Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Protože tomu jsou už dva dny, kdy jsem se naposledy vysmíval Maraisovi, tak teď to musím napravit: chudák, on za svou varhánkovou tvář doopravdy nemohl. Však si zkuste mít na sobě nejdřív masku Fantomase, pak na ní masku doktora... za prvé, pleť se dusí, odumírá, a za druhé, když si strháváte jednu pečlivě přilepenou masku za druhou, tak i při té nejopatrnější manipulaci se zkrátka tvář vytahá a nikdo se pak nemůže divit, že postižený vypadá jako šarpej. Možná mohli Maraise kapku přiškrtit, jako že by sám zmodral, čímž pádem by jednu masku ušetřili. Funésovi patří uznání za jeho ránu, pouhým doutníkem se trefí líp než kdokoli jiný revolvérem. Ani se tomu jednomu padouchovi v černém nedivím, že v následujícím dílu vstal z mrtvých, ono být zastřelen doutníkem je pěkná ostuda, na náhrobku se to špatně vyjímá. No a film taky krásně objasňuje, proč se Citroen DS nejmenuje kachna - sice umí lítat, ale tuhle přezdívku si pro sebe okupoval již předchozí typ. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Fantomas opustil Paříž a přesunul se do Říma na kongres. V patách má vrchního komisaře Juvea a novináře Fandora i se svojí snoubenkou Helenou. Přibylo převleků, nyní je již užívají i lovci Fantomase, takže o veselé situce díky záměnám tu není nouze. Helena už nenosí přiléhavé blůzky na ostro jako v prvním Fantomasovi což je škoda :-) ! Narážky na Bonda jsou tu zjevné. Oproti prvnímu Fantomasovi kde se o vraždách jen mluví a kde i po výbuchu výbušnin nikomu nic není zde o mrtvé není nouze. Sám komisař Juve svojí třetí rukou osobně zastřelí několik Fantomasových otroků... * * * * ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu méně fantasy, méně hluchých míst, méně pokusů pomalu stárnoucího Maraise o akční polohu, méně honiček a jiných bláznivých akcí a tedy i méně již časem vyčpělých filmových akcí a méně zadních projekcí... naopak více komedie, více Funèse, více drobné akce s kapkou jemné grotesky, humoru v dialozích, pár pěkných nápadů... a výsledkem je zábavné pokračování slavného filmu, z nějž jsem nabyl značně lepších dojmů oproti předchozímu kousku a kde to zhruba dvě třetiny času z mé strany vypadalo i na překvapivé 4 hvězdičky. Svůj podíl na tom mají i nezapomenutelné vtipné scény jako např. předvádění nových vynálezů pro dopadení pachatele nebo skvělé dění během jízdy vlakem. Ke konci pak sice stále více přecházel zlobící se Fantomas do fáze, kdy se naplno znovu vrátila většina negativ i výhrad spojených s prvním dílem (v samotném závěru s autem měnícím se na letadlo a následným soubojem oblacích pak teprve), ale oproti dojmům z prvního filmu série jsem byl tentokrát poměrně spokojen. Příjemně oddechový čas strávený u tohoto kousku pro jednou nelituji a možná nakonec začnu být o pár dnů i zvědav, co přinese závěr trilogie. [70%] ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Funès s troma rukami, Marais s troma rolami. Čo viac si môže divák priať. Snáď len trošku viac humoru a nesparodovanie prvej časti. Inak sa jedná opäť o skvelú zábavičku s premysleným scenárom, elegantnými naháňačkami a dokonalými maskami. Akurát tie Maraisovi nezávidím. V tej dobe si v nich musel toho vytrpieť. 75%. ()

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení všech tří dílů Hunebelleho "Fantomase" ("Fantomas", "Fantomas se zlobí" a "Fantomas kontra Scotland Yard") a můj názor na ně jsou ZDE. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Pracovní název filmu byl "Fantomas se vrací". (M.B)
  • Aby záběry byly co nejautentičtější, natáčel Hunebelle některé záběry v prostředí první francouzské atomové elektrárny Chinon A1. Naopak záběry z výbuchu sopky Vesuv, chrlící lávu, nenatočil Hunebellův štáb, ačkoli na svazích hory natáčel. Tyto scény byly totiž sestříhány z dokumentárního filmu známého francouzského vulkanologa Harouna Tazieffa Schůzky s ďáblem (1960). (mar48)

Reklama

Reklama