Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (330)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Retard zachraňuje film a dopadá to přesně tak, jako když retard zachraňuje film. BLBĚ. Mádl každopádně výborně hraje a docela rád bych ho ve stejné roli viděl někde, kde alespoň něco funguje. Všiváci jsou dílo, jehož příběh je trapně nabubřelé melodrama (melothriller..?) o osudech dvou bratrů, z nichž jeden je zoufalec a druhý kretén. Tam, kde se v jejich pohnojených životech objevují náznaky něčeho zajímavějšího, tvůrci robíjejí plynulost vyprávění necitlivě zasazenými flashbacky a scénami, jejichž smysl minul terč tak fatálním způsobem, že si sám prostřelil hlavu. Jeden příklad za všechny: Hádek souloží s dvěma děvčaty. V průběhu sexuálních hrátek nečekaně umře (?). Holky utečou a minimálně jedna z nich běží nahá ulicemi domů (?). Mádl naříká nad mrtvým a dramaticky zkrvaveným Hádkem. Na scéně se objevuje Ondřej Malý s pistolí v ruce a zahlásí "Buzny!" (?) Ve filmu je obrovská spousta scén a věcí, jejichž smysl se dá přibližně domyslet, ale takřka nikdy není skutečně vysvětlen/představen/řádně odůvodněn (o celku nemluvě). Za Mádla a docela dobře vypadající vizuál bych možná udělil jednu čestnou hvězdu, nicméně nechce se mi tak hodnotit film, který vypráví hloupě splácaný příběh dramaturgicky natolik zpraseným způsobem, že dokáže diváka přivést do paradoxního stavu mezi rozzuřeností a smrtí nudou. Slovu "komedie" v žánrové kolonce horlivě přikyvuji, přestože jsem se nepousmál ani jednou. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Hromada střepů, střípků, kousků, dílků, součástek, flashbacků naplácaných na sebe... doplněné o permanentní přehlídku dějových zvratů, nezapadajících souvislostí, zoufalé nereálnosti mnohých částí příběhu a mimořádně mizerně zvládnutých akčních scén, takže jsem celý film strávil tím, že jsem se snažil najít nějakou smysluplnou nit, proč bych měl film dokoukat. Nenašel jsem ji. Musím přiznat velmi dobré herecké výkony, díky kterým jsem u filmu vydržel až do závěrečných titulků, ale to na dobrý film jednoduše nestačí. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Po stránce děje a postav neuvěřitelná halucinace, tak jak to v Čechách máme rádi, obsazená dobrými herci hrajícími poctivě a bez pochyb naprosto bizarní postavy. V logice filmu bych byl schopen uvěřit, že se pár scén točilo někde ve vojenském táboře v Afgánistánu, asi aby nespolehlivý Vetchý nadchl některé mladé lidi k tomu naverbovat se do armády. Poprvé souhlasím s definicí "životní role Jiřího Mádla", protože už jen to, jak je role jeho významu obsazena a pečlivě zahrána, naprosto vystihuje bizár existence takového filmu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se týká technické stránky, hoví si Kašparovský v tom vyšším patře usychajícího stromu české kinematografie, ale to by si nesměl sám pod sebou uříznout větev místy neskutečným dějovým konstruktem a kupením podivných osudových náhod (při posledním „výletu do Anglie“ by mě čelní srážka s kamionem převážejícím králíky rozhodně nepřekvapila). Jestli autor hodlal zakrýt narušenou linearitou příběhové nedostatky, mělo to efekt spíše opačný a dramaturgie zapáchala podobně jako rozkrok uzbecké vzpěračky, co si přestala holit varlata. Nicméně pozor! Pokud v kině nebudete čekat páva, nýbrž jen obyčejného českého drozda, nemusí váš mozek sdílet neblahý sexuální osud toho Marigoldova a na Všiváky vystačí jen přiměřená dávka kritického Orthosanu. Letos muchomůrka mádlovitá snad konečně našla les, kde se jí bude dařit.. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Co se týče stylu filmu, bylo v něm možná až trochu „přefiltrováno“ a „přezpomalováno“, nicméně byl jsem docela spokojený. Škoda, že tohle rozhodně nemůžu říct o příběhu. Po komediální stránce film fungoval naprosto minimálně (nebyla zde snad jediná zapamatovatelná hláška či vtipný moment, snad s výjimkou pozvracení zloděje), po té dramatické byl většinu projekce hodně nevýrazný, plný nelogičností (co to jako mělo být s tím těhotenstvím?) nebo naopak s těmi všemi úmrtími a tragédiemi až extrémní, přehnaný (kupříkladu taková scéna v bance působila dost směšně). Z hereckých výkonů bych víc vyzdvihl jen ten Mádlův, našel bych sice momenty, kdy se najednou choval možná poněkud racionálněji (alespoň vzhledem k jeho stavu), přesto mě po většinu času dokázal zaujmout velmi přesvědčivým herectvím. A konec měl asi vykouzlit na divákově tváři hořký úsměch, snad i dojetí, na mě však působil jak pěst na oko. Celkově dávám 2*. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Ricky (Ondřej Vetchý) nemá na žádném záběru na uniformě hodnostní označení. Důvodem je fakt, že se natáčelo mezi skutečnými (nejen českými) vojáky a mohl by být mylně považován za vojáka, což je nepřípustné. (Pyron)
  • Natáčení začalo 5. června 2012 a mezi prvními interiéry bylo Divadlo Komedie. Dále natáčení probíhalo na několika místech v Praze a také v Havlíčkově Brodě. (hippyman)
  • Film měl pozdrženou premiéru díky nedokončené hudbě. Teprve po jejím dokončení byl vybrán termín premiéra. Uvedení nabralo zpoždění tři měsíce. (Terva)

Reklama

Reklama