Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Imitátor. Nevěděl jsem, že Funèse dabuje někdo jiný, alespoň ne do chvíle, než jeho postava poprvé v češtině promluvila. Pokud jste zvyklí na Filipovského nebo i třeba jen toho Krampola, pak vás to taky trkne hned. Přepnul jsem si na originální znění, ne snad, že by mě dabing tolik odrazoval, ale protože už jsem dojedl a původní hlas Louise de Funèse je navíc pro mě podobně cizí, jako Faltusův. Jak vykrást banku se v tomhle filmu rozhodně nenaučíte. Napadá mě sousloví rodinný podnik a s mírou opatrnosti, kterou pan Garnier při plánování vykazuje, bych mu nesvěřil ani zalévání kytek. Svižná komedie, ve které je kladen důraz spíše na dialogy a méně už na Funèsovy trademarkové výbuchy a ksichty. Humor je méně typicky francouzský a více takový obecný, rozhodně to ale není ke škodě. Potěší i pointa. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koho by nezaujalo to, že tento film byl nadabován v roce 2009 a to hnedka imitátorem panem Faltusem. Rozhodně jsem neváhal a okamžitě film koupil. Nebudu se tu vyjadřit nijak důrazně k filmu. Je výborný, výborně jsem se u něj bavil a k tomu přispívá i fakt, že dabing jakoby z oka vypadl Františku Filipovskému, jenže zas tak krásné to také není. Ze začátku mu není vůbec rozumnět, co si tam mumlá pod fousy, hrozně šišlá a věřím, že kdyby tomu věnovali víc času, tak by to za to rozhodně stálo, a to je trošku škoda. Nevím jak dlouho dabing dělali, ale krom pana Faltuse jsou ostatní postavy dabingové stračeny, které se dabingujou během chviličky a nikdo to vlastně neocení a ani nesleduje, jestli se daný hlas k postavám vůbec hodí, což je trošku škoda. Přesto ale se musí ocenit snaha, která je zde dosti znát a rozhodně bych si přál, aby tento dabing ve Funésových filmech i nadále pokračoval, nebo dokonce i předaboval filmy, které dabovali jiní, jako třeba Krampol nebo Lábus. Otázka je, jak by se k tomu postavili lidé a zdali by to kupovali, ale věřím, že by do toho šli, protože tohle se jen tak nevidí. Samotného by mě zajímalo, jaké mělo North Video za tento film tržby. Popravdě jsem o tom vůbec nevěděl a najednou koukám do trafiky a ejhle co na mě nevyleze, další Funesův film, který jsem neviděl. I tak vkládám dabérovi poklonu, muselo to být nesmírně náročné a doufám, že s tím rád bude pokračovat dál. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Rodinný podnik má vždycky něco do sebe, jen se musí vzít rozum do hrsti a všechno řádně do detailů promyslet. Pak se dá rozjet cokoliv. Dabing Václava Faltuse byla skvělá volba. Když jsem na pár chvil zavřela oči, tak jsem zase slyšela pana Filipovského. Samozřejmě s jeho dabingem by to bylo úplně něco jiného. Tenhle Funesův film není příliš známý a je to docela škoda. Nějaká repríza by neuškodila. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Prosím vás všechny, dabing řešte jinde. Protože tady jde o film. Nelíbí se mi, že je tady hlavním tématem právě dabing. Ale teď k filmu samotnému. Dost mě překvapilo, jak pozdě se sem film na dobu své výroby dostal. Ale není o nic horší než ty ostatní, mně se docela líbil. I když to bylo trochu slabší než třeba četnická série nebo Piti piti pa a ostatní. Výborně jsem se u filmu bavil, hlavně byl dost zábavný ten nápad, jak se celá rodina podílí na vyloupení banky. A závěr je docela vtipný a nečekaný. A teď dabing. Já vím, že vám všem leží v žaludku od té doby, co Filipovský nežije. Ale vážně jsem o panu Faltusovi přemýšlel i já. Teď si však myslím, že trošku přehrával a zbytečně moc šišlal. Přesto i jemu patří poklona, jak se dokázal s de Funèsem vypořádat. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Už jen v černobílém zpracování tkví originalita tohoto francouzského kousku. Když pak přidám místy opravdu povedenou konverzaci hlavních "čórujících" aktérů, zajímavé smyčce v úvodu a nepřekonatelného Funese, vychází mi tří hvězdy. Celkově byl totiž příběh slabší. K záporům naopak ještě přidám nepovedené vedlejší role, na jejichž obsazení bohužel ruka režiséra sáhla opravdu nešťastně. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama