Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky. I když má Konzultant několik šancí hrozící katastrofě čelit, jeho arogance a touha po rychle vydělaných penězích mu nedovolují tyto možnosti využít. Když si posléze uvědomí, že přestal mít situaci pod kontrolou a z hráče se proměnil ve figurku ve hře, je už pozdě. Smrtící lavina nabírá na rychlosti a stahuje s sebou nejen jeho, ale i Reinera, dalšího zprostředkovatele obchodu Westraye (Brad Pitt) nebo Konzultantovu krásnou snoubenku (Penelope Cruz). Zdá se, že jediným člověkem, který v téhle absolutní krizi dokázal zachovat chladnou hlavu je Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Kdo z nich se dožije šťastného konce? (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (670)

sud 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že jsem film nepochopil, byť není jednoduchý a vyžaduje soustředěného diváka. Problém spíše vidím v tom, že se postupem času ze zajímavě vyprávěného thrilleru stává překombinovaný bordel a v závěru jsem již pouze kroutil hlavou. Škoda, herci hrají jako o život, některé scény (poprava motorkáře, všechny scény s Reinerem) mají patřičnou sílu, s filmem jako celkem je to mnohem horší. 40%, a to s přihlédnutím k první polovině, kdyby film trval déle, možná bych byl ještě přísnější. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlépe obsazených filmů podzimu je konečně tady a jak, že to dopadlo? Ridleyho Scotta mnozí po Prometheovi obvinili ze senility, já mu ovšem dal ještě jednu šanci a troufám si tvrdit, že v tomto případě na straně tohoto režiséra chyba není. Začátek byl totiž velice dobrý. Krásné prostředí a obecně lokace, skvělá kamera, výborná atmosféra a v neposlední řadě skvělé výkony herců. Skvěle si to dává zejména Michael Fassbender a Javier Bardem mezi nimiž skvěle funguje ona pověstná chemie a charisma z nich čiší na kilometr. Dokud se mezi sebou přátelsky baví a víceméně přetahují (spolu s další hvězdou Bradem Pittem)o pomyslný vrchol divákovo zájmu (což je přibližně půlka filmu), tak opravdu naprostá paráda. Jeden skvělý dialog nebo výměna názoru za druhým. Později se to však zlomí a právě tehdy ve mě nastal zmatek, možná i z toho důvodu, že jsem pořádně nepochopil, o co (a hlavně proč) vlastně jde. Mnozí připisují vinu scénáristovi McCarthymu. Upřímně to ale vlastně nedokážu jednoznačně potvrdit. Možná jsem nedával dostatečný pozor a něco mi uniklo, protože mi připadalo, že konflikt stojí na velice chabém základu a není vlastně pořádně vysvětlený. Celkový dojem z filmu je ovšem výborný. Rozhodně to nesedne každému a kdyby role neuzmuly takto známé hvězdy hollywoodského nebe, zřejmě bych nebyl tak nadšený ani já. Tvůrci dokázali z hereckého obsazení opravdu vytřískat maximum a jelikož hlavní zápletka malinko pokulhává, je to vlastně ten jediný faktor, který vás táhne dál...75%...[29.11.2013_Cinema City_Flora] ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hezky zabalená prdlačka, která mi voněla hlavně díky atmosféře kina na Waiheke (bod pro nás, =woody=) a díky hereckým výkonům. Chápu, že když kvůli ničemu jinému, tak kvůli nim stálo za to Konzultanta natočit. Akorát Andílek Cameron by si měla krapet upustit rtíky, neboť to vypadá, že je ve volném čase půjčuje dětem do bazénu jako rukávky. Co touhle odrážkou ve filmografii chtěl říct pan velkotovárník Ridley nevím, každopádně se docela těším, až Exodem zamíří zpátky do svého rajonu. Jo a ještě abych nezapomněl - miluju tyhle překlady... (Waiheke Island, NZ) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Elagantná kruťárna. Stret luxusne odetého sveta zapredaného právnika milujúceho ženskú nevinnosť, s mexickým kartelovým peklom. Ridley tento konflikt poníma neakčne, dialógovo. Nehrá na emócie, snaží sa hrať na intelekt až filozofiu. Motivácia postáv je iba naznačovaná, očakávanie ich (nejednoznačných) reakcií a vyvrbenie napínavých situácií sú hnacím motorom filmu. Filozofovanie snímke moc nejde, ale bavila ma hereckou a obrazovou gráciou. Byť ostrejších dejových obrysov, dám štyri hviezdy. Cameronina prísavková roznožka na prednom skle nezabudnuteľná. Guilty pleasure v povrchnosti. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aneb kterak si nejlepší žijící zámořský spisovatel a nejlepší žijící britský režisér umělecky dvakrát moc nepotykali. Každý si jede to své, bez ohledu na toho druhého. A tak Cormac valí veškeré scenáristické poučky ignorující ryze symbolickou metaforickou existencionální rovinu plnou nejednoznačných postav, nastavování zrcadel, nevyřčených motivací a deklamací zdánlivě o ničem, ale ve skutečnosti o vykoupení, zatracení (ne)možnosti volby či předurčenosti a thrilleroidní linie je pro něj pouze nutnou (přesto chytřejší a reálnější než by se zdálo) spojující obezličkou. Ten druhý se naopak soustředí na to, co je zajímavé z žánrového filmového hlediska a tak postavy, přesah a natož nějakou symboliku neřeší. Výsledek je natolik specifický, svébytný a trefně obsazený (až na tu jednu výjimku potvrzující pravidlo... Ano, koukám na tebe Cameron), že má jednou nohou našlápnuto v určitých kruzích ke zkultovění a v těch zbylých k nepochopení, zatracení a hrsti Zlatých malin. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (22)

  • Okrem amerických štátov Kalifornia, Texas a Utah prebiehalo filmovanie aj v Londýne či španielskom Alicante. (MikaelSVK)
  • Balení Blu-ray obsahuje první disk s kinoverzí s natištěným názvem The Councelor. Druhý disk s rozšiřenou verzí má potisk The Councellor. Název s dvěma "L" je také použitý přímo ve filmu s rozšířenou verzí. (FilmFan24)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Reklama

Reklama