Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (304)

zette 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu Funesovych, byla radost pozorovat jeho nadsene grimasy pri kostovani jidla. Cela komedie mi prijde velice vtipna, mila a i nadcasova, protoze v nekterych dnesnich potravinarskych zarizenich to bohuzel bude vypadat obdobne jako v te tovarne filmove. Jen si synacek mohl vybrat lepsi cestu nez cirkus, nemam rad cirkusaky! ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés jako Charles Duchemin, slavný spisovatel píšící každý rok příručku pro turisty o francouzské gastronomii, hvězdičkách v hotelích a restauracích. Tento rok ho ale čeká problém. Menší restaurace začíná zkupovat Tricatel, který se dosud soustředil jen na závodní stravování. Duchemin se tedy rozhodne utkat se s Duchimenem v televizní show "Každá rána dovolena". Ale co se stane? Nešťastnou náhodou slavný vydavatel průvodce fr. gastronomií přijde o chuť? Tragédie...! Jeden z nejkultovnějších filmů s Funésem, kde nechybí ani jeho dvorní herečka Claude Gensac či známý fr. herec Colouche. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Začnu někde jinde. V roce 1973 Louis de Funés a Gérard Oury natočili nejúspěšnější film svých kariér - Dobrodružství rabína Jákoba, kde zobrazili problém vztahů mezi Židy a Araby. Po ohromném úspěchu se rozhodli jít ještě dál. Chtěli natočit jakéhosi nového Diktátora, film s názvem Krokodýl. Pro Louise de Funése to měl být dost fyzicky náročný výkon: měl řídit tank, potápět se do mrazivé řeky, přežít několik atentátů, prostě role svým způsobem spíš "belmondovská". Proto odložil natáčení nového Četníka, po dlouhých letech skončil vystupování ve hře Oskar, odřekl vystupování v Moliérově Zdravém nemocném a odmítl film Claudea Zidiho Merci Patron, ve kterém se měl setkat s autory stejnojmenné písně, populárními Les Charlots. Jenže pak Louise potkal infarkt a s náročným Krokodýlem se musel rozloučit. Claude Zidi mu nabídl další scénář, Křidýlko nebo stehýnko, a to už souhlasil i kvůli tomu, že jeho mladším partnerem měl být Pierre Richard, kterého Louis obdivoval. Richard ovšem točil Hračku a tak nemohl. Louis si tedy náhradu vybral sám - Coluche, milovníka recese (chtěl například kandidovat na prezidenta Francie), který tehdy ještě neměl moc filmových zkušeností. Vzniklo však mezi nimi velké přátelství a Funés si začal dělat legraci i ze svého infarktu. Výsledkem všeho je poslední film Louise de Funése s plným nárokem na 5*. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Legendární francouzská komedie vaří nepoživatelnou krmi, ze které nesmrtelný Louis de Funés udělá delikatesu. Jeho perfektní cit pro groteskní komiku se výborně pojí se skvělou režií Clauda Zidiho v jeden celistvý celek. Film sice nemá přímo úchvatnou zápletku, ale dokáže čerpat z možností, které jsou k dispozici. Spousta originálních gagů v neodolatelně originálním provedení mistra francouzské komedie. V gastronomickém světě je tahle komedie tím nejlepším v tom případě, že vám jídlo z restaurací zrovna nechutná. De Funés na to dohlédne osobně, aby vám zase chutnalo. 80% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů s francouzským géniem komedie Louisem de Funésem. Jeho první film po infarktu, který prodělal po snímku Dobrodružství rabína Jákoby, ale opět je to starý dorbý Louis jakého ho známe. Spoustu gagů, eskapád a cholerických výstupů de Funése. Pokud máte alespoň trochu rádi humor, tak by vám tento snímek neměl uniknout...... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Když se Duchemin (Louis de Funès) chce v první restauraci napít, nedá si závoj z obličeje pryč, jako to udělal předtím při jídle. Tudíž se napít nemohl a jenom to naznačil. (SONY_)
  • Louis de Funès (Charles Duchemin) prohlásil, že s touto rolí opustil svůj typický cholerický herecký projev a přešel na nový způsob herectví. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Když se Gérard Duchemin (Coluche) poprvé ukáže v cirkuse, schytá zásah sklenice s hořčicí. Když následně vstoupí do maringotky, má flek na jiném místě než po zásahu. (Ozzy88)

Reklama

Reklama