Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování úspěšné francouzské komedie Prohnilí. I tentokrát budeme svědky originálních metod stárnoucího komisaře s řadou mistrovsky vypointovaných komediálních situací. Policejní komisař René (Philippe Noiret) a jeho kolega (Thierry Lhermitte) neplní sice své povinnosti striktně podle zákona, ale zato mají ve svém okrsku klid. Až do chvíle, kdy se na scéně objeví dávná komisařova přítelkyně. Její pomsta způsobí, že vyjdou najevo všechny podvůdky, úplatky a vůbec všechny nepolicejní metody, kterými naše dvojice dokázala vytvořit z policie a pařížského podsvětí vcelku harmonický svět. Jmenování nového komisaře způsobí v podsvětí zmatek, už nejde jen o „přátelské“ protislužby, teď už je to hrubé vydírání podsvětí policií. A tak není divu, že po řadě napínavých, ale především vtipných zápletek se nakonec vše dostává do starých dobrých „prohnilých“ kolejí. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

Numerobis 

všechny recenze uživatele

Skvělý film (oprostím se prosím určování žánrů), který v mých očí sráží skoro nulová návaznost na první díl a pak taky zápletka(y), kdy pořád někdo s někým "vyjebává". Né, že by člověk snad nerad viděl, jak naši malí zkorumpovaní policajti zase všechno přežijí a ještě si přitom nakapsují...ale méně je prostě někdy více. Nelekejte se prosím, nejsou to výtky, které by snad film činily nekoukatelným. To hodnocení je snad výmluvné ... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Každá dvojka chce vyriešiť problém, ako nadviazať na jedničku a pritom sa neopakovať. V tomto prípade ešte hralo proti tvorcom aj šesť uplynutých rokov. No snažili sa všetci, aj žáner pomenili, ale tá milá prekvapujúca atmosféra, ktorú ponúkala jednotka, už chýbala. V každom prípade to je film hodný zhliadnutia. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele

Takhle dobrou dvojkou po výtečné jedničce se opravdu moc filmových sérií pyšnit nemůže. Perfektní načasování zlomů v ději, bezvadné nevtíravé vtipy a pak ta porce životního moudra, to je prostě balzám na duši i nervy. Ač tohle není můj oblíbený žánr a francouzské filmy nijak nežeru, nemám důvod hodnotit hůře. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem jsem měl maximálně určitě menší morální problémy, přes které jsem se ale nakonec dokázal  povznést a uznat film za dobrou zábavu a posun v francouzské kinematografii s lehce hořkým nádechem. Na pokračování jsem byl celkem zvědavý, páč mě zajímalo co dalšího se s ústřední dvojkou vymyslí a zdá se nějak vytříbí jejich charaktery. A ehmmmmm, co k tomu nakonec napsat? Určitě je dobré začít pozitivně. Claude Zidi opět dobře dokázal vystihnout atmosféru rušné Paříže a menších kriminalnich případů, které vrcholí až k podsvětí. Zároveň v některých pasážích celkem dobře vyobrazil logické stárnutí hlavního hrdiny, čímž alespoň trochu posunul jeho charakter.  Protože jinak tady posun nevidin prakticky žádný. Maximálně  od hořké komedie k nucené kriminálce s ještě nucenejsimi humornými prvky. Jen jsem to nějak odzíval  a ani Noiret mě tentokrát extra nenadchnul. ()

3k7 

všechny recenze uživatele

Tady není co vytknout. Výborně zpracovaný příběh, spousta zvratů, komplikací a "všechno je jinak". Velmi povedené. Celkově jsem měl z jedničky lepší pocit, než z dvojky, ale i tak to stálo za to. Střih vynikající, občas mě zaujaly kamery z pohledu třetí osoby, jak jde za hlavními hrdiny. Ta devadesátková francie, to je pastva pro oči. Příběhově super, bylo tam možná pár slabších chvilek, ale celkově je to z hlediska scénáře, příběhu lepší, než kdejaké dnešní americké áčko. Takže tomu dám rovněž vysoké hodnocení. Příběh mě neustále překvapoval, nebylo to tak snadno čitelné, jako cokoliv z ameriky. Takto si představuji komediální kriminálku. Znovu opakuji, nemám co vytknout. Shlédnuto s českým dabingem, původní francouzské znění by bylo dle mého názoru ještě o level lepší. Humorně mě to přišlo lehce slabší, než první díl, ale i tak to stálo za to to vidět. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v nasledovných parížskych lokalitách: Dupleix Metro Station, Boulevard de Grenelle, Rue du Chevalier de la Barre 28, Rue du Calvaire 4 a Place de la Chapelle 22. (dyfur)

Reklama

Reklama