Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (330)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film, jenž se dočkal třinásobného odložení premiéry v součtu asi 18 měsíců, prostě nemůže klapnout. Největší chybou je přehuštěnost motivy. Jenom příběh zlodějíčků Hádka s Mádlem by vydal na samostatnej film, a že Mádl prostě opět zahrál výborně. Je tam moc postav a tím příliš náhod. Objeví se tam několik vysvlečených hereček (Keresteška, Vilhelmka, Vořech a ta její kámoška z dízy), ale víc nahá je tu opět jen miss big boobs Aneta K., která jde za kariérou poměrně nekompromisní cestou už od Poupat. Kdyby se míň svlíkala, hezká je dost. Ze všech těch blbostí a drobných blbostí mě nejvíc naštvala jediná - pan režisér a scenárista se asi dost koukal na M.A.S.H - tam totiž taky řešili, že mají málo rukou a musí selektovat pacienty, kteří mají šanci přežít. Krásná ukázka, jak se taky dá zazdít vysokej rozpočet. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Tři roky odkladů jsou bohužel znát, protože se tady evidentně přestříhávalo, leč to nijak nepomohlo. Příběh tu prakticky neexistuje, nedává smysl, děje se v něm až moc náhod, postavy nemají motivaci, chovají se jako idioti a všechno postrádá logiku. Prolínání časových rovin nefunguje vůbec, orientace je nemožná, takže se může stát, že se divák brzy začne nudit a odhalovat všechny nedostatky v plné nahotě. A že jich je! Kašparovský rozhodně není neschopný a je vidět, že cit pro řemeslo má. Vizuální stránka se docela povedla, pasáže v Afghánistánu patří k tomu nejlepšímu, sem tam přijde se zajímavým kamerovým záběrem, sympatická je i snaha o moderní klipovitý střih. Jenže to není moc platné, když se film rozbředává do epizodek, které nejsou ani vtipné, ani zajímavé a ke konci už se mění v regulérní, i když nechtěnou parodii. Nejsmutnější je ale na naše poměry hvězdné obsazení, v němž navíc nikdo nehraje vysloveně špatně, jen je prostě znát, že ve scénáři toho asi bylo o dost víc. Až je z té přehlídky marnosti jednomu smutno. Takhle herecky nevyužitý potenciál jsem v českém filmu snad ještě neviděl. 20% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Všiváci mají určitý dar a tím je, že jakmile se na něj začnete koukat, tak ho prostě dokoukáte. Ať je dobrej, ať je blbej, ať je prostě jakejkoliv. Jenže on je fakt jakejkoliv a i když na něj budete koukat, tak se u něj budete místy strašně kroutit. Nevím totiž, co Roman Kašparovský hulil, ale on prostě dobrý momenty vystřídal s tak debilními, že horší filmařské kombo jsem v českém filmu ještě neviděl. Herci jsou třeba celkově v pořádku. Takovej Jirka Mádl si svojí postavu vysloveně užil. Nejlepší mi ale bezesporu přišel Ondra Vetchej, kterej do těch filmařskejch šotů z Afghánistánu v podstatě patřil. Jenže pak Vám ten dobrej moment upraví hudba jak od debila a scéna, jak od kreténa, kde Jirkovi Langmajerovi ukradnou tašku v metru a říkáte si, jestli náhodou nekoukáte na nějaký nahodilý amatérský video na youtubu. Všiváci mají skělý nápad, ale to zpracování je tak strašně různorodý, že spěje spíš k zániku, než abych si mohl ve výsledku myslet, že jsem se dočkal kvalitního filmu. A je to hrozná škoda, protože herci v tomto případě jsou absolutně v nevinně. A o to horší to je, že tady se sešla fakt povedená skvadra. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela rád bych věděl, jak pan Kašparovský přesvědčil tolik dobrých herců, že má cenu zúčastnit se jeho projektu. Z výsledku to vypadá, že scénář byl naprosto příšerný. Všichni tam jen chlastají a šukají (každý s každým jako v běžných českých seriálech) a nakonec zůstal jedinou zajímavou postavou, která měla moje sympatie, králík. Režisér zbytečně exhibuje, místo aby zkusil vyprávět příběh. Střih, zvuk, hudba a další věci jsou na výborné úrovni, což znamená, že všechny nedostatky jsou ještě víc vidět a slyšet. Škoda času. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky hlavně ze slabosti pro obsazené bardy. Některé dějové linie byly poutavé (rozkmotření bráchové, pád veterána na dno, poťapaní zlodějíčci), jen mne v určité fázi začala neskutečně štvát snaha je za každou cenu provázat. Takže nakonec bylo nejzábavnější odhadovat, co a jak ještě scénáristická deus ex machina svaří, aby se dosáhlo kýženého cyklického kruhu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Jako dějiště filmové vřavy posloužil lom Čertovy schody v Českém krase, kde se dělaly dotáčky prudké palby afghánských povstalců. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Film vznikl pod záštitou tehdejšího ministra obrany Alexandra Vondry. Ve filmu pak účinkuje také skutečná česká armáda. [Zdroj: deník Metro] (Freshoun)

Reklama

Reklama