Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

kingik 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení trilogie s perfektními hereckými výkony a výraznou snahou odklonit se od humorného pojetí a více se přiblížit původní předloze. Jean Marais prohrává na plné čáře souboj s Louis De Funésem o to kdo je větší hvězda ve filmu, ale stále si zdatně vede ve ztvárnění legendární dvojrole. Film rovněž aplikuje myšlenku největšího zloducha světa velmi sofistikovanou formou a nápaditěji než v předchozím díle. Divák se střídavě směje a současně mu je naservírována tajemná atmosféra panství, nějaká ta mrtvola, množství převleků a masek a poměrně otevřený konec, ale překvapivě už se žádné další pokračování nikdy nerealizovalo. Ve filmu však nakonec převládá divadelnost, která filmovou podobu brzdí. 60% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ze sluncem zalité Francie jsme se přesunuli do sychravého Skotska. Tahle změna prostředí Fantomasovi velmi prospěla. Alespoň jeho zločinost nabrala mezinárodních rozměrů. Vždyť Fantomas je přece zločinec světového formátu. Tady si našel nový způsob obživy. Od nejbohatších lidí chce daň za život. Prostě zaplatíš nebo zemřeš. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejméně podařená část trilogie. Velkou část nudí, i když místy potěší dobře vybudovanou atmosférou, vtipnými dialogy nebo nějakým tím gagem. Hustě použitá zadní projekce ještě o chlup protivnější než v předchozích dílech. Na mnoha místech překvapuje naprostou naivitu, kterou neomluví ani to, že jde o komedii... Vcelku slabota: 65% ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholenie trilógie o Fantomasovi. Pri Fantomasovi jednoznačne neplatí, že čím viac sa točí voľných pokračovaní k filmom, tým ide úroveň dolu. Film charakterizujú nezabudnuteľné hlášky tipu : posledná výstraha pred popravou, daň z práva na život, "v mém pokoji je obješenec" atď. Výborný film, ktorý ani po rokoch nestratil nič zo svojej vynikajúcej strašidelno - komediálnej atmosfére. A tie Fantomasove masky sú ešte lepšie ako v predchádzajúcich dieloch. Stabilne dobrá hudba, čs. dabing, herecké výkony a krásne prostredie škótskeho vedieka. Spomenúť musím aj postavu komisárovho zástupcu Bertranda, ktorý sa vo všetkých troch dieloch prezentoval skvelým výkonom. A Helena, tá je stále veľmi krásna. Predsa jedna malá výhrada k dvom veciam : odkiaľ získal Fantomas video nahrávky svojich zločinov z predchádzajúcich dvoch dielov, ako napr. ponorenie ponorky, alebo prepad herne v maske komisára Juva? A ako sa mu podarilo vybudovať to geniálne podzemie na zámku lorda Rashleya? Ale inak sa priznávam, že aj po tých dlhých rokoch kedy som Fantomasa sledoval prvýkrát sa hrdo hlásim k tejto nazabudnuteľnej trilógii. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Fantomas se vrátil opět do starých kolejí a je z něj opět naprosto nudná sračka. Chyběla dokonce i pořádná autohonička, která byla vystřídáno koňskými dostihy. Prostředí skotského hradu bylo debilní. Naštěstí autorům nechyběla soudnost a včas tuhle sérii utnuli. Řítila se totiž přímo do pohromy. Slabá 1*. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když je na konci filmu povoláno letectvo, můžeme na záběrech spatřit vzlet dvou tehdejších britských akrobatických skupin. Nejdříve vzlétá skupina The Red Pelicans aerobatic team s letouny BAC Jet Provost, následuje vzlet skupiny Yellowjacks s letouny Folland Gnat. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama