Reklama

Reklama

Jon Martello (Joseph Gordon-Levitt) má v životě jen pár věcí, na kterých mu záleží... byt, auto, rodinu, kostel, ženský a porno. Jeho kámoši mu dokonce říkají Don Jon - prostě si domů z baru přitáhne jakoukoli chce. Nic se ale podle něj nevyrovná osamocenému sledování porna. Nespokojený se svým dosavadním životem se vydává za poznáním lepšího sexu, ale k jeho překvapení se místo toho poučí daleko více o životě a lásce ze vztahů se dvěma velice odlišnými ženami. (Blue Sky Film)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (700)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které bych jen pro tu hromadu pikantních životních pravd mohl sledovat až do zblbnutí. Levittova osobnost je nyní zřejmě ve velmi specifické fázi, kdy sice stále zůstává volnomyšlenkářským a do úmoru masturbujícím mladíkem, avšak zároveň si již plně uvědomuje všechny negativa a trpkosti, které v sobě volnomyšlenkářství a dospělácký život plný "seriózních" vztahů a rozdílných potřeb obsahuje. Jeho Don Jon tudíž představuje nejen geniální generační výpověď, v níž mladí preferují nezávazný sex a rodina je prezentována jako skupina naprosto nesourodých a rozhádaných lidí, nýbrž i příjemnou satirickou komedii, výstižně se strefující do nesnesitelných manýrů ženské populace a odzbrojující svou roztomilou otevřeností v jejich zobrazování. Režii nelze vůbec nic vytknout, scénář je do puntíku promyšlený a v rámci žánru velmi originální a všichni herci si své role vyloženě užívají - hlavně tedy Levitt, který v mých očích opět neskutečně stoupnul. Obávám se dokonce, že vypadat stejně dobře jako on, žil bych snad úplně stejně jako Don Jon.. :P 85% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má co říct a ví, jak to chce udělat, je ale škoda, že se ty věci dozvídáme od více méně nesympatických postav, s kterýma jsem se měl problém ztotožnit. Nicméně na to, že tohle je debut talentovaného Gordon-Levitta a faktu, že jinou výtku k tomu filmu nemám, jsem spokojen a těším se, s čím dalším nás Joseph překvapí. 80 %. P. S. Zřejmě první film, kde jsem opravdu nesnášel Scarlett Johansson (lépe řečeno postavu, kterou hraje), kterou normálně miluju. :-) ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Svěží, hravé, plné energie, skvělého humoru a dokonce i nějakých těch hlubších životních mouder.Joseph Gordon-Levitt si splnil dětský sen a co je na tom úplně to nejlepší, že jako scénárista boduje, jako režisér zvládá vše s naprostým přehledem a herecky nekompromisně válí.Skvělej film o poznání sebe sama skrz péčko, proč ne.Já se královsky bavil a už nějakej ten pátek jsem neviděl tolik filmového talentu v jedné jediné osobě.Levitt má před sebou skvělou budoucnost.90%. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se navenek (synopsí, trailerovou kampaní) tváří jinak, než čím skutečně je. Tak dospělé a uvědomělé vyznění bych od něj nečekal a tímhle snímkem u mě Gordon-Levitt stoupl v ceně. Doteď jsem ho vnímal jako zajímavého herce, nyní i jako zajímavého tvůrce, který ví, co chce říct a přitom se nepodbízí. ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Nic mi nemůže být vzdálenější, než životní styl postav Don Jon’s Addiction. Posilka, nagelované vlasy, make-up ala panda a kdyby Barbaru nehrála Scarlett Johansson, tak má určitě muffin. To ale není důvod k odstřelení filmu. Stejně tak není můj důvod ani to, že bych raději sledovala Special Someone. Film je z velké míry založen na stereotypech určité sociální vrstvy, ale blbé je, že s nimi nijak nepracuje, jen je potvrzuje a závěrečné vyústění je toho jen dalším trochu bizarním dokladem. Satiry je pomálu a humor je velmi laciný (ne, rozhodně se nesměju, když se hlavní hrdina udělá do kalhot, a pak to pere s pokrčeným nosíkem). Ani to proklamované „film je o médiích, film není o pornu“ moc nefunguje. A hlavně nechápu, jak je možné, že je film natáčený na filmový materiál a stejně vypadá hrozně. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

Reklama

Reklama