Reklama

Reklama

Avenged

Trailer

Obsahy(1)

Hluchonemá Zoe (Amanda Adrienne) si požičiava auto od svojej najlepšej kamarátky. Chce totiž vycestovať za svojou celoživotnou láskou. Jej plány nečakane skomplikuje konflikt so skupinkou násilníkov, ktorí ju mučia, týrajú a znásilňujú dovtedy, až ju jeden z nich bodne nožom. V domnení, že je mŕtva, zanechávajú Zoe voľne pohodenú v pustatine. Telo nachádza starý indiánsky šaman, ktorý ju za pomoci obradu vzkriesi. Nepreberie tak k životu len mladú dievčinu, ale aj bojovného ducha bažiaceho po krvi. Pomsta bude sladká! (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

tron 

všechny recenze uživatele

„Klasický“ rape and revenge, akurát obohatený nielen o nadprirodzený motív, ale ako bonus ešte aj o indiánsky. Potešil road movie úvod, ten ale nemal dlhé trvanie a už po pár minútach to sympatická hluchonemá hrdinka riadne schytala. Osobne rape and revenge príliš nemusím, na môj vkus je to až prílišná mäsiarčina, to už skôr „obyčajné“ revenge movie, kde nie je dôraz kladený na hodinové mučenie a znásilňovanie. Záporné postavy v Savaged sú patrične odporné, čiže im prajete bolestivú smrť, čo je v rape and revenge dôležitý faktor. A nakoniec aj skutočne bolestivo zomrú – gore je nadpriemerné. Za mínus by som označil nelogické jednanie postáv (prečo na ňu nezacúvali?), istú béčkarskú pachuť/príchuť a už spomínaný fakt, že ma tento pod-žáner nebaví. A povedzte už niekto filmárom, že motorová píla je jednou z najnepraktickejších filmových zbraní na svete. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jsem dost na vážkách ohledně hodnocení tohoto filmu. Na každý jeden působivý moment připadá jeden moment nechtěně směšný až trapný, takže místy se mi pocitově zdály dvě hvězdy tak akorát. Nicméně ten film má dost jedinečnou atmosféru a originální "výraz", což dnes není vůbec častý jev. Vypadá jak z nějakých sedmdesátých let (ty mobily mi tam už od začátku vůbec nezapadaly :-D) a svou poetikou se dost blíží třeba prvním filmům Roba Zombieho. Prostě v době, kdy je na nás chrlen jeden zaměnitelný horor za druhým, se mi nechce být na tenhle kousek - byť to není úplně můj cup of tea - zbytečně zlý. Takže to by vycházelo na tři hvězdy. Ale světe div se, já tak trochu přemýšlel i o hvězdě čtvrté. A to z úplně jiného důvodu než ostatní dosavadní nadšení uživatelé. Gore, krev, násilí, bla bla bla, to je sice fajn, ale co z toho. Co se na filmu líbilo mně, to bylo těch pár momentů, v nichž proběhla krátká interakce mezi (polo)mrtvou hrdinkou a jejím přítelem, který po ní pátrá. Ty zhruba tři scény (telefon, motel, hrob) v sobě měly až nečekanou emocionální hloubku a jsou mimojiné důkazem, že kdyby ten film chtěl být něčím víc než jednoduchým, grindhousovým, brakovým krvákem, který výrazně potěší jen krvežíznivce, mohlo se mu to povést. Škoda, škoda. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Duch legendárního apačského válečníka Mangase Colorada se vrací na tento svět v těle hluchoněmé negrofilní dívky, aby poslal na onen svět partu krvelačných bílých rasistů, kteří krom oné děvy mají na svědomí i několik rudochů a kdo ví koho ještě. Ono tělo má sice jeden zásadní nedostatek, a to ten, že je mrtvé, prolezlé červy a rozpadá se. Ale oproti tělu živému má zase tím pádem nespornou výhodu - nedá se zabít. Bovijákem, kulkou, autem ani motorovkou. A jak praví moudrý indiánský šaman, jeho maso bude držet pohromadě, dokud pomsta nebude dokončena. A tak se nestrachuj o výsledek milý diváku, protože odporní jižani poprávu dostanou co si zaslouží... I když mi už všechny ty zápletky o bílých rasistech lezou krkem, v tomhle případě sáhnu po čtvrté, i přes mizernou ruční kameru. V rámci žánru 'lobotomizovaný béčkový brak' se totiž jedná o hodně solidní nadprůměr. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

U Savaged by se mohlo prostřídat hodnocení ve škále od 1* do 5* v závislosti na úseku, který právě sledujete.. na začátku jsem si říkala, že už už aby to přešlo z fáze jedna (rasistická šovinistická hovada plení co můžou) do fáze dvě (pomsta oko za oko, krev za krev..hmm, i když v tomto případě tam figurovaly jiné orgány..), protože přece jen jsem trochu jemnocitná a mám radši, když se ubližuje "těm špatným". Fáze dvě překvapivě dodala snímku grády, ducha a červíky, ale protože jsem si začala klást onu věčnou diváckou otázku, a sice- "to mysleli vážně, nebo si z nás dělají legraci?", hodnocení šlo dolů. Celkově není horor vůbec špatný, takovou tu zábavnou část bych hodnotila spíše pozitivně, takže nakonec za 3*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Savaged je přesně typ hororu, kvůli kterým horory sleduji. Tohle je největší Indie nářez poslední doby!! Už od 5 minuty se film rozbíhá ve velkém a masakr je na cestě! Chválím perfektní výběr záporáků (obzvlášť charismatický frajer s dlouhými vlasy a jeho líbivá kudla) jeden z nejlepších soundtracků poslední doby a vynikající práci maskérů, GORE je na velmi vysokém levelu! Jediné, co zamrzí je odfláknutý Rape, ale přesto velká spokojenost. Vedlejší účinky při sledování: Spocená prdel, okousané nehty, infarkt, vrásky, zešedivění, epileptický záchvat, zrychlený tep či zhroucení. V rámci subžánru nadprůměr. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal počas roka 2012 v blízkosti bývalej bane na zlato pri Los Angeles. (misterz)

Reklama

Reklama