Reklama

Reklama

Slavnostní zahájení XXX. Letních olympijských her 2012 Londýn

(pořad)
  • Velká Británie London 2012 Olympic Opening Ceremony: Isles of Wonder

Recenze (147)

char_t 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zahajovací olympijský ceremoniál, aspoň tedy do současnosti (2012). Už počáteční přerod krajiny během průmyslové revoluce hodně zapůsobil, a ukázky britského humoru (Bond, opravdová královna, Mr. Bean...) nasadily korunu. Taktéž zapálení ohně bylo originální a symbolika okolo samotného finálního ohně byla skvělá. Škoda jen, že zbytek vyplnily méně kvalitní (tím myslím 3-4*) scény, jako postelová scéna, scéna s mobilem... Ne že by to bylo špatné, ale přišlo mi to jako zbytečné natahování. Boyle má skvělý smysl pro detail, v každý okamžik si každý ze stovek herců na place hrál svou roli, bez ohledu na to, že ho nevidí žádný z přítomných diváků a po většinu času ani žádná z kamer... 85% ()

Dalfor 

všechny recenze uživatele

Perfektní ceremoniál. Myslím, že jsem to viděl už třikrát a stále je to úžasné. Výborná hudba (především během průmyslové revoluce: https://www.youtube.com/watch?v=hM0fiegRbTg ). Pěkné znázornění historických událostí v Británii až po současnost s dobře zpracovanými videodoplňky včetně vtipů. 10/10 ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Pejsek s kočičkou zase vařili dort a vyčpělý Mr. Bean si u toho rozpačitě dloubal v nose. Ani ten patos už není, co býval. Zůstalo jen rutinní pozlátko a vespod žádná pýcha, prostě nic. Dějiny jednoho království zcenzurované na dřeň - až zbyla jen nekonfliktní popkultura. Tak chválabohu za ty úsměvavé černošky v průvodu, ty jejich jemné rysy a těch odstínů pleti... ()

Attta

všechny recenze uživatele

Zajimavý ceremoniál plný krásných komažiků a efektů, který byl velice pěkně promyšlený a místy i zábavný. Po seskoku královny :D nabral obrátky a držel si tempo. Za pochvalu stojí určitě zmínit výběr hudby. Uznávám veškerou tu tvrdou práci, bez které by něco tak velkého nikdy nevzniklo a také to, že se na to, oproti jiným ceremoniálům, opravdu dalo koukat. PS: Danny ty jeden lišáku, příště si nedělej reklamu!!! :) ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Oh Danny... Nejen že je zde výrazná absence zásadnějších ikon pro britské ostrovy (nepočítám aktuální hvězdičky po kterých nikdo za několik let ani neštěkne), těch pár co se dostaví nenaplňuje ani zdaleka očekávání. A to přitom kupříkladu jeden seriál přímo vybízel o účast. No škoda. Gumový Craig coby prcmrndávač bond, pár nevýrazných štěků a těžké zklamání od mého oblíbence Boylea. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (17)

  • Rozpočet zahajovacích a závěrečných ceremoniálů vyšel na 2,6 miliardy korun. (MikeCool)
  • Stadion Wembley, na kterém se ceremoniál odehrál, je s kapacitou 80 000 míst třetím největším stadionem v Anglii. (MikeCool)
  • Ještě před oficiálním zahájením her došlo k diplomatickému incidentu, když před zahájením fotbalového zápasu žen mezi KLDR a Kolumbií pořadatelé omylem na světelnou tabuli umístili vlajku Jižní Koreje, namísto KLDR. Hráčky KLDR odmítly k utkání nastoupit, svůj názor změnily až po omluvě pořadatelů. (MikeCool)

Reklama

Reklama