Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (119)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Jedině průserem. Přesně takhle to dopadne, když se dá dohromady nesourodá čtveřice rádoby sebevrahů. Místo, aby se odrazili a skočili, tak radši trápí diváka svými liknavými žvásty o zpackaném životě a v situacích, které mají působit komicky ( ale nepůsobí), hledají nový smysl života.... Divím se, jak takovýhle kýč může mít přes šedesát procent. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nemastné - neslané. Pochváliť, dokonca vychváliť musím muziku, tá bola fantastická, celý soundtrack ... Brosnan jedna veľká katastrofa, Collette tieto role sedia, Poots trošku urobila rozruch a mala super štýl, Paul výborný hlas, ale nejako extra ma nepresvedčil. Verím tomu, že kniha mohla byť super, ale ako film to miestami bolo nezáživné. ()

Reklama

Bau.Baushka 

všechny recenze uživatele

Smála jsem se i brečela. Což je super, čekám, že to bylo i od filmařů v plánu. Mám hrozně ráda Toni Collette, a ani tady mě nezklamala, hrála skvěle. A Imogen Poots? Ta byla naprosto dokonalá, naprosto k nepochopení, naprosto k zamilování. Jediná vada na kráse filmu, kterou jsem našla, a která je bohužel celkem velká a důležitá, je naprostá předvídatelnost. Překvapení se zde rozhodně nedočkáte. Ale je to fakt super pohodička film, se skvělými herci, vtipnými dialogy a příjemným příběhem. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dlouhá cesta dolů rozhodně není nejlepší Hornbyho kniha, ale příběh nesourodé skupinky "sebevrahů" v ní docela funguje. Jednak díky neustálému střídání vypravěčských perspektiv, jednak díky autorově schopnosti nenásilně do něj vložit obecně platné postřehy o životě a mezilidských vztazích. Ve filmu to celé naprosto selhává, hlavně kvůli scénáři, který spoustu literárních motivů pomíjí, a dělá z postav nesympatické figury, vhodné leda tak k profackování. Nejvíce snesitelný je tam nakonec ten ministr školství. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o britsko-německou koprodukci to bylo hodně, hodně, hodně dobré :-D Spousta filmových fandů tenhle film zazdívá, ale mě osobně se líbilo více než Hornbyho klasiky "Jak na věc" a "Všechny moje lásky".. Hlavní zápletka mi přijde sice nereálná, ale originální - čtveřice nesourodých sebevrahů se na Silvestra sejde na střeše mrakodrapou a nakonec společně změní plány díky sázce.. V rámci jejich medailonků (kapitol) se nám postupně ukazují životní příběhy hlavních hrdinů, které zároveň provází celým příběhem.. Navíc jako kulisa je bezvadná (i když přeslazená) muzika.. Potěšena z kultivovaného humoru Pierce Brosnana, něžné roztržitosti Toni Collette, kousavé cool Imogen Poots a v neposlední řadě bezradného Aarona Paula.. Já se pobavila a doufám, že si v budoucnu při nějaké sentimentální relaxační chvilce, pustím znovu.. Film, který zahřeje :-D ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)
  • Do úlohy J.J.-a bol obsadený Emile Hirsch, no kvôli nabitému programu ho nakoniec musel nahradiť Aaron Paul. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama