Reklama

Reklama

Jak vyřešit alarmující míru kriminality? Legalizací všech zločinů. Na jednu jedinou noc v roce se Amerika blízké budoucnosti proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže, protože všechny složky záchranného systému jsou během Očisty mimo provoz. Funguje to náramně, i díky tomu život v téhle zemi v ostatní dny připomíná ráj. Jen se ho nemusíte dožít. Krvavý thriller s hororovými prvky natočili tvůrci série Paranormal Activity, kteří vás budou děsit tak, jak je jim vlastní. Úspěšní a bohatí Sandinovi se na Očistu připravují v bohorovném klidu. James (Ethan Hawke) prodává bezpečnostní systémy, díky nimž svůj dům proměnil v nedobytnou tvrz. Jeho manželka (Lena Headey) a děti, teenageři Charlie a Zoey, proto mohou nerušeně pozorovat prostřednictvím bezpečnostních kamer svět tam venku a výjimečná dramata, která tahle specifická noc přinese. Všechno změní jeden cizinec, který se znenadání objeví u jejich dveří a úpěnlivě prosí o záchranu. Pustit ho dovnitř, nebo nepustit? Rozhodnutí, které učiní, obrátí jejich život naruby. Z nezúčastněných pozorovatelů se stanou hlavními postavami v mimořádně krvavém dramatu, které nemusí ani jeden z nich přežít. Tahle noc bude zatraceně dlouhá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 037)

Peytl 

všechny recenze uživatele

No, tak to byla zase myšlenka roku, co roku, desetiletí! Takže zatímco si imperialisté z USA budou za osm let v klidu vraždit kdejakého kulhajícího penzistu, tak u nás opět hovno. A to si už stačili vypěstovat tradici jak na Díkůsrání, museli tedy začít někdy... počkej... tak zhruba předloni. Tolik kravin v jednom filmu, to je snad opravdu důkaz paranormálních aktivit a aktivistů. U nás v dubnu jen pomlázka... začínám mít trauma a nezdravě žárlit a závidět, Očista v nedohlednu, tak si snad jen umeju prdel solvinou a hodím se do klidu froté ručníkem. Ježiš, námět tak (ale TAK) abnormálně dementní a hloupej, že se až stydim na nějakou protiargumentaci (pro zasvěcené protiargumentáž) a raději budu držet jen dvanáct hodin ticha za padlé neurony scénáristů. Ok, vyvražďovačka v domě , ač tedy opět neskutečně ubohoučká a blbá, proč ne, to už jsme všichni viděli do harekrišna, ale proč, u svatého kokota, tam cpát takové, hehe, psychologické nelogismy (děkuji Mačeto), vždyť je to již tak vzdálené realitě, že můj pes hrající žolíky je mnohem uvěřitelnější. Psychotické výrazy, masky, kurvičky tahající sekery a manící brousící kudly na zahradní brusce... taková mozková impotence může jednoho dohnat na Nuselák. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Monstrózně nevyužitý potenciál. Myslel jsem si, o jakou půjde řežbu a místo toho se vše točilo jen v kruhu rodinném, což byla docela škoda. Určitě by to mělo větší grády, kde by na jedné straně byla parta mladistvých sympaťáků se svými specifickými charaktery místo rodiny a na straně druhé nějací násilníci. No jo, musel jsem se spokojit i s touto verzí, která taky nebyla špatná, ale opravdu se z toho dalo vymačkat o hodně víc. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Což o to, nápad je to slušný a určitě se z něj dala vytřískat hodně zajímavá podívaná, která by v nejlepším případě mohla nastavit i nějaké to zrcadlo. Jenže na to se tady bohužel vůbec nehraje. Místo toho dostaneme rutinně natočenou vyvražďovačku s nesympatickými charaktery, kterým přejete smrt od první minuty a nulovou atmosférou. Ona to ani vlastně není moc vyvražďovačka, protože postavy tady dobrou polovinou filmu jen zmateně pobíhají po baráku a hledají jeden druhého. Člověk tak většinu filmu prozívá a říká si, proč se snímek radši nevěnuje dění v ulicích, kde by to mohlo být hodně drsnější. No a závěr se sousedy je už nechtěně vtipná fraška. Tomu se říká promarněný potenciál, jak vyšitý. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Amerika, rok 2022. Kriminalita minimálna. Nezamestnanosť 1%. Prichádza však deň "D". Deň, kedy každý môže zhrešiť. Okrádať, zničiť, rozbiť, znásilni - dokonca i zabiť. James so svojou rodinou je na tento večer pripravený. Okolo domu má nainštalovaný najpredávanejší bezpečnostný systém, ktorý osobne ponúka na trhu. Ale čo ak systém niekto naruší? Tvárme sa chvíľočku tak, že berieme tento film realisticky a režisér nám ponúka zápletku, ktorá by sa naozaj mohla stať. To ozaj sú tí Američania tak opitý sebaklamom, že sa ešte aj v tomto žánri snažia vzbudiť čistú lásku a súcit mladého neskazeného človeka, ktorý chce stoj čo stoj pomôcť "žobrákovi" aj za cenu obetovania svoje rodiny?? Retardované chovanie postáv ani v tomto snímku nemá konca kraja. Záver hodný poučenia, ktoré môže zosnovať len krajina, ktorej Boh žehná. Kto, kedy toto konečne zastaví! Kŕmenie týchto sračiek podávané na zlatom podnose prehltne len "fajnšmeker". Vzhliadnuť tento film v kine, podrežem v deň očisty hrdlo prvému predajcovi pukancov - 40%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kolosální ztráta času a zajímavého nápadu. Očistit by potřeboval hlavně tenhle monackej šmoula, možná by se mu pak podařilo nacpat do filmu aspoň jeden zvrat, který bych neuhádl i se sekerou zaparkovanou v pěšince. Herecký death match mezi pány Hawkem a Wakefieldem skončil krásnou plichtou, měl jsem chuť jim oběma narvat do nosu kulečníkovou kouli. Patnáct minut na začátku plus závěrečné titulky docela fajn. Jinak marha. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (24)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 91. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Ve scéně, kdy mluví James Sandin (Ethan Hawke) s vůdcem gangu (Rhys Wakefield) přes bezpečnostní sklo barikády, vystřelí vůdce na svého společníka s pistolí v levé ruce. V dalším záběru však pistoli drží v pravé ruce. (Dalfor)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 64,5 milionu dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 89,4 mil. (NIRO)

Související novinky

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Očista míří do televize

Očista míří do televize

04.10.2016

Kolik znáte hororových sérií, které jsou čím dál tím lepší a výdělečnější? Ano, Očista je spíš thriller než horor, rozhodně ale vydělává „hororové" peníze. Není tedy divu, že mají její tvůrci velké… (více)

Reklama

Reklama