Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justine počas prednášky na vysokej škole vyjadrením svojho názoru prejaví súcit s ľuďmi žijúcimi v starých kultúrach, ktorí sú pomaly, ale isto vytláčaní zo svojho územia a divokej prírody. Vzápätí dostáva od jedného zo spolužiakov nečakanú príležitosť: spolu s niekoľkými dobrovoľníkmi vycestovať do Chile a zorganizovať protest v jednej z džunglí. Po priviazaní sa k stromom či ťažkým stavebným strojom ich ale čaká nemilé prekvapenie, nie v podobe drsného zásahu tamojšej ochranky, ale leteckej havárie. Jej následkom sa po páde do doposiaľ nepoznanej časti džungle nečakane ocitajú v rukách tých, ktorým pôvodne prišli pomáhať. Podarí sa Justine a jej známym dostať sa zo spárov ľudožrútov? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (199)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Příjemnej kanibalskej film okořeněnej agitkou greenpeace, nádhernou přírodou a celkovou lokací, docela svěžím kástem a sympatickou hlavní hrdinkou. Nechápu tady ty odpadový hodnocení. Co se týče gore, nemám jedinou výtku . Co se týče příběhu a dialogů, asi bych to nijak zvlášť neřešil, protože nikdo nečeká, že když bude pár šufanů zavřenejch v bambusové kleci v kanibalské vesnici, tak budou v pauzách mezi rozčtvrcováním probírat teorii stun, nebo Higgsův boson. Natives byli velice dobře vybraní, hlavně mistr "černej" a mamá šamanka. Bavilo mě to, nečekal jsem od toho žádnej extra zázrak, protože Ílájovi se daří točit velký průsery, ale tohle je myslím krok aspoň trochu dopředu. 75% P.s: musím kouknout, jestli někde neprodávají ten uspávací prášek :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No podívejte-asi takhle: Pokud se rozhodnete vstoupit do specifického a kultovního subžánru o který se nikdo dobrých dvacet let pořádně ani neotřel, je tak trochu vaší povinností jít do toho takříkajíc s koulema, překračovat hranice, být odvážný, kontroverzní, zneklidňující a šokující. Roth je sice fajn chlapík, ale přes to všechno čím by chtěl být, vlastně nikdy opravdu nepřekročil hranice a svou filmovou “indie hru“ hraje v rámci standardů a systémových mantinelů. Green inferno není vyjímkou. Šok se nekoná. Roth přichází s několika nápadama které možná překvapí, ale ve výsledku je jeho invence spíše (skoro výhradně) černohumorná –což by v zásadě nevadilo, kdyby to nebylo na úkor atmosféry. Gore se ztrácí v hloupě uhýbavém střihu. Přestože kdosi pochopil, že kontrast rudých figur na zeleném pozadí je docela efektní, dále už z kmene film čerpat neumí. Jakákoliv zvířeckost, dravost, syrovost kanibalských rituálů, odlišná mentalita a vnímání spirituálního světa- prostě to všechno co je nutné vykreslit aby to uvnitř západního kinokonzumenta zabrnkalo na hluboko zakořeněnou strunu obav a odporu, to všechno chybí...... Možná mě pobavilo vyústění, pár zajímavých nápadů, celková koukatelnost a svižnost, ale očekávání to nesplnilo ani z poloviny. Roth se prostě vysral na to natočit poctu a novou legendu a vystačil si pragmaticky jen s tím vědomím, že na první pořádně kanibalský film po tolika letech mu diváci skočí jako psi po flusu i bez výraznější snahy.. A to je ostuda :/ ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak mnou dlouho očekávaný kousek nedopadl zase tak špatně, jak jsem se kvůli neustálému odkládání obával, ale na druhou stranu, žádná pecka, v jakou jsem v koutku duše doufal, to také není... Jde vidět, že Eli je fanda žánru a Italy má pořádně nakoukané, odkazů na nejen Deodatovu tvorbu je tady požehnaně... A tím nemyslím, jen krásnou přírodu a domorodce... Pár drobně odlehčených scén mně osobně nevadilo, bláboly, které vypouštěly aktéři z úst se také daly přežít, ale co mě štvalo, bylo gore... Ne, že by nebylo kvalitní, to ne, ale bylo ho sakra málo a přitom některé scény k brutálním jatkám nebo nezapomenutelným úmrtním vysloveně vybízely... Že se nebude jednat o novodobý Cannibal Holocaust bylo asi vše od začátku jasné, proto vysloveně zklamaný nejsem, nadšený ale také ne, čekal jsem prostě více... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milý příspěvek do téměř mrtvého žánru kanibalských filmů, který vytěžil maximum (ale ne všechno) z filmů uvedených v závěru titulků. Nádherná příroda, naivní mladí Američané (kromě jejich vůdce) a domorodci, kteří jakoby vypadli z filmu Maska rudé smrti. Zde těžko vymýšlet něco originálního, takže poučený divák jistě překvapení nečeká. Omladina se vydá do Amazonie, při návratu se porouchá letadlo (moc hezké přistání v bujné zeleni okořeněné např. setkáním se stále se točící vrtulí), zajmou je divoši...no a pak už se chystá hostina. Chyběly mi souboje zvířat na život a na smrt (nojo, dnes by neprošly) i naražení na kůl, které se nabízelo. Zajímavým momentem bylo využití marihuany, kdy se člověk musel smát společně s domorodci - nejrozkošnější pak bylo děvčátko prchající s obří nohou. Vůbec se u filmu hodně nasmějete. Omladině jsem samozřejmě přál to nejhorší, těšil jsem se na rituál s pannou a na to, jak bude skoncováno s největším hajzlem. Ne všeho jsem se dočkal...ale nechť. Snad jen ti mravenci byli příliš digitální (v originále použil Deodato skutečné). Gore umírněné, to mne do jisté míry zklamalo. I tak se jako fanoušek žánru přikloním k vyššímu hodnocení, byť na Deodatovy Kanibaly tohle prostě nemá. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to docela sedlo, byly tu relativně dobře představeny hlavní postavy, objevilo se pár zajímavých prvků, které mohly být v pozdější fázi filmu chytře využity... Bohužel mi tenhle pocit vydržel zhruba 15 minut, kdy z filmu odejde nejzajímavější postava a tak pak sleduju partu aktivistů, z nichž většina jsou nesympatičtí blbci. Do nějaké 40 minuty se tam vůbec neděje nic hororového, spíš je to jakési dost, dost zjednodušené drama o tom, jak se pár aktivistů snaží zachránit deštný prales. Nic víc, nic míň. Pak už konečně přijdou na scénu kanibalové a to je vlastně nejlepší část filmu - příchod přeživších aktivistů do domorodé vesnice, kde po nich všichni šmatají, oni křičí, ale nikdo tam nemluví + následné zavraždění a snědení jednoho z nich (shodou okolností druhé nejsympatičtější postavy - btw, nepobral jsem, proč některé ty aktivisty jenom uspali a některé rovnou na místě zabili). Tyhle dvě části mají i nějakou atmosféru a jsou v rámci možností povedené. Čekal jsem, že teď už to konečně začne, ale prd. Místo toho se z toho stala (obávám se že nechtěná) komedie. Uvedu pár ikonických scén - zfetování domorodci, sraní v kleci a následná posměšná reakce domorodců, pak i ta scéna, SPOILER kdy se Justine stane mezi domorodci uznávaná a nakonec ji nechají jít KONEC SPOILERU a pak ještě moje nejoblíbenější, ve které to jedna z aktivistek nevydrží, podřízne se a zemře. A jaká je reakce "vůdce" aktivistů? Hádejte - a) začne panikařit, b) rozhodne se s ostatními naplánovat útěk, c) podřízne se taky, d) vyhoní si ho a ještě je na to hrdý. Správně je za d. Chytrý, ne? Prostě všechen ten potenciál byl zabit vší tou směšností a nejnepravděpodobnějšími situacemi. A závěr tomu nasadil korunu a dodatečná scéna v titulkách ji ještě řádně vyleštila. Vlastně mi přijde, že Eli Roth sám nevěděl, co chce natočit. A nebo je to prostě debil. 2* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Pri premietaní v meste Deausville jedna z diváčok odpadla pri úteku zo sály, keďže hneď prvá násilná scéna bola pre ňu neznesiteľná. (Marceloo)
  • Nahrávání soundtracku probíhalo v Bratislavě. (Halloween9)
  • Domorodci z peruánskej džungle, ktorí sa objavili v tomto filme, neboli podľa slov z traileru ešte nikdy filmovaní alebo fotografovaní človekom zo západu. (beso74)

Reklama

Reklama