Reklama

Reklama

The Purge

(seriál)
Trailer 1
USA, (2018–2019), 14 h 6 min (Minutáž: 41–51 min)

Tvůrci:

James DeMonaco

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Gabriel Chavarria, Jessica Garza, Hannah Emily Anderson, Colin Woodell, Reed Diamond, Lili Simmons, Amanda Warren, Paulina Gálvez, Jessica Miesel (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Totalitní politická strana vládne alternativní verzi Spojených států, kde je zavedena dvanáctihodinová akce nazvaná Očista. Dvanáct hodin explicitního a neodůvodněného násilí, rabování v té nejsyrovější formě, bez jakéhokoli postihu. Tímto extrémním způsobem se snaží politici vyřešit konstantní násilí a kriminalitu. Doufají, že se potenciální kriminálníci za krátké období vybouří, nebo za tím vězí něco jiného? Každopádně se tím spojí osudy lidí, které by se jinak nikdy nepropojily. Navíc jsou aktéři této události nuceni řešit, kam až jsou schopni zajít, aby přežili noc. (geklon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (17)

Aurus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Za mě jde o velmi kvalitní seriál který je za mě o hodně lepší než jaký kolik film Očista. První díl Očisty za mě fakt nic moc není 4/10, Druhý díl 6,5/10, Třetí díl 6/10, Čtvrtý díl 7/10 a Pátý díl 5/10. První série se odehrává během Očisty neboli během 12 hodin a já si ji užil, 8/10 za mě. Druhá série to vzala jiným směrem a dostali jsme jiné postavy které byly o trochu více sympatycké než postavy v první sérii. První díl nebo dva se dohrávají během Očisty. A od třetího dílu vidíme události po očistě a jaký to mělo vliv a od 8-10 epizody máme zase očistu. Za mě to je o kousek lepší ale stejně dám 8/10 víc ani míň si to nezaslouží. Celý seriál vřele doporučuji. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ony už ty filmy nebyly nic extra, i když řekněme, že námět může být celkem zajímavej, ale provedení horší. No a roztáhnout to celý na delší stopáž tomu asi dvakrát nepomůže. Je tam spousta nelogických scén, nejvíc mě pak fascinuje, jak se v onu inkriminovanou noc doslova davy lidí převlečou do kostýmů, chovají se jak naprostí psychopati, jen aby mohli někoho rozkuchat. A je potřeba se u toho šíleně smát. Není na tom seriálu nic, čeho bych se držel. Ani hlavním postavám vlastně palce nedržím. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová očista nepřinesla mnoho zajímavého. Jen zoufale nudnou první řadu, která v 10 dílech odvyprávěla méně, než jakýkoliv filmový díl za 90 minut, a druhou pojatou trochu jinak, a určitě zajímavěji, sledující následky očistné noci. To bylo fajn, ale jen v určitých fragmentech, většinou jsem se nudil stejně jako u jedničky. Seriálová Očista nemusela být špatný seriál, kdyby tu ale existoval lepší scénář, který i na prostoru pouhých 10 dílů nemá co vyprávět. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Očista je "jen" 12 hodin povolené kriminalty v roce. Slouží k očištění USA od zbytečných lidí, likviduje se tím chudoba, bytové problémy, slabí a nemocní, nahromaděný vztek v lidech. Když ti někdo vadí, tak ho prostě během té noci zabiješ. Taky se dá krást, znásilňovat, prostě všecko. Prý je to zdravé a pozitivní. Seriál není zas tak přímo o té "očistné noci" (to jsou jednotlivé fily), ale spíš o tom všem okolo. Jak to mění lidi, zvyky, hodnoty, v podstatě totalitní režim pořádající gladiátorské hry udržující snadno ekonomiku i pořádek. To téma nabízí nepřeberné množství výkladů a možností kam film směřovat. Něco bylo využito, něco naopak ne. Je to ale úplně nově vystavěný svět (princip jako třeba Westworld, jen ne taková fikce), lidé v něm žijí, někteří zabíjet chtějí, jiní ne a pomáhají obětem, nebo taky jen přežívají. Je to velice zajímavá show, fantazie jak má být, doufejme. Takový ten správný Hollywood. To, že je tam spousta věcí, které mají co říct k dnešku je jen dobře. Varovný prst to v každém případě taky je...60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se v první sérii jedná o 12 hodin další klasické Očisty, která je vlivem natažení na 10 epizod poněkud roztahaná a místy nudí, nechybí ji pár sympatických charakterů. Druhá řada naopak KONEČNĚ nechá diváka více nahlédnout za oponu a do jisté míry vysvětluje řadu nelogičností, které se táhnou celou sérií a ve finále rozjíždí něco, na co jsem čekal už od Election Year. Škoda, že tentokrát se mi pro změnu nevryly příliš pod kůži postavy a zhruba v polovině série mě to přestávalo bavit. Ač ani filmy nejsou rozhodně žádná veledíla, mají určité tempo a dravost, což seriálu dost chybí. O to víc bije do očí nemastný neslaný writing, který paličatě nevyužívá potenciálu problematiky, a výsledný dojem je kvůli tomu stále při nejlepším průměrný. ()

Galerie (291)

Reklama

Reklama