Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (330)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Retard zachraňuje film a dopadá to přesně tak, jako když retard zachraňuje film. BLBĚ. Mádl každopádně výborně hraje a docela rád bych ho ve stejné roli viděl někde, kde alespoň něco funguje. Všiváci jsou dílo, jehož příběh je trapně nabubřelé melodrama (melothriller..?) o osudech dvou bratrů, z nichž jeden je zoufalec a druhý kretén. Tam, kde se v jejich pohnojených životech objevují náznaky něčeho zajímavějšího, tvůrci robíjejí plynulost vyprávění necitlivě zasazenými flashbacky a scénami, jejichž smysl minul terč tak fatálním způsobem, že si sám prostřelil hlavu. Jeden příklad za všechny: Hádek souloží s dvěma děvčaty. V průběhu sexuálních hrátek nečekaně umře (?). Holky utečou a minimálně jedna z nich běží nahá ulicemi domů (?). Mádl naříká nad mrtvým a dramaticky zkrvaveným Hádkem. Na scéně se objevuje Ondřej Malý s pistolí v ruce a zahlásí "Buzny!" (?) Ve filmu je obrovská spousta scén a věcí, jejichž smysl se dá přibližně domyslet, ale takřka nikdy není skutečně vysvětlen/představen/řádně odůvodněn (o celku nemluvě). Za Mádla a docela dobře vypadající vizuál bych možná udělil jednu čestnou hvězdu, nicméně nechce se mi tak hodnotit film, který vypráví hloupě splácaný příběh dramaturgicky natolik zpraseným způsobem, že dokáže diváka přivést do paradoxního stavu mezi rozzuřeností a smrtí nudou. Slovu "komedie" v žánrové kolonce horlivě přikyvuji, přestože jsem se nepousmál ani jednou. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Dlho mi trvalo než som si vo filme spravil poriadok a zistil čo s čím súvisi a aká je pointa. Film pôsobil veľmi nekomplexne a látal to jedno cez druhé. Dráma to možno bola, ale komédia teda moc nie. Humoru tam bolo riedko. Skôr mohlo byť uvedené namiesto komédia, žáner eroticky. Mám pocit, že v poslednej dobe ČR produkuje mnoho filmov, ale značná časť ide len na kvantitu bez prepracovanosti. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Herecká sestava značí, že Všiváci mají v zádech velké režisérské jméno, ale už po několikáté je u nás opak pravdou a Kašparovský je zlanařil z pozice nováčka. Měl k dispozici ostřílené matadory i mladé talenty, takže si tam každý najde svého oblíbence. Krejčíková podle očekávání provětrala kůzlata. Za kamerou pak kouzlil rutinér Smutný. Celou dobu se honí několik zajíců najednou a pár jich uteče, ale pověstné české dno se nachází mnohem níže. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Byl jsem v kině na Fincherově Zmizelé, v televizi běžel Kolja. No, a teď zpátky do kruté reality. Tu tuzemskou, filmovou, Všiváci naplňují měrou vrchovatou. Dramaturg měl zřejmě průjem, a na place permanentně chyběl. Jinak si to vyložit nejde. Výsledek je natolik zoufalý, že nevíme, zda se smát, když těhotná dcera (která se lekne v bance alarmu poté, co čmajzne peníze, protože je neúspěšně zkouší standardní cestou vybrat z účtu mrtvé babičky, která měla stejné jméno, ale byla jaksi jiný ročník narození s jiným rodným číslem) zastřelí otce v paruce při loupeži. Mimochodem těhotná je od té doby, co si to rozdává s druhou holkou a klukem, který při souloži zemře, ona se lekne, nahá běží přes celé město domů, kde najde zlitého otce, který si od lichvářů půjčuje nezdravě moc peněz (proto zřejmě ta loupež). Podobně šokujících scén je víc (osobně u mě vede hrozná Vilhelmová, která divoce a zcela nepřirozeně souloží nebo předsvatební rozhodnutí matky (aby si druhý synek nezkazil kariéru), která pálí žehličkou záda prvního ze synů). Do toho přibývají nové postavy, což neumětelsky vystavěný děj ještě víc sráží. Základem je nicméně příběh dvou znesvářených bratrů (jejich usmíření á la déšť, pohřeb, černé deštníky je mimochodem také hodně úsměvné). Je to obrovská škoda, protože třeba vizuálně se film prodává velmi slušně. A, světe, div se, i herecky je to solidní. Téměř každý má příležitost dokázat, že ve filmu není jen do počtu, i když nemůže ovlivnit, jak se jeho postava v další scéně zachová. Většinou bohužel jako idiot!! ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Všiváci si ukousli až moc velké sousto, protože takhle rozmáchlý, dramaturgicky komplikovaný a všemožně propletený příběh jsem v českých luzích snad ještě nezaznamenal. Skoro bych se nebál říct, že tohle je česká opdověď na americké dramatické snímky ve stylu Crash / Amores Perros, ale pro chudé :D. Poznávacím znamením je, že osudy všech hlavních hrdinů jsou až překvapivě vystavěny a propleteny, až to na domácí poměry působí nečekaně, nicméně celý film padá na vlastní rozháranosti, takže chvíli nevíte, jestli se koukáte na akční film, drama nebo komedii - vše je totiž obsaženo, v notně nekonzistentní formě a díky nulovému náznaku, že to má autor aspoň částečně pod kontrolou, se celý snímek dostal na zatraceně tenký led koukatelnosti. Pokud ale kritické oko přimhouříte, odnesete si minimálně dva poměrně zásadní poznatky: 1) Vilhelmová bude docela mrdavá panička (nebo to aspoň přesvědčivě hraje) / 2) Voříšková má moc pěknou postavu, když se takhle v nocí prohání nahá ulicemi. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Režisér a scenárista Roman Kašparovský před natáčením sbíral zkušenosti při produkci řady českých i zahraničních snímků. Mezi nejznámější patří Wanted (2008), Normal (2009), 2Bobule (2009) či Lidice (2011). (Freshoun)
  • Filmový štáb doprovázel skutečné vojáky také při předávání daru pro místní školy, ale směl se účastnit i nácviku bojových akcí včetně obrany při napadení základny. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Po snímke eŠteBák (2012) je to druhý film, v ktorom sa spolu stretli Jiří Mádl a Ondřej Vetchý. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama