Reklama

Reklama

Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (202)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, který trvale dokáže udržet úsměv, ale neumí vyloženě rozesmát. Svůj lví podíl na tom má možná i představitel Jackyho, jenž oplývá talentem kabaretního komika, kterému to před filmovou kamerou příliš nejde. Jean Reno se naopak nemusí příliš snažit, aby diváka potěšil a hlavně tu byla hromada jídla, o kterém jsem v životě neslyšel a které hodlám blíže prozkoumat. 60% ()

cachina 

všechny recenze uživatele

Tak žádný gurmánský zážitek se dnes nekoná. Film je rutinní záležitostí, snadno předvídatelnou a bez překvapení. Snímek je založen na vztahu dvou kuchařů, kteří mají tvořit výbušný komický tandem. Ale ne vždy se tak děje. Film občas vyvolá menší úsměv na rtech, ale také i pravý opak. Ve střední části tvůrci dávají vzpomenout na komedie ve stylu Lousie de Funese a film se trochu zvrhává do trapných bláznivých komedií (převleky za Japonce, vědecké vaření apod.). Tyto scény působí jako by vypadly z jiného filmu. Snímek nezachrání ani bohužel nevygradovaný závěr, který proběhne celkem hladce, bez větších konfliktů a napětí. Prostě nemastné, neslané. ()

Reklama

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nečakajte bláznivú francúzsku komédiu na aké sme zvyknutí s Funesom. Skôr ide o oddychovú komédiu, ktorá nikoho neurazí. Na výkony Renoa s Younom sa dobre pozerá. Príjemná francúzska oddychovka. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který dokáže pohladit. Jít na to s kámošem, s mamkou, se segrou, se synem nebo s dcerou, s kolegou - nic není problém. Byl jsem s manželkou. Byli jsme velmi spokojeni. Klidná atmosféra, mělo to celkem švih a hráli tam pěkní lidé. Žádná sprostá slova - prostě nádhera. Reno byl neskutečně příjemný - a to je to můj celkem oblíbený herec. ;-) ()

Yomega 

všechny recenze uživatele

Pekelná ultra-sračka. Snad jednou jsem se lehce pousmál, jinak mě bylo spíš trapně i za tvůrce. Vše je špatně, dementní dialogy, nudný děj, hrozní herci (Reno se snaží, ale s tímto se nic dělat nedá)...Michaël Youn je příšerný, celou dobu vypadá jako transvestita (možná je, nevím..) a herecky je to ještě větší tragédie. Vrchol trapnosti je scéna, kdy hlavní hrdinové jdou v převleku za asiaty ke konkurenci. Musel jsem se hodně přemáhat, abych to dokoukal. Celkově ztráta času a jeden z nejhorších filmů za poslední dobu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • V Polsku je snímek uváděn pod názvem Faceci od kuchni, což lze přeložit jako „Kluci z kuchyně“. Španělští diváci zase do kin půjdou na El chef, la receta de la felicidad, tedy „Šéfkuchař, recept na štěstí“. (Beer Ceps)
  • Režisér Daniel Cohen si chtěl původně ve filmu i zahrát. Na radu producentky však od tohoto záměru raději upustil. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)
  • Michaël Youn musel kvůli natáčení absolvovat kurzy vaření. Jeanu Renovi naopak stačila jen návštěva kuchařské školy Alaina Ducasseho, aby se naučil, jak se kuchaři pohybují, jaká mají gesta a jak se k vaření staví. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama