Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

MEN AT WORK _______ Proc nikoho nezajima tento komentar? ________ Spravne, jsem z IT. _________ Apple _________ je banda pulcu kteri se naucili cist a psal ale jsou zel nemi Hele zaby jeste neumi kvakat! Ale naradi na to maji. [ TODO:CHYBI MOTIV !!! ] Tak "ukradnou" GUI zabakum z Xeroxu, kteri si sedeli na prameni tlusteho baliku penez. [ PRILIS VZDALENY OD RYBNIKU, najit podobnost PENIZE e ZABA ] _________ Microsoft _________ jsou viry kterym se vyvynul trh-aci reflex. Kluci z Applu by si to meli lip hlidat, nez jim to Microsofti natrhou. Protoze jsou viry, tak to zkopiruji. Co mas furt s bakteriema, jsou to viry! [ UNFUNNY ] Kopirovat umi kazdej, ale jenom ten kdo krade vi co je cenny - jinak by neriskoval zalar. [ ALMOST THERE ] Zas nikdo nevi o McIllroyove myslence rour a nikdo je neprevedl do GUI. Coze, co rikas, spatne te slysim!? ________ Tady je spousta pohadek pro ty co maji radi Jablka po kterych jim vypadaji zuby http://www.folklore.org/index.py Duvodu maji dost 1) skripani zubama nad "arcidablem Billem" 2) nad 20% vlastnictvi macu MS-em 3) nad pratelstvim Billa a Steva 4) nad spoustou necisteho vzduchy plneho levne vonavky, ktery promarnily dychat ... [ TRYING TOO HARD ? ] ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Téma je to určitě zajímavé, ale to zpracování trošku pokulhává. Čekal jsem více technických podrobností, více vývoje, jak se vše seběhlo. Takhle je to jakoby jen poskládané obrazy v různých fázích příběhu. Ale chybí nějaká kontinuita. Chybí ta výplň, ty podrobnosti, které by ty obrazy spojily. Takže ve finále to na mě neudělalo moc dojem a nezanechalo nějaké emoce. V podstatě jsem se dozvěděl, že jeden okradl firmu, druhý jeho samotného. Ale více by mě zajímalo, jak se dostali tam, kam dostali.A toho tam bylo žalostně málo. Asi budu muset kouknout na jiný film. Celkově to tedy nebylo úplně zlé, zajímavé to trošku bylo, ale mohlo to být sakra lepší. Howgh! ()

Reklama

villon17 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda ani Applu ani Microsoftu, je mi to celkem jedno, pže tomu stejně nerozumim:D, a nevim, jestli je děj fakt pravda, ale ukázat Jobse jako cvoka a Gatese jako zloděje - to chce odvahu. Za ni, za skvělý hlody a za přiučení se něčemu, jak to tenkrát bylo a začalo a jak ještě nedávno se žilo pro nás už nepředstavitelně - za to všechno zaslouženejch 20 cípů:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co by dělali obyčejní lidé s počítačem?" Mé programovací schopnosti zemřely společně s Basicem a smysl pro vydělávání peněz mi Všemohoucí nikdy nenadělil. Přesto mne exkurze do počítačového pravěku a mladých let dvou budoucích miliardářů docela bavila. Vždyť ke zbohatnutí stačilo, aby spolky pukáčů bez fantazie, sedící ve vedení velkých firem, narazily na dva týpky, kteří měli vizi, nadšení, strategii a neváhali si přivlastnit výsledky cizí práce. Bylo to celkem zábavné, ale obsahovalo to i potvrzení smutné pravdy, že dodržováním zákonů a etického kodexu se miliardy do kapsy nikomu dobrovolně nezakutálí. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ponaučení - když chceš něčeho dosáhnout, musíš být zmrd a krást nápady ostatním. Na druhou stranu si Gates s Jobsem nemají navzájem co vyčítat. Ovšem Xerox a Hewlett Packard jsou na tom jinak. Každopádně zajímavých momentů tam byla spousta, z nichž si člověk vezme to, že by rozhodně neměl v životě pohrdnout žádnou nabídnutou šancí. 70% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)
  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)

Reklama

Reklama