Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Pejsek s kočičkou zase vařili dort a vyčpělý Mr. Bean si u toho rozpačitě dloubal v nose. Ani ten patos už není, co býval. Zůstalo jen rutinní pozlátko a vespod žádná pýcha, prostě nic. Dějiny jednoho království zcenzurované na dřeň - až zbyla jen nekonfliktní popkultura. Tak chválabohu za ty úsměvavé černošky v průvodu, ty jejich jemné rysy a těch odstínů pleti... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Včera jsem s otevřenou hubou sledoval zahájení Letních Olympijských Her v Londýně. Ačkoli se olympiáda musí obejít bez jakékoliv reklamy je až obdivuhodně zajímavé, kolik peněz je vynaloženo na úvodní a pravděpodobně i závěrečný ceremoniál. Možná že kdyby si odpustili ty kecy typu "hladovějící děti" a raději část vynaložených peněz využili právě na nákup jídla do nejpostiženějších oblastí, bylo by to chválihodnější. Ale proti gustu žádný dišputát. Jedna věc mě však doslova nasrala. Průřez celou Anglickou hudební scénou byl sice nádherný, divák viděl od Beatles, přes Rock, Punk, Psychedelik, Hip-Hop až po Rap vše....až až na Heavy Metal. Kde je Iron Maiden, Cradle Of Filth, Motörhead nebo Black Sabbath? Tuhle éru Anglie zhluboka ignorovala. A když už jsem v těch mínusech, musím vyzvednou ty "krásné" České holínky. Naše Olympijská sportovní skupina v nich byla skoro otřesně nezáživná. Snad si to vynahradí dobrými sportovními výkony. DRŽÍM PALCE. ()

Reklama

Dalfor 

všechny recenze uživatele

Perfektní ceremoniál. Myslím, že jsem to viděl už třikrát a stále je to úžasné. Výborná hudba (především během průmyslové revoluce: https://www.youtube.com/watch?v=hM0fiegRbTg ). Pěkné znázornění historických událostí v Británii až po současnost s dobře zpracovanými videodoplňky včetně vtipů. 10/10 ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Tentokrát převážně osobně: byl jsem při tom a bylo mi tam (přes všechna varování našich médií) mezi všemi těmi pozitivně naladěnými lidmi dobře. A to se považuji za introverta a individualistu, který se monstrózním akcím vyhýbá. Jenomže Londýn a Anglie je pro mě absolutně výjimečný fenomén a zahájení LOH toho dost (celkem originálně a zajímavě) o obrovském vzestupu, zrozeném z tvrdé práce, důvtipu a odříkání generací, a logicky i následném pomalém pádu, připomnělo: 70% (81% je průměr 1483 hodnotících přede mnou). Poznámka na závěr: dlouho by se dalo diskutovat o tom, co je vlastně vzestup a co pád. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Zahajovací olympijské ceremoniály patří k nejsledovanějším "pořadům" na celém světě a Zahajovací ceremoniál LOH 2012 v Londýně, se stal nejsledovanějším odvysílaným pořadem na světě, nikdy nesledovalo u televizních obrazovek či v živém vysílání na internetu tolik lidí jako u tohoto ceremoniálu. Mě se tento ceremoniál velice líbil. Byla zde nádherně popsaná historie celé Velké Británie formou hraného příběhu. Jedinou výtkou je asi způsob zapálení olympijského ohně. Myslel jsem si, že po famózním a emotivním představení nastane epická tečka za tímto ceremoniálem, ale emoce spadli poté co se zapálené "květináče" zdvihli směrem k nebesům a vzpláli. Čekal jsem prostě epičtější zapálení olympijského ohně, ale jinak jsem nadmíru spokojen. | Průměr: 85% (5*) | ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Celkové finanční náklady na olympiádu dosáhly 9,3 miliardy liber, což je přes 300 miliard kč, a to bez jistoty návratnosti investice. (MikeCool)
  • S miliardami diváků světa se stal ceremoniál nejsledovanějším pořadem světa. (MikeCool)
  • Londýn je společně s Aténami prvním městem, kde se letní olympijské hry uskutečnili více než dvakrát. Po IV. LOH v roce 1908 a XIV. LOH z roku 1948 se zde konají již potřetí. (Attta)

Reklama

Reklama