foto

Václav Faltus

  • nar. 12.2.1956 (63 let)
    Ústí nad Orlicí, Československo

Biografie

Známý imitátor a dabér se narodil 12. 2. 1956 v Ústí nad Orlicí. Vyrostl a dodnes žije ve východočeském Letohradu. Vyučil se elektromechanikem. Večerně vystudoval elektrotechnickou průmyslovou školu.

První veřejné vystoupení absolvoval v roce 1980. Dodnes umí 252 hlasů populárních herců, zpěváků i politiků. První osobnost, kterou se naučil imitovat, byl Vlasta Burian a trénoval ho asi dva roky. Prosadil se i v dabingu, daboval Luise de Funese ve filmu JAK VYKRÁST BANKU (pokoušel se napodobit hlas Františka Filipovského). Má rád country a jeho idolem je Karel Gott.

Miluše "Milena79" Kačerková

Herecká filmografie

Filmy

1995 Malostranské humoresky

TV seriály

2018 Dabing Street (TV seriál)
Ceny Františka Filipovského (E08)
Supervizor (E06)
2012 Život je ples (TV seriál)
Nebe je modrý a zlatý (E16)
2008 Cyranův ostrov (TV seriál)
1994 Gumáci (TV seriál)

Dokumentární

1989 Vždycky jsem to já (koncert)
1986 Velký tah (koncert)

Host

TV pořady

2012 Vtip za stovku! (TV pořad)
2010 Bavíme se s imitátory (TV pořad)
2001 Václava mám nejradši (TV pořad)
1999 DERBY (TV pořad)
Silvestr ’99 aneb Paráda z Kavčích hor (TV pořad)
Silvestrovský koktejl 1999 (TV pořad)
Skopičiny (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Novoty (TV pořad)
Senzibilšou (TV pořad)
1996 To je fór (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
Tak neváhej a toč! (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1992 Šance (TV pořad)
1989 Silvestr, který se nevysílal (TV pořad)
1985 Videostop (TV pořad)
1984 Silvestrovská féerie (TV pořad)
1970 Televarieté (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky