Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Historik 

všechny recenze uživatele

Komedie je docela dobrá, ale ten Faltus není zas až takový zázrak, jak někteří píší. Místy spíše naopak. Nevím, proč jsme tak umanutí a vyžadujeme Filipovského. To napodobování je k ničemu, končí to vždycky nějakou křečí. Ať to nadabuje někdo jiný po svém. Vždyť to není jediný případ, kdy jednoho zahraničního herce dabuje více našich. A přece nenapodobují jeden druhého. Jak by to asi vypadalo, kdyby se třeba Moravec, který párkrát daboval Belmonda, snažil mluvit jako Krampol, na kterého jsme byli přece jen byli u Belmonda zvyklí více? ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jak vykrást banku je jeden z nejpovedenějších filmů s Louis de Funesem. A to nejen námětem, ale i situačním humorem, Louis de Funes tady svým herectvím předznamenává budoucí úspěšá herecká léta a je jak jinak výborný. Smekám a kdykoliv se podívám znovu a ráda. :-) P.S. Co se týče dabingu - nečekala jsem nic, ale hlas imitátora Fultuse je výborný, pochopitelně je v některých větách poznat, že to není Filipovský, ale i tak klobouk dolů, tomu se říká precizní výkon v dabingu. 95% ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

V roce 64 kdy L de F už točil první Četníky a Fantomase je toto stále jen rozjezdový testovací film pro budoucí legendární výboje. Snesitelný podprůměr v kariéře Funese, který je snáze zapamatovatelný díky Faltusovu dabingu. Ten si sice celou stopáž šlape na jazyk, chtělo to více dopilovat, ale využít imitátora se tehdy jevilo jako dobrá možnost jak se přiblížit geniálnímu FF. V dnešní revoluční době je toto samozřejmě už passé. Nastupuje umělá inteligence a pokud bude vůle a vyřešená právní forma, nadabovat Funese hlasem FF nebude žádný problém. Asi na to ale ani nebudu čekat a natočím si s Funesem neoficiálně vlastní celovečerní film. Třeba sedmé pokračování četníků. Pokrok jde tak rychle, že je to snad jen otázka měsíců. Dabovat bude samozřejmě František Filipovský... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě než se Funés, českým a vlastně všem divákům předvedl jako nezapomenutelný Četník, představil se v této, bohužel silně nevýrazné komedii, kde už naznačil, jak se bude do budoucna herecky projevovat, ale film mu nenabízí dostatek možností, aby svůj talent naplno zužitkoval. Díky bohu za jeho další, výraznější a mnohdy nezapomenutelné role. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jak vykrást banku. Jak se dostat k penězům v ní. Další z návodů, jak si vylepšit své bankovní konto. Ale pozor! To se psal rok 1964, a nyní už máme 2010. Sice se tenhle návod umně kryje komedií, ale nepochybně kdejaký šikula si z něho odnesl jen to praktické, a to komediální nechal stranou. Šikula jde vždy jen po faktech, komedie to už je bonus! Victor Garnier není zrovna vzorovým příkladem jak obchodovat a prodávat, ale lásku k loveckým potřebám má. Proč mu ale manželka nezabránila, aby veškerý rodinný majetek nevrážel do dolů v Africe, to ji opravdu nechápu.... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama