Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 1
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (537)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který, díky jménům v něm zapojených, očekáváte, že bude super a on jen není špatný. Pobavíte se, ale nezasmějete se nahlas. Chcete něco vychválit nebo zkritizovat a vlastně nemáte co (dobře, rád jsem po letech zase viděl Michelle a je pořád dobrá a Dianna Agron zahrála parádně a český název je prostě směšný). Taková houska na krámě, čerstvě upečená, ještě horká a křupavá. Ale zítra tam, při troše štěstí bude zase jiná. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Luc Besson po dvou letech opět za kamerou a tentokrát s příběhem bývalého mafiána, který se "v důchodu" schovává se svou rodinou, před svými bývalými společníky. Díky přítomnosti De Nira se ze začátku jedná o docela zábavnou podívanou, ve které si herec utahuje z rolí, které mu přinesly největší slávu, ale veškerá zábava se v druhé půlce značně vytrácí a akční konec, také moc nepotěší. Ale přesto film docela zabaví. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Dobrá akční komedie, která potěší hlavně hereckou sestavou. Velmi mile překvapila krásná Dianna Agron:o)). V poslední době sice Luc Besson točí (píše, produkuje) hlavně oddychové věci, ale to mi vůbec nevadí, když dokaže sestavit takovouhle hereckou partu a přidat slušný snímek ke gangsterskému subžánru. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už len prítomnosť De Nira robí z tohto filmu aspoň priemerný kúsok, keďže už len jeho mimika stačí na to, aby som filmu uveril to, čo chce prezentovať. Zrejme to bola snaha o mafiánsku komédiu. Len ju vôbec nemuseli vôbec situovať do Francuzska, pretože zázračne tam nielen všetci a ochotne hovoria anglicky, ale všetci aj zázračne žijú americkým štýlom života a jedia burákové maslo. Ale inak sú Mafiánovci imbecilnou groteskou, ktorú treba brať s nadhľadom a potom nebude vadiť. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Luc Besson už dávno netočí filmy ako kedysi a definitívne "degradoval" na úroveň režiséra oddychových filmov. Vadí to? Vôbec nie, v rovine zábavnej oddychovky The Family funguje výborne. Napriek značnej nevyrovnanosti jednotlivých scén ide o príjemné žánrové osvieženie, hoci vôbec nie je jasné, či má divák s hlavnými postavami sympatizovať alebo nie. A možno práve preto. Chcelo by to však viac humoru, či scén typu kino a spokojnosť by bola ešte väčšia. Všadeprítomná absurdita a svižný a atmosferický záver naštartovaný songom od Gorillaz však dávajú čiastočne zabudnúť na predošlé prešľapy. Uspokojivých 70%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Paříži, New Yorku a Normandii. (M.B)
  • Predtým, než Robert De Niro (Giovani Manzoni) zbije inštalatéra, pomyslí si na citát od Al Caponeho: "You can get further with a kind word and a gun, than you can with just a kind word" (v preklade: "Slušne požiadať s pištoľou v ruke, je lepšie ako slušne požiadať bez nej"). Robert De Niro túto frázu preniesol už ako Al Capone v snímke Neúplatní (1987). (belinko)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama