Reklama

Reklama

První případ otřesného týrání dítěte, který prorazil hradbou mlčení veřejnosti, komentoval žalobce Leroy New slovy: "Tohle je ten nejodpornější zločin v historii státu Indiana." V působivém snímku Tommyho O'Havera si Catherine Keener zahrála zdánlivě obyčejnou ženu v domácnosti Gertrudu Baniszewskou, která ve sklepě svého domu vězní a mučí dospívající dívku v podání Ellen Page. Jejich postavy budou rezonovat v myslích diváků ještě dlouho poté, co zhasnou světla v sále. Jednu z rolí ve filmu také tvárnil Bradley Whitford. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (772)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborná komorná dráma, ktorá vyšla na dvd potichu, ale s o to väčšou silou ma zasiahla. Nemám pre túto drámu jedinú kritickú poznámku, všetko funguje dokonale. Atmosféra 60.-tych rokov je bezchybná , rovnako ako použitá hudba. Strašný príbeh týrania sa začína nevinne, pomaly a graduje až do nepochopiteľného finále v ktorom ma najviac zabila scéna kde sa v pivnici domu zbiehali deti z ulice , aby si s radosťou hasili cigarety na bezvládne ležiacej obeti. E. Page vyzerá v úlohe Sylvie tak dokonale , až som sa musel pozrieť na jej rok narodenia, pretože vo svojich 20-tich rokoch vyzerala v tvári tak detsky a nevinne až mi to nešlo do hlavy. C. Keenerová predvádza rovnako bezchybný herecký výkon a celý film nesú tieto dve herečky neuveriteľne presvedčivo. Určite jedne z nejlepších drám za posledné roky. 100%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Veliky plus tohohle filmu je jeho inspirace skutecnym pripadem. Jinak film vetsinu casu funguje jako solidne natoceny i zahrany, ale nicim extra vyjimecny drama o nejakym malomeste, kde zenska vychovava hromadu dcer a stara se jeste o dve cizi holky. Dej nikam nespecha, vlastne se ani nic moc neresi, ale moc dobre se na to kouka. Jenze postupem casu zacne tyrani, zlehka, od vyprasku, pres paleni cigaretama az po drsnejsi zalezitosti a popravde receno, vyvoj deje docela prekvapi. Na zaver tu je jeden zbytecnej zvrat, ale film vyzni o to vic smutne. No a do toho se sem tam prolina linie se soudem, ta by tu sice bejt nemusela, ale dej prijemne spestruje. Takze nakonec hodne silny drama, s nekolika fakt drsnejma scenama a skvelejma hercema, i co se tyce deti. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si musel nechat několik dní rozležet v hlavě. Ok, někoho to sundá hned napoprvé a nemá co řešit, prostě perfektní drama, že? Jenže já s tím tak úplně nesouhlasím. Tématem jde o obrovsky silný snímek, ždímající emoce po hektolitrech (myšleno v naprosto kladném slova smyslu) a vše jen podtrhují výkony 2 hlavních hereček (btw, co Ellen Page předváděla ve filmu Juno z téhož roku, a čím se prokázala tady, to prostě nejde srovnat; jestli dělat humbuk kolem této mladé a talentované herečky, tak určitě kvůli Americkému zločinu) a fakt, že je dílo natočeno podle skutečné události. Ale s tím já mám problém, protože motivům chování některých postav prostě nevěřím. Že by na jednom místě mohlo propuknout takové davové šílenství, aby všichni, i nečlenové rodiny "přispěli svou troškou do mlýna", to se mi hodně nezdá. Samozřejmě nevím, jak moc se film držel skutečnosti, ale stejně. Kvůli tomu jen ty 4* (snaha tvůrců překvapit diváka ještě na samý konec mi přišla mimo a jen mě utvrdila v mém hodnocení). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

:O .. Silný Zážitek a sakra Kvalitní Film !! Ve filmu převládá Absolutní Bezmoc, Strach, Emoce, stísněná Atmosféra! Vynikající nepříjemný Soundtrack, který se vám zaryje pod kůži !! Chvílema se mi chtělo i brečet a Právě teď nemám vůbec sílu tohle nějak více komentovat, je mi z toho zle, strašně smutno a cítím obrovskou lítost ! ! ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Málo jižně buranské, skvěle zahrané a strašně podivně tlačící na pilu. Jistěže, příběh je to silný, je strašné, že se to stalo, bla bla, ale co z toho, když se všichni chovají divně. Buď měly být postavy vykreslené tak, aby se do nich dalo vcítit, nebo vůbec, protože tenhle paskvil rozhodně nefunguje a poslední půlhodina je lichá úplně. A to vyhýbání se explicitnímu násilí je trapné. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Ačkoliv se film odehrává v roce 1965, ve scéně, kdy rodina dorazí na pouť, vidíme v jednom stánku s hračkami Oslíka a Dračici z animovaného filmu Shrek (2001). (uiu)
  • Film byl natáčen chronologicky, aby se herci dostali do děje a mohli prožívat příběh Sylvie. (don corleone)
  • Film byl natočen podle skutečné události, která se stala v Indianě v roce 1965. (don corleone)

Reklama

Reklama