Reklama

Reklama

Mafiánovi

  • USA The Family (více)
Trailer 2
USA / Francie, 2013, 111 min

Kdysi měl všechny a všechno pod palcem. Ale časy se mění. Bývalý mafiánský boss Giovanni Manzoni (Robert De Niro), jeho rázná manželka Maggie (Michelle Pfeiffer) a jejich dvě děti jsou za příkladnou spolupráci se zákonem umístěni do programu na ochranu svědků. Žít životem spořádaných občanů se jim příliš nedaří. Zoufalý agent FBI Stansfield (Tommy Lee Jones) je musí opět přestěhovat, protože mafiánské klany zuřivě pátrají po špinavém udavači s jasným cílem. A tak se z nich tentokrát stávají Blakeovi a jejich novým domovem malé, ospalé městečko v Normandii. Jenže staří psi se novým kouskům učí těžko. Jejich chování a zvyklosti jsou pro život v utajení překážkou. Tahle rodinka má mafiánství prostě v krvi. (Bioscop)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (537)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Slušně požádat s pistolí v ruce je lepší než požádat bez ní." Mám jistý podezření, založený na osobních znalostech sebe sama, že, kdybych se jako vysloužilej mafián skrýval před aktuální mafií, tak se zdržím mlácení instalatérů, výbuchů obchodů i rozborů mafiánskejch filmů na veřejnosti. Jenže Giovanni s rodinou jsou jiní než já. A to je dobře. Sice se shodneme na tom, že nám nesluší cementový boty a že se slovem "kurva" dá nahradit jakákoli věta, ale jinak se chovají přesně dle zákonů mixéru bessonovský akce a zábavy. A tyto zákony já plně respektuju. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co Robert De Niro řádil coby Zuřivý býk nebo v Nelítostném souboji. Od té doby se z něj stal Fotr a co je horší, hraje ve skoro až béčkových komediích, jako jsou třeba Mafiánovi. Zápletka je velice chatrná a nějak mi to celé nedávalo smysl. Michelle Pfeiffer i Tommy Lee Jones jsou sice fajn, ale to je málo...40% ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

To, co se dalo očekávat už podle traileru, se bohužel naplnilo: The Family není zdaleka tak nelítostné a vtipné, jak by se na podobný film slušelo. Jeden dobrý vtip se zlomenou baseballovou pálkou a jedna krásná scéna v kině bohužel ještě zapamatovatelné dílko hodné De Nirova jména nedělají. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Taková normální, americká, mafiánovic rodinka na výletě resp. útěku, v zemi žabožroutů. Otec prchlivý spisovatel samouk, píšící o vylodění v Normandii, pardon květnaté memoáry, manželka příkladná věřící hospodyňka, co už pěknou řádku let nebyla u zpovědi, křehká dceruška se zlomeným srdcem, co dávala zřejmě dobrý pozor na tenisových lekcích Johna McEnroa a učenlivý synáček, co by obral o poslední bony (i klid) Romana Skamene. Kurevsky dobré a originální? Nikoliv. Za to kurevsky nad věcí a svěží. Jednoduše oddechovka, co se nebere dvakrát vážně, s pěknou řádkou pomrkávajících (žánrových) odkazů, navíc trefně obsazená. To nejen v případě, pověstnou chemií přetékajícího, manželského dua R. De Niro- M. Pfeiffer, ale i povedených ratolestí D. Agron resp. J. D´Leo dokazujících, že jablko nepadá daleko od stromu. Bavících 75% a nezapomeňte. Před spaním si vždy opláchněte obličej, vyčistěte zuby, dojděte na záchod (ne nutně v tomhle pořadí) a ....zakopejte mrtvolu aneb to, co smrdí ve vašem autě, nemusí být vždy nutně měsíc nevykoupanej pes. Zajímavé komentáře (pro mě): Pepinec, NinadeL ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přišlo mě, že film měl docela kolísavou úroveň i když to mohlo být zapřičiněno tím, že co dvacet minut byl film přerušen. V kině Lucerna se mně to nestalo poprvé a nevím, zda tam pracují takový amatéři, nebo je tam špatná technika, nebo filmům nepřející vzuch, ale vím, že tohle na zážitku z filmu fakt nepřidá. Film má zpočátku komediální nádech těžící z konfrontace amerického a francouzského způsobu života (likvidace samošky v podání Michelle byla jedinečná ), pak přepíná na drsnějí humor v duchu hesla my jsme mafiáni, kdo je víc, a vše zakončuje poměrně vážně udělané akční finále, které však v sobě nemá žádnou akční scénu, jen bum-bum a pic - pic . Za nejluxusnější považuju scénu kdy Robert s Tommym sedí v kině a uvaděč oznamuje změnu programu a na místo plánovanýho filmu, promítnou film Martina Scorseseho Mafiáni a záběr na Roberta, to bylo fakt výborný, byť je možný, že ne každý divák tenhle fórek pochopí, ale to není má starost. Robert i Mišel jsou v pohodě, hrají tak jak to tenhle film potřebuje, Tommy není příliš výraznej a za zmíňku stojí ještě Dianna Agron a to proto, že by stála nejen za zmíňku, ale i za hřích i když po tý její tenisový hře u rybníka bych asi krapet vahál. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Paříži, New Yorku a Normandii. (M.B)
  • Pôvodný názov filmu Malavita je meno rodinného psa a dá sa z taliančiny voľne preložiť ako "kriminálny život". (misterz)
  • Kniha, podľa ktorej je film natočení sa dočkala i sequelu s názvom "Malavita Again" a vyšla v roku 2008. (belinko)

Související novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (více)

Reklama

Reklama