Reklama

Reklama

Avenged

Trailer

Obsahy(1)

Hluchonemá Zoe (Amanda Adrienne) si požičiava auto od svojej najlepšej kamarátky. Chce totiž vycestovať za svojou celoživotnou láskou. Jej plány nečakane skomplikuje konflikt so skupinkou násilníkov, ktorí ju mučia, týrajú a znásilňujú dovtedy, až ju jeden z nich bodne nožom. V domnení, že je mŕtva, zanechávajú Zoe voľne pohodenú v pustatine. Telo nachádza starý indiánsky šaman, ktorý ju za pomoci obradu vzkriesi. Nepreberie tak k životu len mladú dievčinu, ale aj bojovného ducha bažiaceho po krvi. Pomsta bude sladká! (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

raimi 

všechny recenze uživatele

Parádní béčková jízda. Příjemné osvěžení teď už vyčpělého subžánru novými prvky. Škoda těch pár velice špatných digitálních triků, který tak hyzdí výsledek. Ojeda tlačí na pilu co to dá, a pomocí syrového vizuálu, stylové režie, fajnového gore, a v rámci žánru výborných a charismatických herců, se mu podařilo vytvořit zatraceně cool podívanou. Palec nahoru! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rape and revenge je společně se slashery a animal / monster horory mým docela oblíbeným subžánrem. Takže jsem se na tento kousek docela těšil, zvláště když jde vlastně o takovou raritu mezi svými. Michael S. Ojeda se nespokojil jen s obehraným scénářem (znásilnění / pomsta), ale zakomponoval do toho i prvky nadpřirozena, okořeněné částečně i o zombie tématiku. Nebude samozřejmě chybět ani porce gore, surovost a špinavost. Prostě taková všehochuť, která si své příznivce jistě najde. Nepříliš líbivý začátek a poněkud odfláknuté znásilnění, následně vystřídá pěkně krvavá pomsta, kterou jsem si docela užil. Banda buranů tu byla ztvárněna solidně, moc se s nikým nemazlili a jejich postupná eliminace byla plná krve, gore, bizarních situací určitě stojí za pozornost. Stejně jako částečná přeměna křehké dívky v rozpadající se zombie. Způsob mordů je navíc pestrý (luk, skalpování, vyvržení střev, sekání končetin…). Trošku však zamrzelo, že se tu objeví i množství digitálních efektů, které už tak dobré nebyli. Naštěstí si atmosféra udržela téměř po celou dobu slušnou kvalitu, takže jsem se u sledování nenudil. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Klasický“ rape and revenge, akurát obohatený nielen o nadprirodzený motív, ale ako bonus ešte aj o indiánsky. Potešil road movie úvod, ten ale nemal dlhé trvanie a už po pár minútach to sympatická hluchonemá hrdinka riadne schytala. Osobne rape and revenge príliš nemusím, na môj vkus je to až prílišná mäsiarčina, to už skôr „obyčajné“ revenge movie, kde nie je dôraz kladený na hodinové mučenie a znásilňovanie. Záporné postavy v Savaged sú patrične odporné, čiže im prajete bolestivú smrť, čo je v rape and revenge dôležitý faktor. A nakoniec aj skutočne bolestivo zomrú – gore je nadpriemerné. Za mínus by som označil nelogické jednanie postáv (prečo na ňu nezacúvali?), istú béčkarskú pachuť/príchuť a už spomínaný fakt, že ma tento pod-žáner nebaví. A povedzte už niekto filmárom, že motorová píla je jednou z najnepraktickejších filmových zbraní na svete. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Taková mysteriozní variace holky co plive na hroby a upřímně i podařená. Je fakt, že ta nažloutlá kamera bo jak to laicky nazvat, je něco co fakt nemusím, ale film sám o sobě vůbec špatnej nebyl. Buď silnější tři nebo slabší čtyři. Budu hodnej a dám 4* . Jinak místní drsňáci udělali velikou chybu, že se rozhodli hrdinku kuchnout. Ta sice exne, ale potom co jí šaman přivede zpět a s ní nechtěně i ducha toho apačského válečníka (Vinnetou to nebyl) se z holčiny stane kráčející zkáza a za svou pomstou si jde opravdu krvavě - incident v baru, jehelníček, totální vybíjená a pak finále, kde se střetne nůž a tomahawk s motorovou pilou. Hlavní záporák měl celkem koule, ale jeho brácha West je ten nejukázkovější bad ass v tomto filmu a ze šmejdů měl nejlepší grády. Romantická, smutná linie mezi Zoe a jejím přítelem se nečekaně povedla a tak dávám celkově palec hore. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Uletené, ale režijne parádne vedené exploitation revenge béčko so špinavým vizuálom, trefným castingom, funkčnou love-theme linkou a výživnými splatter doplnkami. Ako zázrakom to do seba zapadá tak dobre, že byť technicky profesionálnejšieho prevedenia a hviezdnejších tvárí, zatienilo by to oba Grindhouse príspevky od Tarantina a Rodrigueza! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal počas roka 2012 v blízkosti bývalej bane na zlato pri Los Angeles. (misterz)

Reklama

Reklama