Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +herci, Fantomas, dobrá hudba, zábava -najde se tu pár hluchých míst, dnes už není údernost některých vtipů tak velká./// Do dneška jsem myslím Fantomase neviděl. Alespoň z dětství jsem si ho nepamatoval a tak jsem byl docela zvědaví na to jaké to bude a o čem to bude. No a i když jsem ze začátku koukal tak nějak nezaujatě, po chvilce jsem se začal bavil a docela se mi to líbilo. Aji akční scény nebyly špatné, sice působili docela levně, ale byly rozhodně zábavné. Už teď se těším na pokračování./// Celkem 76%/// ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés povýšil z četníka na komisaře a tentokrát se snaží zatnout tipec své Nemesis, obávanému Fantomasovi. Bylo humorné sledovat, jak se nešikovná policie snaží dostat protřelého superzločince na lopatky v sérii bláznivých příhod. Vedle komické linie oceňuji práci s maskami a provedení akčních scén, které jsou na svou dobu uvěřitelně zahrané. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po letech už to na mne tak nepůsobilo, ale to bude tím, že většinu fórků z tohohle filmu už znám. Přesto ty geniální záměny, honičky jimž vévodí sjezd hory v limuzíně žárlivé lady Beltham jsou parádně zábavné i po letech. Nelze opomenout geniální dialogy a skvělý český dabing. Čtyři briliantové náhrdelníky. * * * * ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jestliže 99% všech francouzských komedií funguje i dnes (podle uživatele Tosima), pak Fantomas spadá do toho zbylého jednoho procenta. Fantomas je opravdu charakter, ale jeho činy mají značné logické mezery. Dokázal bych nad tím mávnout rukou, kdyby mi film nabídnul něco jiného, ale Louis De Funes v roli neuvěřitelně imbecilního komisaře Juvea mi "nedodal" ani mnou očekávané gagy. Jeho komičnost se někam vytratila. Asi už nejsem dítě, které se zasměje, když někdo plánovitě uklouzne na slupce od banánu. Žádný jiný druh humoru film nenabízí (dva skvělé fórky má na svědomí spíše český dabing). Kdyby v tom nehrál Jean Marais, šel bych s hodnocením ještě níž. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Těžká nostalgie:-). Dnes bych tyhle francouzské krimi sci-fi komedie pravděpodobně nevydýchala, ale v dětství to byl absolutní kult - napínavé, vtipné, k tomu ty různé technické vychytávky (létající auta, střílející cigarety atd.)... Jean Marais byl můj idol (což s odstupem času nechápu, děti jsou holt divné:-)) a z Funése smíchy plesala má infantilní dušička. Vážně bych měla někdy zkusit, nakolik čas a dospělost ubraly této kdysi fantastické podívané, ale bojím se, že bych šla nejméně o 3* dolů, zůstanu tedy raději u vzpomínek z dětství a ty jsou ohledně všech dílů "Fantomase" jen ty nejlepší. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Auto, které ke konci filmu ukradne Fandor (Jean Marais) na parkovišti, je BMW 507. Jednalo se o roadster vyráběný automobilkou v letech 1956 až 1959. Motorka, kterou vzal Fandor policistovi kvůli pronásledování Fantomase, byla BMW R69 S. V úvodu filmu přijede Fantomas do laboratorního komplexu v dodávce Citroën H Van, který se vyráběl v letech 1947 až 1981. (šerminator)
  • Ve scéně, kdy Fantomas (Jean Marais) prchá po krádeži klenotů z módní přehlídky, se ohlédne za sebe, přičemž je v pozadí možné spatřit červený jeřáb. O několik záběrů později, kdy se na tomtéž místě objevuje komisař Juve (Louis de Funès), v pozadí žádný jeřáb není. (CrownThomas)
  • Ve scéně, kdy Hélène (Mylène Demongeot) pronásleduje ve vrtulníku s policistou Fantomasovo (Jean Marais) auto, je možné si všimnout, že v pravé ruce drží cigaretu, což ve vrtulníku není možné. (skinny9)

Reklama

Reklama