Reklama

Reklama

Jeden americký voják, jeden irácký vězeň... Věznice, kterou všichni znají, ale nikdo vlastně neví, co se v ní děje. Možná to jen nechceme vědět. Unikátní pohled do prostředí, kam by se nikdo z nás dostat nechtěl - ale kde můžete velice snadno zmizet. Zmizet i když jste nic neudělali. Příběh o přátelství za hranicí možného, za hranicí sebezáchovy a příčetnosti. Příběh o tom, co se také může odehrávat za zdmi Abú Ghraib. (xylofonka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dobře se vystihlo to neutíkající, ubíjející, prázdné nicnedělání při vojákování v záloze v Iráku, kde si oddíl mladých amíků odkrucuje svůj turnus. Jeden z nich začne dobrovolničit jako dozorce ve vězení, (zprvu) šokován psychickým týráním podezřelých (samotné "fyzické" výslechy neuvidí(me)). Ve výsledku však úplně nevím, jak si to rozebrat: Mučeníčko je špatné, áno, ale i samotní mučitelé k tomu byli dohnáni situací / dopadlo to na ně / otupěle dělali svou práci? ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, do kterých jsem šel takzvaně "bez přípravy" - tedy bez přečtení obsahu, komentářů, zhlédnutí traileru, pouze na popud zajímavého plakátu. A taky jeden z těch filmů, u kterého se rozhodně vyplatí vydržet až do konce, i přes počáteční nudu. Film zpočátku nemá moc, co nabídnout. Máme tu další klasický drama z prostředí armády, řekl jsem si, ale vše změnilo závěrečných 10 minut, kde se všechny kousky puzzle poskládaly dohromady. Díky tomu se mé hodnocení vyšplhalo až na 4*. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak u takových filmů člověk může tušit cokoliv. Když už nic jiného, tak alespoň všelijaká akce by to mohla zachránit. Tady mi ale přišlo, jak kdyby někdo...ten někdo je Luke Moran, přišel čerstvě z Iráku a měl nápad. Ten by si sám sepsal a jelikož nechce, aby mu do toho někdo kecal, rozhodl se ho i sám zfilmovat. No a je vlastně úplně jedno, že do té doby nemá žádné filmové zkušenosti. No a když už si to napsal a sám se to rozhodl zfilmovat, také se rozhodne uvést hlavní roli, protože kdo to zvládne lépe, než člověk, který má celý příběh v hlavě. Jen, kdyby to nebylo tak strašně amatérský a nudný. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně film svým způsobem ukazuje, že mučení musulmanů je špatné, ale na druhé straně dává za pravdu faktu, že čas od času nese výsledky. A to se, ať se na mě nikdo nezlobí, počítá. Upřímně řečeno zajímalo by mě, jaká je představa všech těch lidskoprávních sluníčkářů o vyslýchání podobných vězňů. Vyhrožovat jim, že po středečním obědě nedostanou okurkový salát, když neprozradí muniční sklad? To by asi nevyšlo. Líbilo se mi, že ten odsudek je docela vlažný a spíš než mučení samotné film spíš dehonestuje vojáky, kteří si to užívají. Ale zase na druhou stranu je trochu omlouvá tím, že v tom všem jejich vnímání otupělo, takže to zase není až tak jejich chyba. Takže scénář se mi líbil. Zpracování už bohužel trošku pokulhávalo. Jednak jsem čekal trošku větší maso při mučení, které by kontrastovalo s dilematem hlavního hrdiny a druhak tu byl právě hlavní hrdina, při jehož obsazení neměl režisér zrovna šťastnou ruku. Ale celkově jsem spokojen, protože jsem se obával okázalého amerického sebemrskačství, ze kterého by nakonec vyšla US Army stejně jako ta nejlepší armáda na světě a USA tou nejlepší zemí. 60% ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Tak slibné téma a vyšla z toho taková rozplizlá kašovitá hmota. Ten film absolutně ničím nezaujme a má naprosto neuvěřitelnou schopnost nudit. Dlouho jsem neviděl takhle zabitý potenciál. A to už vůbec nemluvím o tom, že to v podstatě omlouvá zločiny amerických vojáků v Abu Ghraibu. Vždyť si to zasloužili, no ne? Škoda mluvit, radši se tomu filmu obloukem vyhněte. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film se odehrává v letech 2003 až 2004. (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel ve skutečné staré a opuštěné věznici. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama