Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do úmoru musí Popelka sloužit zlé maceše a její rozmazlené dceři. Jednoho dne potká v lese mladého lovce, který se do ní zamiluje. Popelka ale netuší, že se jedná o prince Viktora, a že mu otec zrovna přikázal pozvat ke dvoru všechny dívky z království, aby si našel nevěstu... Německý film na motivy pohádky bratří Grimmů (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Holubička rozdávající vlasové ozdoby (já už tak dlouho marně sháním slušnej hřeben do vlasů, že mě to trochu popuzovalo), princ a Popelka vyválení v prasečáku, křečovitý smích Popelky, bylo to takové velmi německé, jenže co chtít u německé pohádky podle bratří Grimmů. Popelka mi připadala jako vcelku rozumná holka až do nářku nad zmáčenými šaty. Vždyť už šla z plesu. Ženská, co ztratí glanc pro trochu vody, by vůbec neměla vylejzat z domu. Výborná ovšem byla urychlená plastika příliš velké ploutve kvůli střevíčku. To si samo o sobě zaslouží jednu hvězdu navrch. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Trend emancipovaných ženských hrdinek měl vždy mou podporu, do pohádek se však nehodí. Popelka zde působí jako spratek, její představitelka navíc není ani vzhledově popelkovský typ. Chválím macechu a kýčovité byť krásné scenerie, jinak je vidět, že si s tím produkce moc práce nedala (Viz například scéna u vodního příkopu, kdy jde Popelčině sestře vidět tetování. Jen pro zamyšlení, v našich filmech je zvykem ho zamaskovat i u komparzistů...) ()

Reklama

dogrose 

všechny recenze uživatele

Další dle mého dobře udělaná pohádka z německého cyklu Das Erste, který si pod názvem Sechs auf einen Streich klade za cíl představit klasické pohádky z pera bratří Grimmů a H. Ch. Andersena německým dětem, i těm nejmenším. Opět kompaktně udělaná pohádka, v krásné německé lokalitě. Popelka je zde představena jako rázné děvče, které si nenechá nic líbit - herečka dostala při natáčení asi dost do těla. Největší dráma je úprava velké nohy zlé sestry - zde je přiseknuta špička (ve verzi německé Popelky z roku 2010 zase sekána pata :-). Příjemní herci, má to spád, kostýmy, hudba dokresluje atmosféru. Pohádce rozhodně prospěla hodinová stopáž. Je to pohádka, kterou si ráda pustím znovu. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Popelka mi vždycky přišla z těch klasických pohádek jako nejméně zajímavá. Už naše Popelka mě moc nezaujala a tahle verze je o hodně slabší. Čiší z ní ta odporná německá televizní atmosféra (jak by ale taky ne, vždyť je to TV film) známá z béčkových seriálů z téže destinace. Jediná slušnější scéna je docela morbidní řešení problému příliš velké nohy a příliš malé botky, kterou by ale asi nejmenší dětičky vidět neměly. Mohl by to být trošičku šok. 20% ()

vlcekmirek odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je snad nehorší zpracování popelkovského tématu, jaké jsem kdy viděl. Není žádná novinka, že německé pohádky nejsou nic extra, ale tady bylo špatně snad úplně všechno. Zpracování, herecké výkony, příšerně nesympatická Popelka a princ, u kterého člověk ani nechápe, proč by mu měl nějak fandit. A ty jakoževtipné scénky spíš tahaly za uši. Zbytečné na to koukat. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo od 4. do 24. května 2011 na vodním hradě Anholt a ve skanzenu v Detmold Mindener Hof. (Janek2002)

Reklama

Reklama