohádky) by mě asi zvednul odulé mandle mnohem víc. Než se zjevili obři, bavil jsem se fakt dobře, pak už to uvadá, ale důvodu jít pod průměr fakt nemám. Nominace Meryl Streep na plešouna byl ovšem pěkný omyl. 50% ()

Galerie (252)

Zajímavosti (22)

  • Původně měla hrát červenou karkulku Sophia Grace Brownlee. Týden před začátkem natáčení však byla nahrazena Lilly Crawford. (jezurka42)
  • Jedná se již o 4. muzikál v režii Roba Marshalla. (jezurka42)
  • Kulisy, ktoré predstavovali les, boli také veľké a realistické, že sa v nich Anna Kendrick (Popoluška) a Chris Pine (princ) skutočne stratili. Zachrániť ich museli až asistenti produkcie. (milealelia)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama