Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (305)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je to lehce zhovadilé, ale předběhlo to svou dobu a ani dnes to nepostrádá na aktuálnosti. Tento film dal v mém světě jméno těm nejhorším blafům a vývařovnám. Tricatel je synonymem pro všechny ty masné výrobky bez masa, mléčné výrobky bez mléka a restaurace, kde je UHO (univerzální hnědá omáčka) základem receptu na všechna jídla od předkrmu až po dezert. Ve Francii se s tím potýkali už v sedmdesátkách, my jsme si ty dobroty vycinkali klíčema na Václaváku taky. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jedna z vrcholných komedií Lousie de Funese. Křidýlko nebo stehýnko řadím opravdu vysoko. Nic naplat, že tam jssou gumová kuřata a další nesmysly. Když se nad tím ale zamyslíte, tak vlastně přijdete na to, že to co my řešíme teď (nekvalitní polské potraviny), tak tohle řešila Francie před 35 lety. Ale zpět k filmu. Opět skvělý mistr komiků a jeho šílené eskapády a hlášky. Tohle nemůže odejít jinak než s maximální hodnocením. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ten film si zaslouží čtyři hvězdičky především díky tomu, že vlastně zabrousil před čtyřiceti lety do oblasti sci-fi a stejně jako u jako u mnohých Verneových nápadů se v dnešní kuchyni uplatňuje (možná jen maloučko přehnáno, ale jen maloulinko) vynález levných nepoživatelných náhrad stravy pro dolních deset tisíc. A tak nám vlastně jako v málokteré Funesově komedii náš hrdina zůstává od začátku do konce a přes všechny ztřeštěnosti kladnou postavou. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Druhý gastonomicky zaměřený film u kterého si člověk říká, že by pan Louis de Funés mohl být z fleku kritikem jídla. Elegance se snoubí s vtipem, to co je Funésovi vlastní. Film naráží na různé prohřešky v oblasti gastronomie a pokud si to člověk promítne do života nazná, že myšlenky jsou často blízko k pravdě. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

"Kde tu máte toalety?" "Na konci chodby. Řiďte se podle much." Je to fakt sranda... Funés s dabingem FF naprosto geniální, jako vždy. Opět jeho šílené eskapády, převleky a... no prostě sranda. Ono nemá cenu to nějak přehnaně opěvovat, ono se to musí vidět. Jako ke konci to trošičku upadne, ale kvalitu to stejně má. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Hoci ich postavy majú vo filme k sebe istú príťažlivosť, Ann Zacharias (Marguerite) nebola s Coluchem (Duchemin) veľmi spokojná a kritizovala ho za to, že hrá len na seba bez toho, aby sa príliš delil o svoje herecké skúsenosti. Na druhej strane, Zacharias si úžasne rozumela s Raymondom Bussièresom (Henri, vodič Duchemina). (Arsenal83)
  • Coluche (Gérard Duchemin) ve filmu jezdí vozidlem AMC Pacer X z roku 1975. (JohnSmith)
  • Film sa natáčal v Paríži, Courbevoie, Nemours, Dampierre-en-Yvelines, Ormoy-Villers, Billancourt, Puteaux, Rungis a Senlis (Francúzsko). Obdobie natáčania trvalo od 24. mája do augusta 1976. (Arsenal83)

Reklama

Reklama